עוגת גזר? יש לנו! (ועוד של רוני ונציה)
בלי התפחה ובלי ציפוי: מתכון של עוגת גזר מושלמת עם צימוקים שטובה גם למצפון - פשוט תגידו שהייתם חייבים קצת ירקות
פעמים רבות עוגת גזר יוצאת יבשה מדי ואז מנסים לחפות על הטעם היבשושי שלה עם ציפוי מוגזם ועתיר קלוריות, או שלפעמים מנסים לפלפל אותה בכל מני תבלינים שלמען האמת - לא ממש מוסיפים לה.
במתכון שלפניכם אין ניסיון להתייפף עם תיבול או ציפוי מפונפן אבל יש כאן עוגת גזר קלאסית, גבוהה ומשובחת. אגב, אם מישהו יאשים אתכם שיישרתם לבד חצי מהעוגה הביתית הגבוהה והכיפית הזאת, תמיד תוכלו לטעון להגנתכם שפשוט הייתם חייבים לנשנש איזה ירק.
עוד בערוץ האוכל:
- פולני אבל ממזר: 10 מתכונים עם קבנוס
- מישהו לקרוץ איתו: המדריך השלם להכנת עוגיות
- כריסטעוף קולומבו: עוף קריבי עם קארי
המרכיבים:
2 כוסות ו-2 כפות 300) גרם) קמח מנופה
1.5 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כף קקאו
2 כפיות קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
3/4 כוס 175) גרם) סוכר לבן
1/2 כוס 110) גרם) סוכר חום בהיר
1 ו1/4- כוסות 250) גרם) שמן צמחי
4 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כפיות תמצית וניל
3 כוסות דחוסות 375) גרם) גזר מקולף מגורד גס
1 כוס 150) גרם) צימוקים מעורבים ב2- כפיות קמח
אופן ההכנה:
- מנפים לקערה בינונית קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קקאו, קינמון ואגוז מוסקט. מקציפים בקערת מיקסר בעזרת וו גיטרה את 2 סוגי הסוכר, שמן, ביצים ו-ווניל במשך דקה-שתיים במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים את הגזר ומחצית מכמות הצימוקים ומערבלים כמה שניות רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית גבוהה בקוטר של 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל את הצימוקים שנותרו (מחדירים אותם בקלילות לתוך התערובת בעזרת גב של כף 6).
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך שעה, או יותר. עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי, והעוגה קפיצית למגע ומתחילה להיפרד מהדפנות.
- מצננים את העוגה בתבנית על רשת כ10- דקות. מעבירים סכין קטנה וחדה מסביב לשוליים לשחרור, מסירים את החישוק וממשיכים לצנן צינון מלא על הרשת.