שתף קטע נבחר

 

התחממות גלובלית? הזיהום מהתעשייה מתגבר

מחקר חדש מגלה כי למרות הפגיעה שספגה התעשייה עקב המשבר הכלכלי העולמי - פליטות הפחמן הדו חמצני משריפת דלק מאובנים טיפסו השנה ב-2.6% נוספים. החוקרים מזהירים: כדי להגביל את עליית הטמפרטורות ולמנוע שינוי אקלימי - יש צורך בפעולה גלובלית מיידית

למרות הפגיעה בתעשייה עקב המשבר הכלכלי העולמי - היא ממשיכה להגדיל את היקף הזיהום שהיא מייצרת. מחקר חדש קובע כי פליטות הפחמן הדו-חמצני מהמפעלים התעשייתיים צפויות לעלות השנה ב-2.6%. הסיבה: הצמיחה המהירה של הפעילות התעשייתית בסין ובהודו.

 

 

במחקר, שנערך על ידי הארגון האוסטרלי Global Carbon Project, מצוין כי סך הפליטות משריפת דלק מאובנים ומייצור מלט עמד בשנת 2012 על כ-35.6 מיליארד טון. מתוך סך הפליטות, הפחם היה אחראי ל-43% והנפט במקום השני עם 34%. לשאר אחראים גז וייצור מלט. 

 

עוד מצוין, שבשנת 2011 חלה עלייה בפליטות, של 3.1%, וכי מאז 1990 חל בסך הכל זינוק של 58% בפליטות. החוקרים מעריכים, שקצב הצמיחה הנוכחי בפליטות מוביל את העולם לעלייה של בין 4 ל-6 מעלות צלזיוס, דבר שעלול לגרור שינוי אקלימי מסוכן הכולל גלי חום, סערות ובצורות. מאז תחילת העידן התעשייתי עלו הטמפרטורות ב-0.8 מעלות צלזיוס.

 

על פי המחקר, את הצמיחה בפליטות מובילות המדינות המתפתחות הגדולות כמו סין והודו, זאת למרות המשבר הכלכלי הגלובלי שהוביל אותן ליישם תוכניות תמריצים ירוקות בניסיון לרסן את הפליטות.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

כך למשל, פליטת הפחמן של סין גדלה ב-10.4% ב-2010 וב-9.9% בשנת 2011, כך שכעת היא אחראית ל-28% מהפליטות בעולם. בהודו גדלו הפליטות ב-7.5% ב-2011 וב-9.4% נוספים השנה. ארצות הברית לעומת זאת, אחראית ל-16% מהפליטות לאחר ירידה של 1.8% ב-2011 ובאיחוד האירופי נרשמה ירידה של 2.8% באותה שנה.

 

תוצאות המחקר מתפרסמות על רקע השיחות בדוחא, קטאר, בנושא האקלים. בכנס משתתפות קרוב ל-200 מדינות, בניסיון להגביל את עליית הטמפרטורות ל-2 מעלות צלזיוס לכל היותר.

 

אולם על פי החוקרים, על פי מחברי המחקר, כל שנה של צמיחה בשיעור של 3%, בפליטות מקשה על השגת היעד. על מנת לעצור את העלייה בטמפרטורות - החוקרים קובעים שיש ליזום פעילות גלובלית בהיקף משמעותי, שתאפשר לעצור במהירות את הצמיחה בפליטות ולאחר מכן להביא לצניחה מהירה בנתון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים