שתף קטע נבחר

 
צילום: ירון ברנר

החולים סובלים ומזדהים: "תנו לאחיות את הכסף"

הם מחכים ארוכות לכל טיפול וצילום, לא מתקלחים ימים וחוששים מאסון. אבל רבים מהחולים עדיין מגבים את האחיות השובתות כבר 10 ימים. "מגיע להן נובל, למפלגות לקראת הבחירות יש כסף? אבל לחולים? מה פתאום"

האחיות ממשיכות לשבות, ולאחר היום העשירי, בבתי החולים נעים המאושפזים בין אהדה למטרתן והזדהות עם סבלן, לבין הסבל שהם עצמם חשים בשל השביתה . "אני מצלצל בכפתור לאחות ומקבל מענה רק לאחר כחצי שעה במקרה הטוב", אמר מאושפז. חולה אחר סיפר אתמול (ד') כי לא התקלח כבר שלושה ימים. חולה שלישי הצטייד במשרוקית כדי לזכות לתשומת לב. אך נראה כי לפחות כל מי שדיברו עם ynet תמימי דעים – לאחיות מגיע יותר, וגם לחולים.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

ג'רי הל, תושב אילת בן 55, מאושפז כשבועיים במחלקה פנימית בבית החולים יוספטל בעיר. הוא הגיע לבית החולים לפני שביתת האחיות ומרגיש את חסרונן היטב מאז פרצה השביתה.

"אני קורא לאחות וזה לוקח לפחות חצי שעה עד שמישהי מגיעה. שמתי לב שהרופאים מתפקדים במקום האחיות ועושים בדיקות שהאחיות עושות בדרך כלל. אני מבין את מאבקן של האחיות, אני רואה איזו עבודה הן עושות פה. אני לא הייתי רוצה לעשות את העבודה הזאת. הן מחליפות טיטולים ועובדות קשה".

 

"אני חושב שצריך לתת להן את מה שהן רוצות. מה הבעיה? יש כסף לבנייה בהתנחלויות ולאחיות מצילות חיים אין כסף? שביבי וחבריו יכניסו יד לכיס, שישחררו כסף, מדובר באחיות, שמצילות חיים מדי יום", אמר הל.

 

בית החולים ברזילי. "ראיתי אחות שנרדמה על כיסא בזמן משמרת" (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
בית החולים ברזילי. "ראיתי אחות שנרדמה על כיסא בזמן משמרת"(צילום: אבי רוקח)

בית החולים ברזילי. "הן לא נחות לרגע" (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
בית החולים ברזילי. "הן לא נחות לרגע"(צילום: אבי רוקח)

מאיר פידלר, ניצול שואה מרחובות בן 83, הגיע לחופשה באילת, אך חש ברע ואושפז בבית החולים בעיר. "האחיות במשמרות המצומצמות עובדות כמו מטורפות ואין להן מנוחה לרגע. כבר שלושה ימים לא התקלחתי. הנכד שלי החייל הגיע ביום שני ועשה לי מקלחת מפני שלא היה כאן כוח אדם. מאז אני לא מתקלח כי אין מי שיעזור לי".

 

"אני רוצה לשאול את שר האוצר, למפלגות לקראת הבחירות יש כסף? אבל לחולים? מה פתאום. אני רואה מה האחיות עוברות כאן, גיהנום. שהממשלה תשנס מותניים ותמצא את התקציבים לזה, שתיקח את הכסף מהמפלגות לקראת הבחירות ושתטפל באחיות, כדי שהן יוכלו לתת לאנשים את הטיפול הנכון. אם השביתה תימשך, זה יביא לאסון, אנשים סתם ימותו. אני פשוט מרחם על האחיות, מגיע להן פרס נובל. אני מוריד את הכובע בפניהן. ששטייניץ יישב ויחשוב מה אפשר לעשות למענן".

 

מיום ראשון מאושפזת שלומית שמעוני, בת 49 מאשדוד, במחלקת פה ולסת בבית החולים ברזילי באשקלון והיא שיבחה את מסירות האחיות. "הן מגיעות בתדירות מאוד נמוכה אבל הן ממשיכות לטפל בנו בצורה הראויה. לא כל אחד היה ממשיך לעבוד ככה כשהמעסיק שלו מתעלל בו בצורה כזאת, אני חושבת שהשביתה צודקת כי העבודה שלהן היא ארוכה ואינסופית והן צריכות להתמודד עם בעיות לא נעימות בכלל. יצא לי לראות את אחת האחיות שנרדמה על כיסא בזמן העבודה שלה. לא ייתכן שאנשים יעבדו כל כך קשה עד שיגיעו לאפיסת כוחות כזאת".

 

אלימלך שפס, בן 55 ממושב אחוזם, המאושפז גם הוא בברזילי, מותח ביקורת על נטישת המחלקות אתמול אך מבין ללבן של האחיות. "האחיות שנטשו את המחלקות עשו דבר שמנוגד לכל מוסר אנושי אבל מצד שני הן חייבות לחשוב על המשפחה והילדים שלהן, ולכן אני רוצה שהן יקבלו באמצעות השביתה הזאת את מה שמגיע להן". הוא מתמודד עם כוח האדם המצומצם בעזרת אשתו, שמאז שפרצה השביתה היא לצדו "מהבוקר עד הערב".

 

שפס. "האחיות שנטשו את המחלקות עשו דבר שמנוגד לכל מוסר אנושי אבל מצד שני הן חייבות לחשוב על המשפחה שלהן" (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
שפס. "האחיות שנטשו את המחלקות עשו דבר שמנוגד לכל מוסר אנושי אבל מצד שני הן חייבות לחשוב על המשפחה שלהן"(צילום: אבי רוקח)

 

בית החולים יוספטל באילת (צילום: מאיר אוחיון) (צילום: מאיר אוחיון)
בית החולים יוספטל באילת(צילום: מאיר אוחיון)

 

"היום אשתי הביאה לי משרוקית שאני עונד על הצוואר כי כשאני לוחץ על הכפתור הקורא לאחיות הן לא באות, ואולי כשאשרוק במשרוקית זה יגרום להן לפנות אליי לפני חולים אחרים. לא ייתכן שממשלת ישראל זורקת לכלבים את אלו שמטפלות באזרחים הנמצאים במצב הקשה ביותר, רק בגלל טענה שאין להם כסף ותקציב בגלל הבחירות".

 

נציגי האוצר והאחיות שבו אתמול למו"מ לאחר שבית הדין לעבודה דחה את בקשת משרד האוצר ומשרד הבריאות להוציא לאחיות צווי מניעה. בעקבות פסיקת בית הדין הודיעו האחיות כי לא יחריפו את העיצומים מעבר למתכונת שבת.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

גילה לוי, יו"ר ועד האחיות בבית החולים סורוקה בבאר שבע אמרה כי סבלם של החולים

קורע את הלב. "האחיות רואות את הסבל של החולים וזה חורה להן. כשהן רואות את המטופלים, שחלקם די סובלים כי לא לכולם ניתן להגיע אפילו ביום-יום, זה כואב. הן כועסות על משרד האוצר שלא הגיע איתן להסכם".

 

גורמים באוצר אמרו ל-ynet כי לא חל שינוי מהותי בעמדתם, לפיה הדרישות של האחיות אינן הגיוניות ועלולות לפגוע אנושות בקופת המדינה. הדרישה הנוכחית של האחיות היא לתוספת שכר של 20%, ש-15% מתוכם הם תוספת ייחודית לענף ו-5% הם הצפי לתוספת שכר במסגרת ההסכם הקיבוצי של כלל עובדי המדינה. גורמים באוצר ציינו היום כי כלל לא ברור כיצד ניתן להניח שתתקבל תוספת שכר של 5% במסגרת ההסכם העתידי עם ההסתדרות, בעוד העלות התקציבית של תוספת שכר כזו היא כ-5 מיליארד שקל ותקציב המדינה לשנת 2013 נמצא כבר עתה בחריגה של 14 מיליארד שקל.


פורסם לראשונה 12/12/2012 23:32

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שפס. הצטייד במשרוקית
צילום: אבי רוקח
פידלר. "אין מי שיעזור לי להתקלח"
צילום: מאיר אוחיון
הל. "אני לא הייתי רוצה לעשות את העבודה הזאת"
צילום: מאיר אוחיון
שמעוני. "לא כל אחד היה ממשיך לעבוד ככה כשהמעסיק שלו מתעלל בו בצורה כזאת"
צילום: אבי רוקח
מומלצים