לידיעת איראן: ב-2030 נוכל להסתדר בלי נפט
חוקרים אמריקאים הוכיחו: שילוב בין מקורות אנרגיה מתחדשת כמו רוח ושמש לבין איחסון אנרגיה, יוכל לספק כמעט 100% מהצרכים של רשתות חשמל גדולות עד 2030. ומה עם המחיר? זה יעלה לנו בדיוק אותו דבר
במקום פחם, נפט או אפילו גז טבעי - שילוב בין מקורות אנרגיה מתחדשת כמו רוח ושמש, לבין איחסון אנרגיה, יוכלו לספק 99.9% מהצרכים של רשתות חשמל גדולות עד שנת 2030, בעלויות זהות לאלה של הפקת חשמל כיום. כך עולה ממחקר חדש של אוניברסיטת דלוואר, כפי שדווח באתר החדשות של yahoo.
עוד על אנרגיות מתחדשות - בכלכלה ירוקה :
- לא רק נפט: מדינות המפרץ רוצות אנרגיה סולארית חשמל נייד ורכב סולארי: הצצה לאנרגיה מתחדשת
- חזון המיליארדר הירוק מסין: חשמל סולארי 24/7
בנמסגרת המחקר פיתחו החוקרים מודל שמשקלל 28 מיליארד אפשרויות לשילוב בין מקורות אנרגיה מתחדשת למנגנוני אחסון בסוללות ותאי דלק. המודל הזה נבחן במשך 4 שנים, בשילוב נתוני מזג אוויר והביקושים שנרשמו ברשת החשמל החמישית בגודלה בארה"ב, PJM Interconnection.
הממצאים גילו שכאשר נוצרת יותר אנרגיה מתחדשת מהנדרש, למשל במהלך שעות עם ביקוש נמוך יחסית - האנרגיה העודפת נצברה בשלב הראשון באמצעי האחסון. מה שנותר לאחר מכן החליף את הגז הטבעי לחימום בתים ומשרדים, כאשר המפלט האחרון היה בזבוז של האנרגיה העודפת ללא שימוש.
עם זאת, גורם משמעותי לבחינת יעילות מערכת חשמל הנסמכת על משאבים מתחדשים, היא אמינות האספקה, מאחר שזו תלויה בשינויים במזג האוויר ובעונות. על פי המחקר אפשר להשיג אמינות שכזו על ידי הרחבת האזור הגיאוגרפי של ייצור החשמל מאנרגיות מתחדשות, שימוש במערכות מגוונות, יישום שיטות לאחסון, ושריפת דלק מאובנים בתור גיבוי.
המחקר גם בדק את העלויות הטכנולוגיות המשוערות בשנת 2030, ללא סובסידיות ממשלתיות, והשווה אותן לעלויות ייצור חשמל מדלק מאובנים נכון להיום, לרבות השפעות על בריאות התושבים בעקבות זיהום האוויר. על פי המחקר, עלויות ההון החזויות לייצור אנרגיית רוח ושמש יעמדו על כמחצית מהעלויות של האנרגיות המתחדשות כיום, בזמן שעלויות התחזוקה יישארו על אותו רף.