אירופה נגד הבנייה: "אולי אחרי ינואר יהיה היגיון"
גרמניה, בריטניה וצרפת יגנו את כוונת ישראל לבנות מעבר לקו הירוק, יממה לאחר אישור התוכנית לבנות 1,500 יחידות דיור בשכונת רמת שלמה. בביקורת חריגה, אמר דיפלומט אירופי: "אולי אחרי הבחירות, ההחלטות יהיו הגיוניות יותר". נדחתה תוכנית לבנייה בגבעת המטוס. נתניהו: נמשיך לבנות בירושלים
אירופה שוב מתגייסת נגד הבנייה הישראלית מעבר לקו הירוק: דיפלומט אירופי אמר היום (ב') כי גרמניה ושלוש חברות נוספות באיחוד האירופי מכינות הצהרת גינוי לכוונות ישראל לבנות במזרח ירושלים ובגדה המערבית, בעקבות אישור בניית 1,500 יחידות דיור בשכונת רמת שלמה. "לאחר הבחירות בינואר, אנחנו מקווים שההחלטות שיתקבלו יהיו הגיוניות יותר", אמר אותו מקור - בביקורת חריגה ונוקבת על ממשלת נתניהו. ראש הממשלה, לעומת זאת, הבהיר: "נמשיך לבנות בירושלים".
כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
מדינות E4 - בריטניה, צרפת, גרמניה ופורטוגל - הביעו דאגה בעבר ואמרו כי בנייה בשטחים עלולה לסכן את האפשרות לפתרון שתי המדינות. אותו דיפלומט אמר כי פרטי הודעת הגינוי המשותפת עדיין לא סוכמו סופית. אותן 4 מדינות הן החברות האירופיות במועצת הביטחון.
"אנחנו לא צריכים להתרכז רק בבנייה ב-E1, אלא בבנייה בכל אחת מההתנחלויות, בגלל שאם אחת מהן רואה אור - הן יכולות לפגוע בפתרון שתי המדינות", אמר הדיפלומט האירופי. לדבריו, ההודעה של החברות האירופיות במועצת הביטחון בנושא הבנייה תתרחש בימים הקרובים.
הערב החליטה הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בירושלים לדחות את תוכנית גבעת המטוס ג', שכללה בניית מאות יחידות דיור. בנוסף, אושרה בנייה של כ- 670 יחידות דיור לבנייה ערבית בשכונה בית צפאפא ובסביבתה. ביום חמישי תדון הוועדה המחוזית בהתנגדויות לבניית מאות יחידות דיור בשכונת גילה בעיר.
לדיון הגיעו מתנגדים לתוכנית ואחד מהם טען שכבר 18 שנה היא תקועה בוועדות התכנון. "לפני כשבועיים קיבלנו טלפונים שהודיעו לנו שיש דיון - כולנו פה כלי משחק", הוא אמר. מרבית התוכניות אושרו בעבר אך לא קודמו או נדונו. גורם באחת הוועדות הסביר: "משרד הפנים קובע את לוחות הזמנים לפי מה שמאשרים לו. ראש הממשלה הקפיא את התוכניות האלה והוא שהפשיר אותן".
אתמול, בעיצומה של הסערה הבינלאומית סביב תוכניות הבנייה של 3,000 יחידות דיור באזור E1 המשתרע בין ירושלים למעלה אדומים, אושרה בניית 1,500 יחידות דיור גם בשכונת רמת שלמה שבצפון ירושלים. התוכנית לבנות ברמת שלמה קיבלה אור ירוק לפני שבועיים מראש הממשלה, בנימין נתניהו. הוועדה להשלמת תוכניות של הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה ירושלים במשרד הפנים אישרה את הבנייה בכפוף להסדרת ההתנגדויות.
נתניהו התייחס באירוע "מצדיעים להתיישבות בגליל" בעכו לבנייה מעבר לקו הירוק ואמר: "ירושלים היא בירת הנצח של מדינת ישראל ואנחנו נמשיך לבנות בה. אחדות ירושלים זה דבר שמבטא הסכמה לאומית רחבה. תגידו לי איך מפלגות ציוניות יכולות להתנגד לבנייה בירושלים?".
יו״ר התנועה, ציפי לבני, מתחה ביקורת על בנייה בהתנחלויות מבודדות ואמרה כי "ישראל צריכה להשקיע בגושי ההתיישבות - אותם מקומות שיישארו חלק ממדינת ישראל בכל הסדר עתידי. אבל ישראל לא צריכה לזרוק את הכסף על ניסור בתים והעברתם מגבעה לגבעה או בסלילת כביש למקום שלא יהיה חלק מישראל בכל הסדר עתידי".
באירוע של אגודת הסטודנטים באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע אמרה לבני עוד כי "ההכרזה על הבניה מיותרת, היא פוגעת ביחסים שלנו עם העולם ואינה מחזקת את מדינת ישראל אלא נועדה לחזק בקואליציה את השותפים של נתניהו מימין".
אותה תוכנית בנייה ברמת שלמה אושרה להפקדה לפני כמעט שלוש שנים, בעת ביקורו בישראל של סגן הנשיא האמריקני, ג'ו ביידן. אישור התוכנית בעיתוי הזה חולל משבר מדיני בין ישראל לארצות הברית.
התוכנית הוקפאה אחר כך ולפני כשבועיים כאמור ניתן אישור מראש הממשלה לדון בהתנגדויות התושבים. כאמור, היום דנה הוועדה בהתנגדויות של מי שרואים עצמם נפגעים מהתוכנית.
בעקבות אישור הבנייה ברמת שלמה, אמרה אמש דוברת מחלקת המדינה האמריקנית ויקטוריה נולנד כי ארה"ב מתנגדת לצעדים חד צדדיים של ישראל ושל הפלסטינים. "עמדתנו לגבי התנחלויות לא השתנתה ואנחנו משמיעים אותה באוזני הישראלים כל הזמן". נביל אבו רודיינה, דוברו של הנשיא הפלסטיני אבו מאזן, אמר לסוכנות הידיעות הצרפתית כי בכוונת הרשות לפנות למועצת הביטחון של האו"ם בנוגע לפרויקטים החדשים של בנייה בהתנחלויות.
Read this article in English