האחיות חזרו לעבודה: "לא היינו צריכות להתפשר"
אחרי חתימת ההסכם שבו האחיות לעבודה וניסו להבין אם עוד 1,350 שקל ב-4.5 שנים מהווים תגמול הולם לעבודתן. יו"ר ועד העובדים בהלל יפה: "ההסכם מצוין". אחות אחרת: "יום אחד ניאלץ לחזור לשבות, התוספת הזו לא מוסיפה כבוד למקצוע"
- כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
- הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
יושבת ראש ועד העובדים בבית חולים "הלל יפה" בחדרה, פנינה ביטון, אמרה ל-ynet: "לדעתי ההסכם מצוין. הוא נותן לנו
אחות אחרת בבית החולים מחתה על העובדה שנדרשו 17 ימי שביתה עד שהאוצר גילה גמישות ונעתר לבקשת האחיות. "אני לא כל כך מרוצה מההסכם כי התוספת הזאת לא מוסיפה כבוד למקצוע", אמרה. "אם הייתה לי ברירה הייתי עוזבת את התחום. צריך לשפר לנו את תנאי העבודה כדי שיהיה לנו חשק לעבוד. לצערי המדינה מתייחסת אלינו כאילו אין לנו ערך. אני בטוחה שתבוא תקופה יותר קשה ונשבות שוב".
אחרי החתימה הגדירו הצדדים את ההסכם "היסטורי". משכורות האחיות יעלו ב-4.5 השנים הקרובות בכ-1,400 שקל, והסכום יתווסף לשכר הבסיס. רוב התוספת לשכר תינתן בשלבים הראשונים להסכם: בשנה הראשונה 35 אחוז ובשנייה כבר 70 אחוז. על פי מנכ"ל הסתדרות האחיות, אורי פליישמן, התוספת תעלה את הערך של שעת עבודה שלהן בכעשרה שקלים. להעלאה תהיה השפעה גם על העבודה הנוספת, קרי המשמרות, החגים והשעות הנוספות.
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:
- הסערה הגיעה: עצים ועמודי תאורה קרסו
- "היית מפקד, מורה וחבר". גנץ נפרד מליפקין שחק
- קמפיין הליכוד לציבור הדתי: משוויצים בפייגלין
תמר ויכטר, מנהלת קורסים לתגמול השתלמות לאחיות, טוענת שמי שירוויחו מההסכם הן בעיקר האחיות החדשות: "כאחראית שמייצרת אחיות לשטח - ההסכם מצוין. לנו הוותיקות כבר יש תוספת ותק, ואם לא היינו מגיעות להסכם הזה, האחיות הצעירות לא היו מקבלות תוספת משמעותית. התוספת שקיבלנו טובה לאחיות מהפריפריה. היום אחות שעובדת תורנויות מקבלת תוספת של בין 2,500 ל-3,000 שקל וזה יחסית טוב. ההסכם מעודד אחיות לעבוד במשמרות".
"לא יודעת אם ההסכם מספק"
גם האחיות בבית החולים "רבקה זיו" בצפת הביעו תחושות מעורבות לגבי ההסכם. רובן שמחות על סיום השביתה ועל השיפור המסוים בתנאי ההעסקה שלהן, אבל יש לא מעט מהן שסבורות שעבודתן ראויה לתגמול גבוה יותר.
"אני מרוצה שהגיעו להסכם כי השביתה נמשכה הרבה זמן", אמרה דליה אטדגי, אחות אחראית במחלקת פנימית א'. "עכשיו אפשר להמשיך לעבוד כרגיל ואני יותר רגועה כרגע. מבחינת ההסכם הכספי אני לא מודעת לגמרי לפרטים שלו, אבל כרגע יש צוות מלא במחלקה ואנחנו עושים את הפעולות הבסיסיות שלא עשינו במהלך השביתה".
מלכה מנסור (38), אחות במחלקה גריאטרית שעובדת כאחות ב-15 השנים האחרונות, שמחה על סיום השביתה אך מדגישה: "אני לא יודעת אם ההסכם מספק ביחס לעבודה שלנו. יש פה עכשיו לחץ במחלקה לא בגלל שהסתיימה השביתה אלא בגלל שככה זה פה. גם במהלך השביתה השתדלנו לעשות כמעט הכול. לדעתי טיפלנו היטב בחולים גם כשהיה חוסר באחיות".
שרית קיסר (35) החלה את עבודתה כאחות רק לפני ארבעה חודשים, לאחר שערכה הסבה מקצועית מחברת חשמל. "אני אחות צעירה והעבודה שלנו קשה בהשוואה למקומות שבהם עבדתי בעבר", היא מסבירה. "לדעתי לא היו צריכים להתפשר על תוספת כזאת".
שאול זכאי, יו"ר ועד אחים ואחיות בבית החולים איכילוב בתל אביב, בירך על ההסכם וסיפר ש-65 ניתוחים אורתופדיים שנדחו במהלך השביתה יבוצעו מיידית. "בסיטואציה שבה המדינה נמצאת, לפני בחירות ולפני תקציב 2013, מדובר בהישג גדול", הוא אומר. "כל אחות תרגיש תוספת משמעותית בשכר וכולי תקווה שההסכם הזה יביא למערכת אחיות חדשות. זה לא משהו שניתן לבדוק עכשיו, אלא בטווח הרחוק".
מיכל אורן, אחות אחראית במחלקת כירורגית ב', סיפרה שכל החדרים במחלקה מאוישים: "מהיום ועד יום ראשון יהיה פיצוץ של חולים".