רבנות חיפה חוזרת בה: תאפשר מסיבות סילבסטר
לאחר פרסום מכתב הרבנות שאיים בשלילת הכשרות מבתי עסק שיחגגו את חגי הנוצרים - חוזרת בה רבנות חיפה, ומבהירה כי מדובר בקריאה בלבד. במסיבות שבהן לא ייראו צלבים, אין חשש "עבודה זרה", ועצי אשוח הם "פולקלור בלבד"
כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
כניסה מהירה לפייסבוק שלנו - כאן!
ויצמן סיפר ל-ynet כי בחן שוב את החלטת הרבנות הראשית לישראל, שעל פיה פעלו רבני חיפה, וגילה כי היא איננה מתנה את המשך הפיקוח על הכשרות באי קיום המסיבות, אלא רק קוראת לבעלי העסקים שלא לקיימן. לדבריו, אחד הרבנים החליט בעבר על דעת עצמו להחמיר בעניין – שלא במקום.
<<לקריאת המכתב שחולל את הסערה - לחצו כאן>>
"בחיפה יש הרבה מאוד נוצרים", הסביר יו"ר המועצה הדתית. "יש פה הרבה מאוד עולים ממדינות חבר העמים, את המרכזים הבהאיים ועוד, ואנחנו מבינים שצריך לתת להם לציין את החגים שלהם – כמו שאי אפשר לאסור מכירת חזיר בעיר".
ויצמן הוסיף כי במסיבות הסילבסטר ודומיהן לא נראים צלבים, הנחשבים בהלכה ל"עבודה זרה", אלא עצי אשוח בלבד, שהם בגד של "פולקלור", ולכן אין מניעה למשגיחים מטעם הרבנות להיות נוכחים במקום, ולפקח על כשרות המזון.
בעירייה בירכו על משיכת מכתב האזהרה של הרבנות, שאותו הגדירו "אנכרוניסטי", וציינו כי בחיפה "גאים לציין את חגיהם של המיעוטים שחיים בקרבנו". ראש העיר, יונה יהב, הוסיף: "חיפה היא עיר מעורבת ועיר תיירות שבה תפוסת בתי המלון היא מהגבוהות בארץ. לחיפה מגיעים תיירים מכל רחבי העולם. מי שמגיעים לכאן הם לא בהכרח יהודים, ואלה מבקשים לחגוג את הסילבסטר - זה בסדר גמור מבחינתנו".
מכתב חריף לבתי עסק
היום (א') פרסמנו כי במכתב ששלחה הרבנות לבתי העסק בחיפה, והגיע לידינו - הודיעה "חד משמעית" (כלשונה), כי "אין לערוך מסיבות נשף סילבסטר", ומזהירה: "לא תינתן אפשרות להמשיך את פיקוחנו למי שיפר חלילה וחס את הוראתנו".
"חל איסור חמור לערוך בסוף השנה האזרחית כל אירוע הקשור ומסמל משהו מחגי הנוכרים", נכתב, "על כן אין להציב או להשתמש בסממנים מכל סוג שהוא המסמלים את חגי הנוכרים במישרין או בעקיפין".
הרבנות מתריעה גם מפני השכרת האולם עבור אירוע "רגיל" באותם הימים, בעוד שהכוונה היא לקיים בו חגיגות
סילבסטר ודומיהן: "עליכם להיות ערניים לכך ולמנוע תופעה זו מבעוד מועד".
בציבור החילוני בחיפה החלה תסיסה מלווה בגינויים, ואילו ברבנות טענו כי חלק מהסממנים המוצגים במקום נחשבים ל"עבודה זרה" (פולחן של הדת הנוצרית) באופן שאוסר על פי ההלכה את נוכחות המשגיח במקום - כך שאינו יכול לוודא שכללי הכשרות נשמרים.
עם זאת הודו שם כי חלק מהסממנים המקובלים במסיבות כגון אלו הם "פולקלור בלבד", ואינם יוצרים את האיסור ההלכתי המדובר, והערב, כאמור, הבהירו ברבנות כי אין מניעה למשגיחים מטעם הרבנות להיות נוכחים במקום, ולפקח על כשרות המזון.