שתף קטע נבחר

 

אנטארקטיקה מתחממת בקצב כפול מההערכות

נתוני תחנת מחקר ביבשת מגלים: בין 1958 ל-2010 עלו הטמפרטורות בכ-2.4 מעלות צלזיוס. החוקרים חוששים מגידול בקצב הפשרת הקרח, שיתרום לעלייה של פני המים

ניתוח חדש של נתוני הטמפרטורה שנמדדו במהלך השנים במערב אנטארקטיקה, מורה על כך שהאזור מתחמם בקצב כפול מההערכות שבוצעו עד כה, כך מוסר ה-BBC. החוקרים חוששים מגידול בקצב ההתמוססות של הקרח כתוצאה מעליית הטמפרטורות, מה שיתרום לעלייה של פני המים. עם זאת, ההערכה היא שהשפעה ממשית על פני המים צפויה רק בעוד מספר עשורים.

 

לכתבות נוספות בערוץ כלכלה ירוקה

 

על פי נתוני מדידת הטמפרטורות מתחנת המחקר Byrd שמערב היבשת, נרשמה עלייה של 2.4 מעלות צלזיוס בממוצע בין השנים 1958 ל-2010. המחקר החדש השתמש במודל מחשובי של אטמוספירה וניתוח מספרי, שאיפשר לראשונה מסקנה כוללת באשר להתחממות במהלך השנים.

 

 

 

האם בני האדם אשמים?

"מה שאנחנו רואים הוא אחד מהסימנים הברורים ביותר להתחממות על פני כדור הארץ", אמר אנדרו מונגאן, מהמרכז האמריקאי למחקר אטמוספרי ואחד ממחברי המחקר. "מדובר בפעם הראשונה בה הצלחנו לקבוע כי ההתחממות מתרחשת במהלך עונת הקיץ", לדבריו.

 

פרופסור דיוויד ברומוביץ' מאוניברסיטת אוהיו, אחד ממחברי המחקר, אמר כי "מדובר במיקום עם מזג אוויר משתנה, שבחלקו מושפע מפעולות של בני האנוש וחלקו מושפע מהטבע".

 

במחקרים קודמים התברר, כי היבשת הקפואה מתחממת בעקבות האוקיינוס שמתחתיה, אך המחקר החדש מגלה כי גם לאטמוספירה יש תפקיד במגמת ההתחממות.

 

"אנחנו רואים השפעה דינמית יותר בעקבות שינוי אקלימי באזורים אחרים בעולם, שעוברים דרומה ומגדילים את מעבר החום אל הקרחון", אמר ד"ר מונגאן. החוקרים מסכימים כי נדרש מחקר נוסף על מנת להגיע למסקנה חותכת יותר באשר להשפעה של בני האנוש על התחממות היבשת הדרומית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פינגווינים באנטארקטיקה
צילום: רויטרס
מומלצים