2012 - שנה מדממת לעיתונאים. איפה הכי מסוכן?
121 אנשי תקשורת נהרגו השנה בעולם בעת מילוי תפקידם לעומת 107 שנהרגו ב-2011. "כישלון שיטתי של האו"ם"
שיעור ההרוגים הגדול באזורי מלחמה כמו בסוריה ובסומליה הפך את שנת 2012 לאחת השנים המדממות ביותר לעיתונאים אחרי ש-121 מצאו את מותם בעת מילוי תפקידם. כך מסר היום (יום ב') ארגון עיתונאים בינלאומי.
עוד חדשות בעולם :
טורקיה נגד "האיחוד הגזעני": אין דמוקרטי מאיתנו
אבודים: אמריקנית הָרָה ובעלה נעלמו באפגניסטן
הקברנים בסוריה מתקשים: "שני ילדים בקבר"
"הפדרציה הבינלאומית של עיתונאים" (IFJ), ארגון שמושבו בבריסל, מסר כי הנתונים השנה היו גבוהים מאלה שנרשמו בשנת 2011 , שבה נהרגו 107 עיתונאים ואנשי תקשורת בפיגועים, התקפות מכוונות ותקריות אש באזורי גבול.
מספר ההרוגים הגבוה השנה הוא תוצאה של "כישלון שיטתי של ממשלות ושל האו"ם למלא אחר התחייבויותיהם הבינלאומיות להגן ולאכוף את זכותם הבסיסית של עיתונאים לחיים", מסר הארגון הבינלאומי.
"כתב אישום נגד ממשלות שמשלמות מס שפתיים"
"מניין ההרוגים ב-2012 מהווה כתב אישום נוסף, נגד ממשלות שמשלמות מס שפתיים בנוגע להגנה על עיתונאים.
אולם, הן לא הצליחו באופן עקבי למנוע את הטבח בהם", אמר ג'ים בומלהה, נשיא IFJ.
מאז חודש מרס 2011, אז התחילה ההתקוממות העממית נגד משטרו של בשאר אסד, נהרגו בסוריה יותר מ-45 אלף בני אדם. על פי ארגון "הפדרציה הבינלאומית של עיתונאים", המדינה הערבית עומדת בראש המדינות הכי מסוכנות בעולם לאנשי תקשורת – בשנה הנוכחית נהרגו בה 35 עיתונאים ואנשי תקשורת.
הארגון הבינלאומי מסר כי בשנת 2012 נהרגו 18 עיתונאים בסומליה, מדינה שבה נאבקים כוחות של האו"ם במורדים איסלאמיסטים שקשורים לאל-קאעידה ושהפכה לשדה קטל לאנשי תקשורת.
סוריה: עיתונאי ניו יורק טיימס מת מהתקף אסתמה
הפשיעה המאורגנת במכסיקו והמורדים בפקיסטן אחראים להרג של 10 עיתונאים שנהרגו בכל אחת משתי המדינות במהלך השנה האחרונה. בעיראק נהרגו חמישה עיתונאים ומספר דומה נרשם גם בפיליפינים.
ארגון IFJ, שמייצג יותר מ-600 אלף עיתונאים ב-134 מדינות, מסר כי במקרים רבים, הייתה פגיעה מכוונת בעיתונאים בגלל עבודתם ובמטרה להשתיקם. הארגון הוסיף כי הוא סומך על תוכנית חדשה של האו"ם לדאוג לשלומם של עיתונאים. בתוכנית מדובר בין היתר על סיוע למדינות לחוקק חוקים שמקדמים חופש ביטוי ולקדם קמפיין ציבורי בנושא חירויות התקשורת, איומים על עיתונאים והנחיות כיצד לשמור על ביטחון העיתונאים.
מספר ההרוגים שדווח על ידי ארגון IFJ גבוה משמעותית מזה שפרסם ארגון "עיתונאים ללא גבולות" ב-19 בדצמבר. לפי "עיתונאים ללא גבולות", 88 עיתונאים נהרגו בעת מילוי תפקידם בשנת 2012, יותר מכל שנה שבה ניהל הארגון מעקב אחר מקרי מוות של עיתונאים ב-17 השנים האחרונות.
Read this article in English