הבורסה ננעלה בעליות; מדד הבנקים הוסיף 1.9%
מדד ת"א 25 עלה ב-1.1%, ת"א 100 הוסיף 0.9% ומדד הבנקים קפץ לאחר שנשיא הבנק האירופי המרכזי העריך כי כלכלת אירופה תתחיל להתאושש לקראת סוף השנה. מניית בריינסווי עלתה ב-8.4% לאחר שאתמול זינקה ב-15.9%; מחזור המסחר - 1.06 מיליארד שקל
העליות בבורסה של תל אביב התחזקו בשעת המסחר האחרונה, בעקבות נאומו של יו"ר הבנק האירופי, מריו דראגי שהעריך כי הכלכלה באירופה תתאושש לקראת סוף השנה. סמוך לשעה 13:00 בצהרים כשהגיעו דיווחים על פיצוץ בתל אביב עברו המדדים לירידות של עד 0.5%.
אולם, מאוחר יותר כשהתברר שהרקע לפיצוץ הוא ככל הנראה פלילי חזרו המדדים לעליות. מחזור המסחר הסתכם ב-1.06 מיליארד שקל
כתבות נוספות בערוץ הכלכלה:
- בעקבות הסופה: זינוק של 20% במחירי הירקות
- הפרגולה עפה? הטלוויזיה נהרסה? כך תתבעו
- סטודנטים שעושים מילואים? יש לכם הטבות
- הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
מדדי מניות
מדד תל-אביב 25 עלה ב-1.14% ל-1,224.11 נקודות, מדד תל-אביב 100 עלה ב-0.91% ל-1,085.95 נקודות, מדד בלוטק 50 עלה ב-0.64% ל-318.53 נקודות, מדד הבנקים עלה ב-1.87% ל-1,184.57 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-0.35% ל-319.42 נקודות.
ברקע המסחר
חברי הבנק האירופי המרכזי (ECB) וכן הבנק המרכזי של בריטניה החליטו להשאיר את הריבית ללא שינוי. הריבית באירופה עומדת כיום על 0.75% ובבריטניה על 0.5%.
הסערה הגדולה מגיעה לשיאה, והבוקר התעוררו ישראלים רבים במקומות הגבוהים לנוף לבן. תלמידים לא מעטים יחוו אותו בבתים. מעט לפני 5 לפנות בוקר הודיעה עיריית ירושלים כי היום לא יתקיימו לימודים בבתי הספר ובגנים, ובכך הצטרפה הבירה ליישובים רבים בצפון ובשומרון, שם בוטלו הלימודים עוד לפני כן. הבירה מושלגת, והיא ממש לא היחידה: בשעות הלילה החלו לרדת פתיתי שלג גם בדימונה, בשדה בוקר ובאזורים נוספים בדרום.
בהמשך היום צפויים להצטמצם כמויות המשקעים שיירדו ברחבי הארץ, ואף שאנו לפני שיא הקור, כבר אפשר לראות את הסוף. "היום עדיין צפוי לרדת שלג בהרים וגשם מלווה בסופות רעמים. בשאר חלקי הארץ במהלך היום המשקעים ייחלשו ויתמעטו. מהצהריים נראה הפחתה בפעילות השלג והגשם", אמרו בחברת "מטאו טק".
המסחר בבורסות אירופה מתנהל ביציבות אחרי שהבנק המרכזי באירופה והבנק המרכזי בבריטניה הותירו, בנפרד, את הריבית ללא שינוי. הריבית בבריטניה נותרה על 0.5% ובגוש האירו על 0.75%. הבנק המרכזי בבריטניה הותיר, כצפוי, את הריבית ללא שינוי על 0.5% וכן לא שינה את היקף תוכנית רכישות האג"ח – 375 מיליארד ליש"ט.
שוק האג"ח
אפריקה ישראל שבשליטת לב לבייב הודיעה לבורסה כי תבצע רכישה חוזרת של איגרות החוב של החברה ב-700 מיליון שקל. מהחברה נמסר כי הרכישות יבוצעו מאיגרות החוב מהסדרות כ"ו (משך חיים ממוצע של 4.37 שנים) ו-כ"ז (מח"מ 4.1 שנים) ובהתאם להזדמנויות בשוק, במועדים, במחירים ובהיקפים שייקבעו על ידי הנהלת החברה.
ההון הרשום למסחר של איגרת החוב כ"ו עומד על כ-2 מיליארד שקל והיא נסחרת בפארי ברוטו של 1.07 שקלים. ההון הרשום למסחר של איגרת החוב מהסדרה כ"ז מסתכם ב-1.58 מיליארד שקל והיא נסחרת בפארי ברוטו של שקל.
פרשקובסקי השלימה גיוס של 50 מיליון שקל בהנפקת אג"ח. איגרות חוב הוצעו לציבור ב-50 אלף יחידות על שיעור ריבית שלא יעלה על 9.25%. לדברי יוסי פרשקובסקי, מנכ"ל החברה: "אני גאה על הבעת האמון בחברה אשר באה לידי ביטוי בגיוס שהשלמנו היום".
מניות במרכז
חצי שנה אחרי שבריינסוויי הגישה לרשות המזון והתרופות האמריקאית (FDA) את הבקשה לאישור מכשיר ה־Deep TMS שלה, בהתוויה של טיפול בדיכאון, היא קיבלה אתמול את האישור המיוחל ותוכל לשווק כעת את המכשיר בארה"ב. ה־Deep TMS שפיתחה בריינסוויי (המניה עלתה ב-8.4%) משמש לטיפול רפואי לא פולשני להפרעות נפוצות בתפקוד המוח. המכשיר מבוסס על סליל אלקטרומגנטי שמחובר לספק זרם חשמלי המשתנה במהירות ויוצר שדה חשמלי, אשר באמצעותו ניתן להשפיע על אזורים שונים במוח, באמצעות גירוי או דיכוי עצבי, בהתאם לתדר ההפעלה.
חברת הביומד קמהדע, המייצרת ומשווקת תרופות שמרביתן מופקות מפלסמה (אחד ממרכיבי הדם), שכרה את שירותיהם של מורגן סטנלי וג'פריז גרופ ומתכננת לגייס עד 50 מיליון דולר בהנפקה בוול סטריט. בקרוב תגיש קמהדע תשקיף לרשות ניירות ערך, אשר מתכננת להשתמש בכסף שתגייס כדי לפתח את העסקים, אמר האדם אשר ביקש להישאר אנונימי מכיוון שהוא אינו רשאי לדבר בפומבי על ההנפקה.
ענקית הגנריקה הישראלית טבע, הגישה בקשה למנהל התרופות והמזון בארה"ב (FDA), במטרה לעכב את אישור התרופה האוראלית -BG-12, שפיתחה ביוג'ן לטיפול בטרשת נפוצה. טבע דורשת מה-FDA שלא יאשר את התרופה של ביוג'ן עד אשר הבטיחות של התרופה תיבדק על ידי יועצים חיצוניים וזאת מכיוון שגילתה פגמים בתרופה במידע שהיה חשוף באתר האינטרנט של ביוג'ן.
ריצ'רד גאסו, אנליסט בכיר, דש ברוקראז' התייחס בסקירה לסקטור הגז בישראל וכתב כי "להערכתנו, הדרך המומלצת להשקיע בסקטור היא באמצעות שותפויות לווייתן. רציו היא המניה עם הפוטנציאל הרב ביותר וכמובן עם הסיכון הגדול ביותר. משקיעים המעוניינים להוריד סיכון, יכולים להשקיע באבנר ודלק קידוחים, המושקעים גם בתמר ובבלוק 12 בקפריסין".
"לא כללנו ערך לפוטנציאל נפט בלווייתן - גילוי נפט בלווייתן יכול להכפיל את שווי המאגר ולהעלות משמעותית את מחירי היעד של רציו, אבנר ודלק קידוחים. כניסת וודסייד מורידה את הסיכון ללווייתן ומעלה את השווי של המאגר", הוסיף גאסו.