הדור הבא: מה יצביעו ילדי ראשי ממשלה?
הייחוס הפוליטי גרם להם להתלבט איזה פתק לשלשל בקלפי, אך נכדו של בן גוריון, בתו של אולמרט, בנו של שרת ואחרים מצהירים כי מרצ היא "השושנה היחידה בין החוחים בערוגה הפוליטית"
לכולם ייחוס משפחתי פוליטי מפואר, כולם ילדים ונכדים של ראשי ממשלה בעבר וכולם ישלשלו בעוד שבוע את הפתק של מרצ בקלפי. שבוע לפני מועד הבחירות מביעים בנותיהן של ראשי הממשלה לשעבר לוי אשכול, שמעון פרס ואהוד אולמרט, בנו של משה שרת ונכדו של דוד בן גוריון תמיכה פומבית במפלגת השמאל: "כי פיהם ולבם שווים, אתה יודע בדיוק מה אתה מקבל", כך מסכימים כולם.
עוד עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet
תמה שוחט, בתו של ראש הממשלה לשעבר לוי אשכול ורעייתו של שר האוצר לשעבר ממפלגת העבודה אברהם (בייגה) שוחט, התלבטה עמוקות לפני שעזבה את ביתה הפוליטי. "ברור שחשבתי על זה, במיוחד לאור העובדה שאני הבת של לוי אשכול, אבל העבודה אכזבה אותי שנים רבות וכבר בבחירות הקודמות הרגשתי שהיא לא מייצגת אותי. בבחירות הללו זה הולך ונעשה קל עוד יותר". לדבריה, "מרצ מבטיחה ומקיימת, נלחמת למען השלום, ולמרות גודלה וההשמצות האיומות והנוראות שמולן היא עומדת, יש לה ההישגים החשובים ביותר בכנסת עבור האזרח הקטן - הנכה, העשוק, הומואים ולסביות, והיא מניפה את דגל השלום".
גם יעקב שרת, בנו של ראש הממשלה השני ממפא"י משה שרת, יצביע מרצ. מפלגת העבודה, טוען שרת הבן, "היא מפלגה שלצערי לא הוכיחה בעבר יושרה ודבקות במטרה, שיתפה פעולה עם ממשלות ימניות, ולא ראיתי שהיא הצליחה או ניסתה למתן את מדיניות הבנייה בהתנחלויות ולפעול למען השלום, אין לי אמון בה". מדוע מרצ? "כשאתה מצביע מרצ אתה יודע בעד מה אתה מצביע", הוא אומר. "זו מפלגה שתוכה כברה, בניגוד למפלגות האחרות היום שאין לך מושג למי תצביע כי יש בהן סלט של אנשים ועמדות".
ד"ר דנה אולמרט, מרצה בחוג לספרות באוניברסיטת תל אביב ובתו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, מעולם לא הסתירה את עמדותיה גם כשהיו מנוגדות לשל אביה וידעה היטב את השלכותיהן. עם זאת, לאורך השנים ביקשה להתרחק מהייחוס המשפחתי ונמנעה מלהזדהות פוליטית עם מפלגה. אחרי התלבטות בין חד"ש למרצ, בחרה הפעם להצביע למרצ.
"זו הפעם הראשונה שאני מצביעה למרצ ותומכת בה פומבית", אמרה אולמרט. "החלטתי להצביע למרצ בגלל מקומן של הנשים במפלגה. ההיבט הזה משקף משהו מרכזי וחשוב על סדר יומה של המפלגה, כמו גם הייצוג והדאגה לזכויות קהילת ההומואים והלסביות. למרות שלאורך ההיסטוריה היו החלטות של מרצ שלא הסכמתי איתן, כשהתיישרה יותר מדי בצייתנות בנושאים ביטחוניים, עדיין זו מפלגה המזוהה עם אמינות. בסדר היום הנוכחי ובתוך כל מה שקורה במערכת הבחירות הנוכחית, לבחור במרצ זו הבחירה שהכי פחות קשה לי".
ד"ר צביה ולדן, בתו של נשיא המדינה שמעון פרס, מציגה עצמה "תומכת ותיקה במרצ". לדבריה, "צריך להבטיח מישהו שישמור על מצפון הכנסת והרוח הדמוקרטית, נוכח הרוחות הרעות המנשבות כעת של חקיקה אנטי דמוקרטית שלא מכבדת את האחר".
לדברי ולדן, מרצ לא מהססת לומר דברים ברורים ולקשור בין הבעיות החברתיות לבעיה המדינית. "אי אפשר לומר א' ולנהוג ב'. מרצ לא עושה טקטיקות של קמפיינר שלא חי בארץ ומציע הצעות, אלא אומרת ברור - שתי מדינות לשני עמים, הסדר בהידברות ולא באיומים, ורק פתרון הסכסוך יאפשר גם תיקון בחיים החברתיים, יפה שעה אחת קודם". עוד הוסיפה: "העובדה שיו"ר העבודה מדברת עכשיו על המצב החברתי וטוענת שרק כשתהיה בפנים תדבר על המצב הפוליטי-מדיני, היא לא מכובדת ולא מכבדת. אין לי שום סיבה לסמוך על מי שאומר זאת, כי מי שבוגד בערך אחד, אין סיבה שלא יבגוד אחר כך באחר".
יריב בן אליעזר, נכדו של דוד בן גוריון, לא חסך בביקורת על התנהלות מפלגת העבודה, שהניעה אותו לתמוך הפעם במרצ. "כל חיי בחרתי מפא"י, אבל העבודה זונחת את סמליה, בוגדת בערכיה. שמו את סבי בבוידעם ובמקומו הציבו בפרונט את יצחק רבין, כאילו הוא ייסד את המדינה והמפלגה. היו"ר הנבחרת רגישה יותר לצורכי ועדי הנמלים וחברת החשמל מאשר לאנשים הרוצים בשלום במדינה. אחרי תקופה שהייתי הומלס פוליטי, החלטתי לבחור בשושנה היחידה בין החוחים בערוגה הפוליטית, מפלגה הגונה ומלאת יושרה ובעיקר לא פופוליסטית".