אלג'יריה: מחבלים מתבצרים, עשרות זרים נעדרים
משבר בני הערובה עדיין רחוק מסיום: אחרי הדיווחים שהחוטפים נהרגו מעדכנת אלג'יריה כי מחבלים עדיין מתבצרים עם "כמה" שבויים בשדה הגז. דיווח: החוטפים דורשים לשחרר את מתכנן הפיגוע במגדלי התאומים ב-93' תמורת שני אמריקנים
מי שחשב שמשבר בני הערובה באלג'יריה קרוב לסיום, התבדה הערב (יום ו'). סוכנות הידיעות הרשמית של אלג'יריה הודיעה כי שלושה ימים אחרי שאנשי ג'יהאד עולמי המשתייכים לאל-קאעידה השתלטו על מתקן הנפט במזרח המדינה ולקחו בשבי מאות בני ערובה, יותר מ-30 חטופים זרים עדיין נעדרים ולא ידוע מה גורלם. לפי שלטונות אלג'יריה, במתקן היו 132 חטופים זרים, וקרוב ל-100 מהם שוחררו אולם לא ברור מה עלה בגורל השאר.
כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet
הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet
אלג'יריה עדכנה בצהריים כי כוחות מיוחדים ממשיכים לנהל משא ומתן עם החוטפים. לפי העדכון האחרון שהעבירה אלג'יריה, מספר החטופים ששוחררו מאז תחילת המשבר עומד על 650, בהם 573 אלג'יראים. בסוכנות הידיעות האלג'יראית הבהירו כי מחבלים עדיין מתבצרים עם "מספר" חטופים בשדה הגז, ומסרו כי צבא אלג'יריה חותר להשגת "פתרון בדרכי שלום". לפי שעה לא ברור אם האזרחים הזרים הנעדרים עדיין מוחזקים ישירות על-ידי החמושים או אם חלקם מסתתרים באזורים שונים של המתקן הגדול. לא ידוע גם אם חלק מהנעדרים הזרים נהרגו וגופותיהם פשוט טרם אותרו.
אתר חדשות במאוריטניה, המפרסם לעתים קרובות הודעות מטעם ארגוני ג'יהאד הקשורים לאל-קאעידה, דיווח כי החוטפים באלג'יריה הציעו
עסקן חליפין שבמסגרת ישוחררו שני חטופים אמריקנים בתמורה לשחרור שני פעילי טרור בכירים הכלואים בארה"ב. אחד משני הפעילים
הכלואים שבהם מדובר הוא "השייח העיוור" עומר עבד אל-רחמן, שתכנן הפיגוע הראשון במגדלי התאומים בניו-יורק, ב-1993. השני הוא הפקיסטני עפיה סידיקווי.
בינתיים, באלג'יריה מנסים להתגונן גם מפני הביקורת הבינלאומית הנוקבת שנמתחה על המדינה, בעקבות החלטתה לצאת למבצע צבאי לשחרור החטופים ובין השאר להפציץ את האתר שבו התבצרו החוטפים עם בני הערובה. לפי דיווחים, ההפצצה המאסיבית שבה נהרגו כנראה גם חטופים רבים, נעשתה ללא תיאום עם המדינות שאזרחיהן נחטפו. בהודעת אלג'יר בצהריים נטען כי המבצע הצבאי הציל את חייהם של מאות בני ערובה ומנע אסון למתקני נפט.
ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, עדכן היום את בית הנבחרים הבריטי במתרחש באלג'יריה, ונשמע מתוסכל מכך שבריטניה לא קיבלה הודעה מוקדמת על המבצע הצבאי לשחרור החטופים אף שדרשה מאלג'יריה להתייעץ עמה. "זהו מתקן גדול וסבוך שבתוכו הם מנסים להגיע אל הטרוריסטים ואולי גם אל כמה מהחטופים", אמר קמרון. הוא אמר כי המצב נותר שברירי ומסוכן, וכי עדיין נותרו סכנות באזור.
משבר בני הערובה באלג'יריה החל ביום רביעי, כשטרוריסטים השתלטו על שדה הנפט והעובדים בתחומו בתגובה על המבצע הצבאי במאלי, שבו מסייעים כוחות צרפתיים לכוחות מאלי להילחם בפעילי ג'יהאד עולמי שכבשו שטח ענקי בצפון המדינה והפכו אותו לבסיס הטרור
האיסלאמיסטי הגדול ביותר בעולם.
במתקן באלגי'ריה היו מלבד מאות עובדים אלג'יראים גם עובדים רבים מבריטניה, ארה"ב, צרפת, יפן, נורבגיה, רומניה ומלזיה. חלקם נמלטו במהלך הימים האחרונים, אחרים נהרגו יחד עם חוטפיהם בהפצצות צבא אלג'יריה, ולטענת חלק מהשבויים שנמלטו חוטפים אחרים נמלטו מהמקום בכלי רכב שעליהם עשרות חטופים נוספים. מאלגי'ריה מגיעות בימים האחרונים ידיעות סותרות, וקשה מאוד לדעת מה מידת אמינותן.
אל מוכתר אולד סידי, עורך אתר החדשות במאוריטניה שפרסם את דרישות החוטפים, מסר כי אתמול הם התקשרו כמה פעמים למשרדי האתר. "הם היו בבירור במצב של מלחמה, הדובר שהתקשר אלינו נתן פקודות לחבריו ואפשר היה לשמוע קולות מלחמה ברקע... הוא איים להרוג את כל החטופים אם כוחות אלג'יראים ינסו לשחרר אותם".
Read this article in English