שתף קטע נבחר

 

אחרי עונשי המוות: 30 נהרגו בהפגנות בפורט סעיד

מהומות פרצו בעיר המצרית לאחר שבית משפט גזר מוות על 21 מאוהדי קבוצת הכדורגל של העיר שהורשעו בהרג אוהדים יריבים בתום משחק לפני שנה. קרובי הנידונים ניסו לפרוץ לכלא. צבא מצרים הציב משוריינים בעיר ומורסי כינס ישיבה מיוחדת

לאחר שבית משפט באזור קהיר גזר הבוקר (שבת) עונשי מוות על 21 בני-אדם שהשתתפו במהומות בתום משחק כדורגל בפורט סעיד לפני כשנה, שבהן נהרגו 74 בני-אדם, פרצו התפרעויות בעיר הנמל המצרית. לפחות 30 בני-אדם, שניים מהם שוטרים, נהרגו לאחר שקרובי הנידונים למוות ואוהדי הקבוצה המקומית ניסו לפרוץ את שערי הכלא שבו מוחזקים המורשעים. יותר מ-300 בני אדם נפצעו. רשת סקיי בשפה הערבית דיווחה כי צבא מצרים פרס משוריינים בעיר. בשעות האחרונות השיג הצבא המצרי שליטה על אזור בית הכלא שמולו פרצו המהומות.

 

על תפקידם של אוהדי אל-אהלי, ה"אולטרס", במהפכה המצרית 

 

שמחה ואלימות בפורט סעיד    (צילום: רויטרס)

שמחה ואלימות בפורט סעיד    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

על-פי הדיווחים מפורט סעיד, מפגינים תקפו שתי תחנות משטרה בעיר. תושבים בעיר דיווחו על קולות ירי, שנשמעו מכמה אזורים. על פי דיווח בעיתון המצרי "אל-יום א-סאבע", יצאו אזרחים במחוז פורט סעיד לרחובות ופגעו בשלטים ובחנויות. כמו כן הם הציתו מכוניות וכמה מתקנים ציבוריים, כשהם צועקים "פורט סעיד מדינה עצמאית". כוחות משטרה שהוזעקו למקום חסמו את דרכם וירו לעברם גז מדמיע.

 

קרובי משפחה של נידון למוות בפורט סעיד (צילום: EPA) (צילום: EPA)
קרובי משפחה של נידון למוות בפורט סעיד(צילום: EPA)

 

אש בפורט סעיד (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אש בפורט סעיד(צילום: AFP)

מתקשים לקבל את גזר הדין בפורט סעיד (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מתקשים לקבל את גזר הדין בפורט סעיד(צילום: AFP)

 

אסון במצרים: 74 הרוגים באצטדיון כדורגל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מנגד, התאספו אלפי אוהדים של קבוצת אל-אהלי מול משרדי המועדון בקהיר לפני מתן גזר הדין ואיימו בצעדים אלימים אם יוחלט שלא להעניש את האחראים למותם של חבריהם. הם הגיעו בלבוש אחיד, שעליו הכיתוב "72" כדי להנציח את 72 ההרוגים מקהיר באותו אירוע אלים. האוהדים השליכו אבוקות ואמרו כי "הנקמה הושגה".

 

בני משפחות הקורבנות ממשחק הכדורגל בבית המשפט (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בני משפחות הקורבנות ממשחק הכדורגל בבית המשפט(צילום: AFP)

"לעולם לא נשכח אתכם", כתבו אוהדי אל-אהלי            (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"לעולם לא נשכח אתכם", כתבו אוהדי אל-אהלי (צילום: AFP)

 

המפגינים בפורט סעיד (צילום: EPA) (צילום: EPA)
המפגינים בפורט סעיד(צילום: EPA)

 

רשת "אל-ערביה" דיווחה כי בין ההרוגים שני שחקני כדורגל: שוער ששיחק בעבר בקבוצת אל-מסרי, אותה קבוצה שהייתה מעורבת באסון באצטדיון, ושחקן קבוצת אל-מריח שמשחקת גם כן במחוז פורט סעיד. גורם צבאי אמר לרשת סקיי בשפה הערבית כי ניתן להניח שיוכרז עוצר חלקי בפורט סעיד בעקבות המצב. במקביל כינס היום נשיא מצרים מוחמד מורסי ישיבה של מועצת ההגנה הלאומית כדי לדון בהתפתחויות הביטחוניות האחרונות במדינה.

 

אמש, עוד לפני שניתן גזר הדין, נהרגו לפחות תשעה בני אדם מירי במהלך מהומות בעיר סואץ. גורמים רשמיים מסרו כי בהתנגשויות בין מפגינים לשוטרים ברחבי המדינה נפצעו אתמול יותר מ-450 איש, בהם אזרחים ואנשי ביטחון. בתגובה פנה הנשיא מורסי לאזרחיו בטוויטר ובפייסבוק: "אני קורא לכולם לדבוק בערכים הנאצלים של המהפכה, להביע את דעתם בחופשיות ובדרכי שלום, ולדחות את דרך האלימות".

 

שנתיים למהפכה: עימותים ופצועים בתחריר    (צילום: רויטרס)

שנתיים למהפכה: עימותים ופצועים בתחריר    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

במצרים ציינו אתמול שנתיים בדיוק ליום שבו נערכה ההפגנה הגדולה הראשונה נגד הנשיא חוסני מובארק ששלט במדינה 29 שנה ביד ברזל, והודח פחות משלושה שבועות אחר כך, במהפכה שידועה גם בשמו של אותו תאריך, 25 בינואר. הפגנות נערכו בערים רבות ברחבי המדינה, בראש ובראשונה בקהיר שבה התאספו

 אלפים בכיכר תחריר, שהייתה סמל המהפכה, ומול ארמון הנשיאות של הנשיא האיסלאמיסט החדש. הפגנות היו גם באלכסנדריה וכאמור בסואץ, שבה השתמשה המשטרה בגז מדמיע כדי לפזר מפגינים שהתפרעו וניסו לפרוץ לבניין מועצת העיר.

 

עדי ראייה דיווחו בצהרי יום שישי כי באיסמעיליה הציתו צעירים מתנגדי השלטון את משרדי האחים המוסלמים אחרי שפרצו אליהם. מאוחר יותר, בערב, השתמשו כוחות הביטחון בגז מדמיע גם ליד ארמון הנשיאות בקהיר כדי לפזר מפגינים. קהלים קטנים יותר התאספו בכיכרות מרכזיות בפורט סעיד, במחלה, באסיוט, בלוקסור ובפיום.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קרובת משפחה של נידון למוות בפורט סעיד
צילום: EPA
המהומות בפורט סעיד בשנה שעברה
צילום: AP
מומלצים