שתף קטע נבחר

יעד חדש לתיירים הישראלים: טיסה לחלל

טרנד הטיסות הפרטיות לקצה האטמוספרה ומחוצה לה מוצע מעתה גם לתושבי ישראל, כלומר אם אתם בריאים ויש לכם כ-100 אלף דולר מיותרים

כולם לעלות, הטיסה לחלל יוצאת: חברת אופיר טורס חתמה על הסכמי שיתוף פעולה עם חברות Rocketship Tours, ו- Zero 2 Infinity המתעתדות להפעיל שני סוגי טיסות שונות לחלל כבר במהלך שנת 2013.

 

הטיסות אשר תפעיל Rocketship Tours מבוססות על רכב החלל Lynx Mark I שעתיד לקחת טייס ונוסע לטיסה תת-מסלולית, המופעלת במנועים רקטיים. רכב החלל מגיע למהירות של 2 מאך ולגובה של 200 אלף רגל (כ-61 ק"מ מפני כדור הארץ).

 

טיסה ברכב החלל Lynx, מאפשרת ללקוח לשבת במושב טייס המשנה, לעבור יחד עם הטייס על ההכנות לקראת השיגור וכוללת אינטראקציה רצופה עימו לאורך כל הטיסה שארכה כ- 30 דקות. הטייס הוא ריק סירפוס, אסטרונאוט אמריקני מנוסה.

 

אולם גם אם ברשותכם 95 אלף דולר להקדיש עבור כמה דקות בחלל, לא בטוח שתוכלו לטוס. באתר החברה נרשם כי: "רק אנשים מגיל 18 ומעלה, הבריאים בגופם ובנפשם" יורשו לנסוע לחלל ויהיה עליהם לעבור בדיקה של מצבם הבריאותי ולעבור תכנית הכשרה בת ארבעה ימים, "הכוללת חזרות על נהלים, תדריך מפורט לגבי תוכנית הטיסה" ועוד.

 

הסינון הרפואי וההכשרה יערכו בפניקס, אריזונה, כמובן, בתנאים של חמישה כוכבים במלון יוקרתי. הטיסות עתידות לצאת ממדבר מוהאבי בקליפורניה.

 

באופיר טורס מבטיחים "מראות עוצרי נשימה וחוויה מרוממת, שתשנה את התפיסה שלכם לגבי החיים על כדור הארץ לעולמי עד" לא פחות.

 

לתקוע דגל כחול-לבן בחלל. מתחשק לכם? (צילום: AP) (צילום: AP)
לתקוע דגל כחול-לבן בחלל. מתחשק לכם?(צילום: AP)

 

לטוס גם בבלון הליום שינסוק לגובה של 36 ק"מ

מי שמעוניין בחוויית חלל רגועה יותר, יוכל בקרוב לעלות מעלה בבלון הליום חדשני שינסוק לגובה של 36 ק"מ ויאפשר חוויית צפייה רגועה, נוחה ובטוחה יותר מאשר נסיעה ברכב חלל.

 

בחברה הספרדית Zero 2 Infinity, המציעה את טיסה בבלון החדשני הדומה בצורתו לכדור פורח, הבינו כי "רוב תיירי החלל מעוניינים בצפייה בכדור הארץ תוך כדי הקפתו וחוויה , ולו גם רגעית, של איבוד כח המשיכה".

 

המפתחים של החברה הספרדית מבטיחים 25 שניות של אפס כבידה שייווצרו ע"י שימוש בכוח הכבידה של הירח והמאדים, בשילוב המרחק מכוח הכבידה של כדור הארץ. הבלון אמור לשאת שני טייסים וארבעה נוסעים

 כאשר לכל זוג נוסעים יוקצה שטח פרטי בתוך תא הנוסעים. ההגעה לגובה של 36 ק"מ צפויה לארוך למעלה משעה, והשיוט עצמו בגובה זה יתמשך כשעתיים, שבהן יתגלה הנוף השמימי ואז תוגש לנוסעים ארוחה אותה יאכלו בגובה של 99.5% מחוץ לאטמוספרה.

 

בחברה מדגישים כי שיטה זו מציעה מגוון יתרונות: היא הבטוחה ביותר, שקטה, שלוה ורגועה ללא בחילות הנובעות מתנועה. ללא הדרכת טרום טיסה מאומצת" ואף מתארים זאת כ"חוויה המתאימה למשפחה".

 

לזכות התהליך יש לציין גם כי הוא הרבה יותר ידידותי לכדור הארץ. הטיסות המסחריות צפויות להתחיל בין 2013 ל -2015 אך עדיין לא נקבעה להן עלות סופית.

 

בכל מקרה, העלות צפויה להיות זולה יותר מעלות הטיסות לחלל שהוצעו עד כה. באופיר טורס מקווים כי הורדת רף המחיר מתחת ל-100 אלף דולר תייצר ביקושים חדשים בתחום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יעד חדש? גלקסיה בחלל
צילום: shutterstock
מומלצים