מותר לחמם במיקרוגל? הכל על תחליפי חלב
כמה זמן אפשר להשאיר אותו בחוץ, מדוע צריך לזרוק את השאריות ומהי הדרך המומלצת לסטריליזציה? כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שאתם נותנים לתינוק תחליף חלב
חלב אם הוא המזון הטוב ביותר עבור התינוק, אבל ישנם מקרים בהם הורים מעוניינים או צריכים לשלב גם תחליפי חלב. במקרה כזה עומדות בפניהם אינספור אפשרויות וסוגים של תחליפי חלב, וגם אינספור שאלות. אז רגע לפני שאתם מתחילים - כל מה שאתם צריכים לדעת על תחליפי החלב.
עוד על התינוק החדש בערוץ הורים :
זה עובד: כך תרגיעו תינוק בוכה ב-60 שניות
מטרנה או סימילאק: איזה תחליף חלב טוב לתינוק?
לא רק לפגים: איך מסייעת שיטת הקנגורו בהרגעת תינוקות
אילו סוגים של תחליפי חלב יש?
ישנו מגוון רחב של תחליפי חלב בשוק, חלקם מיועדים לכלל התינוקות ואחרים ספציפיים יותר, כלומר מתאימים לתינוקות הסובלים מבעיות שונות או רגישויות שונות. בין תחליפ החלב ניתן למצוא:
פורמולה המבוססת על חלב פרה: הפורמולה הכי נפוצה. מרבית התינוקות יקבלו אותה בהתחלה.
פורמולה המבוססת על סויה: מתאימה לתינוקות עם אי-סבילות ללקטוז או כאלו הרגישים לחלב פרה.
פורמולות היפואלרגניות: מיועדות לתינוקת עם אלרגיה לחלב או לפרוטאין סויה. בפורמולות מסוג זה ישנו פרוטאין קל יותר לעיכול.
פורמולה לפגים: מיועדות לתינוקות שנולדו במשקל נמוך.
כיצד תבחרו את מה שמתאים לתינוקכם?
כדי להחליט מה הכי מתאים לתינוק שלכם מומלץ להתייעץ עם רופא הילדים, על מנת לוודא כי אין צורך בפורמולה יעודית (למשל, פורמולה לפגים או היפואלרגנית). אם מדובר בפורמולה רגילה, לפעמים יש צורך לנסות כמה סוגים עד שמגיעים לזה שהכי מתאים לתינוק שלכם. ההמלצה היא לנסות את תחליף החלב שבוע לפחות על מנת לראות כיצד התינוק שלכם מגיב אליה. מערכת העיכול של התינוק בחודשים הראשונים עדיין מתפתחת והחלפה של תחליף החלב לעתים קרובות עלולה בעצמה לגרום לבעיות עיכול.
האם באמת חשוב שהפורמולה תכיל DHA?
DHA, המוכרת יותר בשמה אומגה 3, היא חומצת שומן המקושרת להתפתחות בריאה של המוח ומערכת העצבים ונמצאת באופן טבעי בחלב אם. אמנם רוב התינוקות מייצרים DHA בגופם, אך מחקרים רבים הראו כי תוספת של DHA לתזונה של התינוק יכולה להביא תועלת. כתוצאה מכך כיום מרבית הפורמולות מכילות DHA.
מה צריך שיהיה בבית כאשר מחליטים לתת תחליף חלב?
כדי לתת לתינוק תחליף חלב כמובן שצריך בקבוקים. מומלץ לרכוש שני גדלים של בקבוקים (קטנים, בכמות של כ-125 מ"ל, וגדולים יותר). בנוסף תצטרכו גם פטמות לבקבוקים. חשוב לציין שלא תמיד הפטמה שמגיעה עם הבקבוק תתאים לתינוק שלכם ולעתים יהיה צורך לעבור כמה סוגים עד שתמצאו את הנכון. לכן מומלץ לא לרכוש כמות גדולה בהתחלה, אלא רק לאחר שמצאתם את זו המתאימה.
הבקבוקים והפטמות צריכים לעבור סטריליזציה לפני כל שימוש, בעיקר כאשר מדובר בתינוקות רכים. ההמלצה היא לעקר את הבקבוקים
והפטמות עד גיל שנה. ישנן מספר אפשרויות לסטריליזציה, כאשר המוכרת ביותר היא להכניס אותם לסיר מים רותחים למשך 5 דקות. כיום ניתן למצוא גם סטריליזטור חשמלי וסטריליזטור למיקרוגל.
ישנם עוד שלל עזרים להאכלה מבקבוקים, אך הם בעיקר לנוחות ואין בהם חובה. בין היתר ניתן למצוא כיום בשוק מחממי בקבוקים, מחלקי מנות, ותיקים מיוחדים לשמירה על החום כשיוצאים עם התינוק החוצה.
מה עדיף, להכין בקבוק מראש או כשתינוק בוכה?
אם אתם יכולים, עדיף להכין את הבקבוק ממש בסמוך להאכלת התינוק. אם בכל זאת יש לכם צורך להכין מספר בקבוקים מראש הקפידו לאפסן אותם מיד במקרר ולהשתמש בהם בתוך 24 שעות. אל תשאירו בקבוק עם תחליף חלב מחוץ למקרר למשך יותר משעתיים וזרקו שאריות שנותרו בבקבוק לאחר ההאכלה. הסיבה לכך היא שבקטריות מהרוק של התינוק עלולות להתרבות בתוך הבקבוק.
האם אפשר לחמם את הבקבוק עם תחליף החלב במיקרוגל?
עדיף שלא. המיקרוגל עלול לגרום לחימום לא שווה של תחליף החלב, מה שעלול להוביל לכוויות. במקום זה השתמשו בשיטה הישנה טובה: שימו מים רותחים בקערה או בכוס והכניסו את הבקבוק לתוכה. תוך דקות הבקבוק יהיה בטמפרטורה הנכונה. ניתן, כמובן, גם לרכוש מחמם בקבוקים.