הרבנות: סכנה! הבורקס המרובע מכיל גבינה
בדיון מיוחד שערכה הרבנות - דנו בכובד ראש בגיבוש נהלים שיקבעו צורה אחידה למאפים, שכן בורקס שאינו משולש וממולא בגבינה עלול לסכן חיים, מעבר לבעיית הכשרות. בין ההצעות: סיגר במילוי פרווה יהיה ארוך מהחלבי, ובורקס פילו פרווה - עגול
מחלקת הכשרות ברבנות הראשית קיימה ישיבה מיוחדת בעקבות שינויים שחלו בצורתם המסורתית של מאפים, מחשש כי הם עלולים להטעות את הציבור המפריד בין בשר לחלב.
<< כל מה שמעניין בעולם היהודי - בפייסבוק שלנו. כנסו >>
ברבנות הסבירו כי בעבר הקפידו במפעלים ובמאפיות על הכלל לפיו מוצרים חלביים יהיו משולשים, ואלה שהם פרווה או בשריים בצורות אחרות. אך בשנים האחרונות הדברים השתנו ובמקרים רבים הטעו את הציבור. בדיון שהתקיים השבוע לא התקבלו החלטות, אך אחת ההצעות היא להדק את הפיקוח על צורתם האחידה של המאפים.
בעיה של כשרות ושל רגישות לחלב
הרב חגי בר-גיורא ממחלקת הכשרות סיפר כי לאחרונה התקבלה תלונה מאנשים שנפשו במלון בצפון הארץ, וזמן קצר לאחר ארוחה בשרית אכלו בורקס גבינה משום שעל פי צורתו סברו כי הוא פרווה. הרב בר גיורא ציין כי הסכנה היא לא רק דתית-הלכתית אלא גם בריאותית, כאשר אנשים הרגישים למוצרי חלב עלולים לאכול בטעות בורקס גבינה.
בתחנת הרדיו "קול חי" דיווחה דבורה גינזבורג כי בין ההצעות שהועלו לפיתרון הבעיה, בדרך לנהלי
כשרות חדשים - היה שינוי צורת הגלגול של הבורקס הטורקי ("נחש"), שבורקס "אצבעות" פרווה יהיה סגור והחלבי פתוח, שסיגר במילוי פרווה יהיה ארוך בצורה ניכרת מהסיגר החלבי - ושבורקס פילו פרווה יהיה עגול והחלבי משולש.
לישיבה הוזמנו גם בעלי מפעלים וקונדיטוריות, שטענו כי לא את כל ההצעות לבידול ניתן ליישם בפועל - הן בשל הליך האפייה, והן בשל חשש לפגיעה במוצר הסופי. הם דרשו כי במידה והרבנות תפרסם תקנות חדשות בעניין - האכיפה בנושא תהיה שוויונית.