שתף קטע נבחר

ברזיל: יהודי ריו נמלטים מהעיר בימי הקרנבל

האטרקציה שמושכת המוני תיירים לריו דה-ז'נירו, היא המטרד של יהודי העיר, שמתלוננים על מראות לא צנועים וחיים תחת עוצר. תושבים דתיים בריו מצביעים על תופעה חדשה - "בריחה" לעיירות נופש: "שמחת הקרנבל פרוצה ובהמתית"

הקרנבל הברזילאי מושך אליו מאות-אלפי תיירים מדי שנה, אבל בקרב המקומיים יש מי שדווקא נמלטים מפניו. בשנים האחרונות צוברת תאוצה תופעה חדשה, כאשר יהודים תושבי ריו דה-ז'נירו – אחד המוקדים המרכזיים של החגיגות – עוזבים את בתיהם ועוברים אל עיירת נופש סמוכה, כדי שלא להיתקל במראות לא צנועים.

 

 << כל מה שמעניין בעולם היהודי - בפייסבוק שלנו. כנסו  >>

 

 

הקרנבל המסורתי נערך בברזיל בימים אלה, ועבור 7,000 היהודים האורתודוכסים המתגוררים בעיר החוף ריו מדובר בטרדה לא פשוטה: תושבים בעיר מספרים כי עוברים ושבים באזורים שבהם הוא מתקיים, נחשפים בעל-כורחם לרקדניות בלבוש חשוף שעיניי אדם דתי אינן סובלות. הם מספרים עוד כי בשעות מסויימות הם נאלצים למנוע מילדיהם יציאה לרחוב, כך שמשפחות רבות חיות למעשה תחת עוצר, ומה שבעיניי התיירים הוא אטרקציה, הפך מבחינתם למטרד.

 

נמלטים לטריזופוליס

הפיתרון שמצאו הוא לקבוע את החופשה השנתית לימים שבהם מתקיים הקרנבל, שכן פברואר הוא מחודשי הקיץ במדינה. זו מבחינתם הדרך היחידה לשמור על חינוך הילדים. היעד המועדף הוא עיירת הנופש טריזופוליס הסמוכה, ורוב חברי הקהילה היהודית המקומית אכן "נמלטו" אליה.

 

המשפחות היהודיות לא נותנות לילדים לצאת לרחוב בימי הקרנבל (צילום: EPA) (צילום: EPA)
המשפחות היהודיות לא נותנות לילדים לצאת לרחוב בימי הקרנבל(צילום: EPA)

 

ישי בוני, שליח "בני עקיבא" העולמית בריו דה-ז'נירו, סיפר כי ביום שישי האחרון, יממה לפני שנפתחו החגיגות, יצאו משפחות רבות לעיירה השקטה, ואחרים הצטרפו לאחר צאת השבת. "הקרנבל בריו ידוע כמאוד קיצוני", הסביר. "יש שיכורים ברחובות וזו ממש סכנה אמיתית – שלא לדבר על בעיות הצניעות". הוא הוסיף כי הקרנבל מתקיים בכל ריו, ואי אפשר להימלט ממנו.

 

נמלטים. משפחת בוני (צילום:  ישי בוני) (צילום:  ישי בוני)
נמלטים. משפחת בוני(צילום: ישי בוני)

 

"בשנה שעברה ברחנו גם אנחנו לסאו-פאולו", סיפר בוני, "אבל הפעם נסעתי עם אישתי וילדי לעיירה

קרובה לכמה ימים". בשיחה מטריזופוליס הוא מעדכן כי מרבית בני קהילתו, "בר אילן - מוריה" המונה כאלף יהודים, הגיעו למקום, ובעיירה אף נפתח "סניף" של מסעדה כשרה מריו.

 

השנה חל הקרנבל בתחילת חודש אדר, ומבחינת השליח זו הזדמנות מתבקשת לחדד את ההבדלים בין השמחה היהודית לזו של הברזילאים.

 

"עם ישראל חוגג ושמח את השמחה האמיתית, השמחה השלמה לקראת הגאולה בפסח, שמחה עמוקה יותר בנפש פנימה", אמר. "התחפושות שקיימות בפורים ובקרנבל הפוכות זו מזו. בפורים השמחה גורמת לתת מתנות לאביונים, ולקרב את הזולת - לעומת שמחת הקרנבל שהיא פרוצה ובהמתית".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שום קשר לפורים. הקרנבל בריו
צילום: AFP
מומלצים