שתף קטע נבחר

16 אלף שקל בממוצע לתביעה נגד ספאם

חוק הספאם שנכנס לתוקף ב-2008 הוביל לכ-100 פסקי דין, רובם הסתיימו בפסיקה לטובת התובעים. סך כל סכום הפיצויים נאמד בלמעלה ממיליון וחצי שקל. איגוד האינטרנט קורא להגיש תביעות נגד המפיצים כדי להפסיק את התופעה

מאז כניסת חוק הספאם (דואר זבל) לתוקף בסוף שנת 2008, נפסקו 100 פסקי דין בתביעות שהוגשו כנגד ספאמרים בישראל. רוב התובעים, שתביעתם נמצאה מוצדקת, פוצו בסכום מצטבר של למעלה ממיליון ו-600 אלף שקל (כ-16 אלף שקל בממוצע לתביעה) מחברות שהפיצו דואר זבל בניגוד לחוק. כך עולה מבדיקה שנערכה לקראת הכנס השנתי של איגוד האינטרנט הישראלי.

 

כתבות נוספות בנושא ספאם :

 

התיקון לחוק התקשורת מ-2008 שמכונה "חוק הספאם" קובע כי למפרסם אסור לשלוח פרסומת ללא קבלת הסכמה מפורשת ובכתב של הלקוח. הקנס המקסימלי שנקבע בחוק על כל עבירה עליו עומד על אלף שקל, ללא צורך בהוכחת נזק כלשהו.

 

באיגוד האינטרנט מבקשים לעודד את הציבור להגיש תביעות נגד מפיצי דואר זבל כדי ליצור הרתעה שתוביל לירידה מתמשכת בתופעה. 

 

על פי דו"ח של חברת קספרסקי, כמות דואר הזבל בעולם הגיעה לרמתה הנמוכה ביותר מזה חמש שנים. על פי אותו דו"ח, שיעור הספאם הממוצע לשנה החולפת עמד על 72.1%, צניחה של 8.2%ם בהשוואה ל-2011. נכון לשנת 2012, סין נמצאת במקום הראשון בדירוג מפיצי הספאם, כשאחריה ארה"ב. במקום השלישי - הודו.

 

מי-טל גרייבר שורץ, סמנכ"לית רגולציה וקשרי ממשל באיגוד האינטרנט הישראלי, אמרה כי "משלוח דואר זבל הוא זמין, ישיר וחינמי וככזה אהוב מאוד על המפרסמים, אך מחקרים מראים כי הוא גוזל זמן יקר ממשתמשי האינטרנט.

 

"מטרת האיגוד היא למגר את התופעה ועל כן אנו קוראים למשתמשי אינטרנט, המקבלים דואר פרסומי, להגיש תביעה נגד הספאמרים. החוק הוכיח את עצמו ואנו שמחים שהיינו שותפים לחקיקתו. נתונים מראים כי כמות הספאם צומצמה והרתעת שולחי דואר זבל השיגה את מטרתה", הוסיפה גרייבר שורץ. 

 

הכנס שנתי של איגוד האינטרנט ייערך ביום שני 4.3.13

 

לעדכונים שוטפים הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet כלכלה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים