שתף קטע נבחר

מאות ב"ציר המוות" בפ"ת: די לאטימות ולרשעות

כ-400 מפגינים ברחוב ז'בוטינסקי בפ"ת דרשו למצוא "פתרון אמיתי" לריבוי התאונות בכביש. אם ששכלה שם את שני בניה: אם המצב לא יטופל - לא למנות את ישראל כץ שוב לשר

17 בני אדם נהרגו בארבע השנים האחרונות בצומת ברחוב ז'בוטינסקי בפתח תקווה, מבלי שהשלטונות ינקטו איזשהו אמצעי זהירות קבוע, ותושבי העיר מקווים שהפגנה המונית תמשוך סוף-סוף את תשומת לבם. כ-400 אנשים התכנסו הערב (ד') מול הקניון הגדול שברחוב ז'בוטינסקי ודרשו מהרשויות לטפל בבעיה פעם אחת ולתמיד. "לא נסתפק במענים קוסמטיים של שלטים וסימנים", הם הבהירו.

 

המוחים, בהם תלמידי בית ספר ותושבים מיישובי הסביבה וממקומות רחוקים יותר בארץ, הכינו שלטי ענק וארגנו תהלוכה של 17 דמויות קרטון, שייצגו את ההרוגים. ההפגנה אורגנה ביוזמת מלכה חכם, ששכלה את שני בניה יותם ויואב בתאונה שאירעה בצומת בינואר השנה. רק לאחר מותם השכילה עיריית פתח תקווה לסגור את ציר התנועה במהלך חד-צדדי ולהשביתו, אולם למהלך זה קדמו עשרות מכתבי התרעה שנשלחו לעירייה, למשטרה, למשרד התחבורה ולשר ישראל כץ עצמו, שלא זכו לתגובה של ממש.

 

מפגינים מחזיקים דמויות קרטון של האחים שנהרגו בציר (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מפגינים מחזיקים דמויות קרטון של האחים שנהרגו בציר(צילום: מוטי קמחי)

המפגינים הבהירו: "17 הרוגים זה לא הולך ברגל" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
המפגינים הבהירו: "17 הרוגים זה לא הולך ברגל"(צילום: מוטי קמחי)

"17 אנשים לא הולכים יותר, לא רואים יותר אור שמש, לא ינשקו אהובות ולא ירימו לאוויר נכדים", הזכירה חכם בנאומה בהפגנה, "וכל זאת למה? היו אלו תכנון לקוי של כביש ורשלנות של חוסר הטיפול בהתרעות, ואז הגיעו גם האטימות והרשעות". לדבריה, "העירייה התריעה וזעקה" - לרבות במכתב ששלח ראש העיר פתח תקווה לשר כץ - "אבל רק לאחר 17 הרוגים היא נזכרת שיש בידה את האפשרות לסגור את הנתיב לאלתר.

 

"גם המשטרה שבאה לאותו כביש פעם אחר פעם כדי לגרד גופה דרוסה כאילו

הייתה חתול שצריך לפנות, ולא חשבה למה יש כל כך הרבה הרוגים באותו מקום, היא הפכה בכך לחלק מהרשעות שמאפשרת את מחול הדמים". אולם את עיקר האשמה הטילה חכם על השר כץ, שאליו תועלו כל מכתבי האזהרה. "תשובתו העלובה של מר כץ אליי הייתה 'לא קיבלתי את המכתב'. לילדים שלנו אנחנו לא מאפשרים תירוצים כאלה, אז לשר? לכן אני אומרת חד וחלק - קח אחריות על עצמך ועל משרדך".

 

חכם המשיכה וסיפרה כי השר כץ המליץ לה להתמקד באבלה, "אבל אנחנו לא רק מתמקדים באבל אלא אנחנו דורשים נטילת אחריות ומתן תשובות אמיתיות. ואם אין לך כאלה", היא פנתה לשר, "אתה לא ראוי לכהן כשר בממשלה הבאה. לא נשלים עוד עם רשלנות". חכם קראה גם לראש הממשלה בנימין נתניהו לא למנות את כץ לשר בשנית אם לא יטפל בבעיה, והבהירה כי הפתרון היחיד שיתקבל על הדעת הוא מענה הנדסי לליקויים בכביש.

 

בהפגנה היום. גם תלמידי בית ספר השתתפו (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
בהפגנה היום. גם תלמידי בית ספר השתתפו(צילום: מוטי קמחי)
 

האוטובוס שדרס למוות את האחים חכם בינואר (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
האוטובוס שדרס למוות את האחים חכם בינואר(צילום: עופר עמרם)

 

ממשרד התחבורה נמסר בתגובה כי "נתיב התחבורה הציבורית ברחוב ז'בוטינסקי עבר שורה של שיפורים ושינויים עוד לפני התאונה האחרונה, שבה נהרגו האחים יותם ויואב חכם. כל פנייה שהגיעה למשרדנו בנושא טופלה מידית על ידי גורמי המקצוע במשרד. המכתב שנטען כי נשלח על ידי עיריית פתח תקווה לשר התחבורה מעולם לא הגיע למשרדנו, ולכן גם לא קיבל מענה".

 

בהודעה צוין עוד כי "מנכ"ל משרד התחבורה הקים שלושה צוותים מקצועיים

שבודקים באופן מעמיק את בטיחות הציר ואת תאונת הדרכים הטרגית שאירעה בינואר 2013, ועד להגשת ממצאי הצוותים הורה שר התחבורה לסגור את נתיב התחבורה הציבורית לתנועת אוטובוסים".

 

בהתייחסם למותם של האחים חכם, ציינו במשרד התחבורה כי "נסיבות התאונה עדיין נחקרות על ידי המשטרה ולא ברור בשלב זה כיצד התרחשה. אמם של האחים שוחחה בטלפון עם שר התחבורה והוזמנה על ידו ועל ידי מנכ"ל המשרד לקבל דיווח על החקירה. לצערנו עד כה כל פניותינו הושבו ריקם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
ההפגנה היום. "לא למענה קוסמטי"
צילום: מוטי קמחי
האם שארגנה את ההפגנה, מלכה חכם
צילום: מוטי קמחי
מומלצים