שתף קטע נבחר

קרא לאשתו "משוגעת" - ונתבע על הוצאת דיבה

אישה שטענה כי בעלה הכפיש אותה בפני קרוביה וחבריה וכינה אותה בכינויי גנאי, תבעה אותו בבית המשפט בדרישה שישלם 100 אלף שקל בגין העלבונות. ומה חשב השופט?

האם לבעל מותר לכנות את אשתו "משוגעת" ו"לא שפויה" בפני חבריה ומשפחתה? בנושא זה ממש נדרש לדון לאחרונה בית המשפט לענייני משפחה בבאר-שבע, לאחר שאישה שבעלה כינה אותה בשמות גנאי תבעה אותו בתביעת לשון הרע בסך 100 אלף שקל.

 

  

בעל שקורא לאשתו "משוגעת" - אשם בהוצאת דיבה? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בעל שקורא לאשתו "משוגעת" - אשם בהוצאת דיבה?(צילום: shutterstock)

 

האישה, אשר נמצאת בהליכי גירושין מבעלה, טענה כי זה הוציא דיבתה רעה בפני משפחה ומכרים משותפים ופגע בשמה הטוב. לדבריה, במספר מקרים כולל אירועים משפחתיים, ביקורים אצל חברים משותפים ובשיחות טלפון לבני משפחתה, שמה הוכפש. את הדברים שמעה ממכריה, שסיפרו לה כי בעלה מכנה אותה בכינויים דוגמת "חולת נפש", "משוגעת", "יצאה מדעתה" ו"התחרפנה עקב גיל המעבר".

 

הבעל טען מנגד כי מעולם לא הכפיש את שמה, וכי מטרת התביעה אינה אלא במטרה להפעיל עליו לחץ. בהגנתו טען עוד כי הדברים שאכן נאמרו על-ידו אינם מהווים לשון הרע.

 

לא כל קללה היא "לשון הרע"

השופט אלון גביזון דחה את התביעה, לאחר שהעדיף את גרסת הבעל על פני גרסת האישה, אשר לא גובתה בעדויות הנחוצות. גביזון קבע כי גם אם האישה הייתה מוכיחה כי הבעל אכן אמר את כל אותן אמירות, אין לראות בהן לשון הרע. לדבריו, מדובר לכל היותר בגידופים וקללות במסגרת סכסוך משפחתי או הליך גירושין טעון.

 

עוד ציין השופט כי גם אם נאמרו דברים אלו, אדם סביר היה מבין כי מקורם בסכסוך בין הצדדים ולא באמת אובייקטיבית המלמדת על אופייה של האישה. בכל מקרה אין לייחס לדברי הבעל, אשר אינו מומחה לבריאות הנפש, פסיכיאטר, או רופא נשים, משקל יתר המעיד על התנהגותה של האישה, קבע.

 

השופט החליט לכן לדחות את התביעה, ופסק כי האישה תשלם לבעלה הוצאות משפט בסך 10,000 שקל.

  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קרא לאשתו "משוגעת", ביהמ"ש יפצה?
צילום: shutterstock
מומלצים