שתף קטע נבחר

החצוצרות נקשרו - משרד הבריאות יפצה ב-90 אלף

משרד הבריאות ישלם 90 אלף שקל לאישה דרוזית שנדרשה לעבור ניתוח קיסרי, אשר במהלכו נקשרו החצוצרות שלה ולא תוכל ללדת בלי הפריה חוץ גופית - לטענתה ללא שהבינה את משמעות ההליך

הרופאים לא הסבירו ליולדת את משמעויות הניתוח לקשירת החצוצרות במהלך לידה קיסרית, משרד הבריאות יפצה אותה ב-90 אלף שקל. זאת, במסגרת פשרה שהושגה בעקבות תביעת רשלנות רפואית שהגישה נגד המשרד.  

 

 

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

 

התובעת, אישה דרוזית כבת 30 אשר בעברה שלוש לידות רגילות, אושפזה בבית החולים בנהריה בשבוע ה-38 להריונה לצורך לידה. לטענתה, כשהגיעה לבית החולים הייתה במצב כללי טוב, למעט כאבים מצירי לידה שאולחשו לבקשתה, באמצעות אפידורל. לדבריה, לאחר שהצירים נמשכו שעות רבות ולא הייתה התקדמות לעבר לידה, הוסבר לה כי יש צורך לבצע ניתוח קיסרי, וייתכן שנוכח מספר הפלות רב בעברה, יצטרכו גם לבצע הליך של קשירת חצוצרות.

 

בסופו של דבר אכן נקשרו חצוצרות התובעת, ובשל כך הגישה יחד עם בעלה תביעה לבית משפט השלום בקריות נגד משרד הבריאות, שבית החולים בבעלותו, בה טענה כי הסכמתה לניתוח קשירת החצוצרות לא ניתנה מדעת.

 

לטענתה, אמנם הוסבר לה כי ייתכן שיבוצע בה הניתוח והיא אף חתמה על טופס הסכמה לביצועו, אולם בעת החתימה הייתה כבר מותשת מהצירים ומטושטשת מהתרופות שניתנו לה, כך שלא הבינה את משמעות הניתוח.

 

בעלה של התובעת הודה כי הרופא שטיפל באשתו שוחח עמו טלפונית באשר לביצוע הניתוח והוא נתן הסכמתו לכך, אולם לטענתו, הרופא העיר אותו משנתו בשעה 5:30 לפנות בוקר, כך שגם הוא היה מעורפל, ולא הבין כי הניתוח יוביל לתוצאה בלתי הפיכה, ובעתיד לא תוכל יותר אשתו להיכנס להיריון בדרך הטבע.

 

משרד הבריאות טען להגנתו כי התובעת חתמה על טפסי ההסכמה לביצוע שני הניתוחים (קיסרי וקשירת חצוצרות), לאחר שכאביה נרגעו בשל מתן האפידורל. על-כן היא הייתה במצב מודע ולא מעורפל. עוד נטען, כי לא ייתכן שהבעל, עורך דין במקצועו, לא הבין את שנאמר לו טלפונית על-ידי הרופא.

 

פשרה

בפסק דין שניתן על דרך הפשרה, קבעה השופטת פנינה לוקיץ' כי משרד הבריאות יפצה את התובעת ובעלה ב-90 אלף שקל. השופטת ציינה את חשיבות ההקפדה על קבלת הסכמה מהמטופל טרם ביצוע הליך רפואי, בפרט כשמדובר בכזה שתוצאותיו בלתי הפיכות. עם זאת, היא הוסיפה כי התובעת עדיין יכולה להיכנס להיריון באמצעות הפריה חוץ גופית.

 

בשיקולים לקביעת סכום הפיצוי, מציינת השופטת את גילה של התובעת, את העובדה שיש לה ארבעה ילדים בריאים, וכי לא הוכיחה בראיות שניסתה להיכנס שוב להיריון מאז המקרה ולא הצליחה.

 

משרד הבריאות חויב במסגרת הפשרה לשלם 13,500 שקל עבור שכר טרחת עורכי הדין של התובעים.  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים