בגלל ההדרה: זיכיון "קול ברמה" הוארך רק בשנה
מועצת הרשות השנייה סירבה להאריך את זיכיון התחנה החרדית בכמה שנים, כמקובל, והגבילה אותו לשנה בלבד, במהלכה תבחן האם 'קול ברמה' עומדת בהתחייבות להשמיע נשים בשידוריה. בתחנה מרוצים מעצם הארכת תקופת הזיכיון
האם המשך שידורי "קול ברמה " בסכנה בגלל הדרת הנשים? הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו החליטה להאריך את זיכיון התחנה החרדית בשנה אחת בלבד, ולא לתקופה ארוכה יותר - כמקובל, זאת כדי לבחון במהלכה את קצב שילובן של נשים בשידוריה.
<< כל מה שמעניין בעולם היהודי - בפייסבוק שלנו. כנסו >>
הזיכיון הנוכחי של "קול ברמה" מסתיים עד סוף החודש, ורק אתמול - פחות משבועיים לפני מועד זה - דנה מועצת הרשות השנייה בהארכתו. בדרך כלל, למעט מקרים מיוחדים, מוארכת התקופה באופן כמעט אוטומטי לפרק זמן של כמה שנים נוספות, אך הפעם הוחלט להעניק לתחנה שנת שידור אחת נוספת בלבד.
המועצה קבעה כי במהלך השנה הקרובה תתקיים בדיקה מעמיקה ויסודית של כמה פרמטרים - תוכניים, משפטיים והנדסיים - ובכלל זה עמידת התחנה בהחלטות המחייבות הגדלה משמעותית של השמעת נשים מעל גלי האתר.
מעקב אחרי התחנה
הרשות השנייה ציינה בחיוב את ההתקדמות שחלה בנושא, אך הדגישה כי תעמוד על כך שהתהליך ההדרגתי יימשך בחודשים הקרובים ביתר שאת. סוגיה נוספת שתיבחן היא התנהלות "קול ברמה" בנוגע לשידורי התרמות אל מול הדרישות הרגולטוריות של הרשות.
יו"ר המועצה, ד"ר אילן אבישר, אמר כי "הרשות השנייה החלה בתהליך הידברות עם התחנה, כדי להביא לסיום התופעה של אי השמעת נשים. מהלך זה נשא פירות, ובזכותו התחנה שינתה פניה וקולן של הנשים החל להישמע. הרשות תמשיך לנהל מעקב אחר התחנה, ותפקח באדיקות אחר התנהלותה".
ב"קול ברמה" הביעו סיפוק על עצם הארכת תקופת הזיכיון, שלטענתם הייתה בספק, ומסרו בתגובה:
"למרות כל ההערכות, מועצת הרשות השנייה האריכה את זיכיון השידורים לתחנה ומכירה בחשיבותה של 'קול ברמה' עבור המגזר הדתי החרדי בישראל".
גורמים בתחנה ציינו כי היא משדרת מדיי יום לכ-200 אלף מאזינים ברחבי הארץ, והצלחתה באה לידי ביטוי בנתוני סקר TGI: "גם חברי המועצה המתנגדים לשידורי קול ברמה, מבינים את מקומה בסדר היום הציבורי של המגזר הדתי-חרדי בארץ".
בעבר סירבה התחנה להשמיע נשים בשידורה באופן גורף, מהלך שהשתנה רק לפני כשנה, עם התערבותה של הרשות השנייה.