שתף קטע נבחר

דרש להרחיק את אשתו והשופטת, והורחק בעצמו

גבר שהגיש בקשה להרחקת אשתו מילדיהם ונדחה, דרש מהשופטת לפסול את עצמה מהדיון. בקשותיו נידחו והוא הורחק בעצמו - וגם שילם הוצאות משפט בגובה 10,000 שקל

ביקש להרחיק אשתו מהילדים ונדחה, דרש לפסילת השופטת והורחק בעצמו. זה היה גורלו של בעל שביקש להרחיק את אשתו מילדיהם המשותפים, בטענה שהיא נוהגת כלפיהם באלימות. אלא שלטענתו השופטת אמרה בתגובה כי דווקא אותו יש להרחיק, ולאחר מכן סירבה לבקשתו לפסול עצמה מלדון בתיק. האם ערעור לעליון שיפר את מצבו?

 

 

השופטת נדרשה לפסול עצמה וסירבה, הבעל ערער. והתוצאה? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
השופטת נדרשה לפסול עצמה וסירבה, הבעל ערער. והתוצאה?(צילום: shutterstock)
 

 

במסגרת הליכי גירושין בין בני זוג, הבעל הגיש בקשה למניעת הטרדה מאיימת נגד האישה, וביקש להציג לביהמ"ש תקליטור, המהווה לטענתו ראיה לכך שהיא נוהגת באלימות כלפי ילדיהם הקטינים. לדבריו, השופטת סירבה להצגת הראיה והגיבה בחריפות: "אני חושבת שאת מי שצריך להרחיק מהבית ומהילדים זה אותך. יש לי הרבה מאוד ניסיון ואני לא טועה". עוד טען כי האווירה בדיון הייתה קשה ועוינת כלפיו, ועל כן הגיש בקשה לפסול את השופטת.

 

השופטת דחתה את בקשת הבעל, לאחר שקבעה כי הראיה לא הוגשה בהתאם לסדרי הדין. לדבריה הדבר הובהר לו עוד בדיון קודם, אך הוא ניסה להגישה שוב שלא כדין. עוד ציינה, כי הדיון לא התנהל באווירה עוינת כלל, ואף העירה על כך שבחר לפנות אליה באופן חופשי, על אף שיוצג על-ידי עו"ד.

 

עוד קבעה השופטת, כי לאחר שיחידת הסיוע מצאה כי האם אינה מסוכנת לילדים והמליצה להפריד בין בני הזוג עד שיירגעו הרוחות, הציעה כי הבעל יעזוב את הבית באופן זמני, מאחר שהאישה היא המפרנסת ואין לה קרובי משפחה באזור, בעוד שהבעל אינו עובד ויוכל לשהות אצל אביו.

 

בעקבות זאת, הגיש הבעל ערעור לביהמ"ש העליון. בערעור טען כי השופטת נקטה בראיית עולם סטריאוטיפית ובחוסר שוויון כלפיו, שכן אילו היה המצב הפוך, בו הוא המפרנס והאישה מגדלת את הילדים, לא היה בית המשפט קובע כי יש להרחיקה. האישה טענה בתגובה כי הבקשה נועדה להלך אימים על בית המשפט, תוך שימוש ציני בילדים. היא הוסיפה כי יש להטיל על הבעל לשלם את הוצאות המשפט, על מנת למנוע ממנו להגיש בקשות סרק נוספות.

 

משוא פנים סובייקטיבי עקב מצב רגיש

המשנה לנשיא, השופטת מ' נאור, דחתה את הערעור. השופטת אישרה את נימוקי ביהמ"ש לענייני משפחה, וקבעה כי הצעתו כי הבעל יעזוב זמנית את הבית, הייתה מתוך סמכותו הטבעית לעזור לבני זוג המצויים בסכסוך, ולילדים הנקלעים אליו בעל כורחם. עוד נפסק, כי הבעל הורחק מבלי שהוצא נגדו צו הרחקה, וכראיה - הוא עדיין גר בבית.

 

השופטת ציינה כי הדיונים המתנהלים בביהמ"ש לענייני משפחה מלווים לעיתים במתח ורגישות. אלו עלולים ליצור תחושת חוסר סימפטיה ואפילו עוינות מצד השופטת, אבל אלו הן תחושות סובייקטיביות, שאינן מצדיקות את פסילת השופטת. ולבסוף, לצד דחיית הערעור, הבעל חויב גם בתשלום הוצאות של 10,000 שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
השופטת סירבה לפסול עצמה, הבעל ערער לעליון
צילום: רויטרס
מומלצים