שרת הבריאות החדשה: אשקול ביטול הפלואור במים
האם שרת הבריאות החדשה יעל גרמן תבטל את ההחלטה להפלרת מי השתייה בישראל? גרמן, שהתנגדה גם בתור ראש עיריית הרצליה להפלרה, הודיעה כי מיד אחרי החג יתקיים דיון בנושא. "כולם יודעים ומכירים את עמדתי", הדגישה
כשהייתה ראש עיריית הרצליה התנגדה יעל גרמן נחרצות להוספת פלואור למי השתיה בישראל ואף עתרה לבג"ץ נגד משרד הבריאות. כעת, כשהיא שרת הבריאות, היא מתכוונת לבחון מחדש את המדיניות מעוררת המחלוקת של משרדה.
פלואור במים - מסוכן או בטוח?
תחקיר: מה עושה פלואוריד מסוכן במים שלנו?
דו"ח: המים בישראל נקיים - אבל אין מספיק פלואור
האם החדרת פלואור למי השתייה שלנו מסכנת אותנו?
במשרד הבריאות החליטו בשעתו להורות לרשויות המקומיות להוסיף פלואור למי השתייה כדי להפחית את סכנת העששת בקרב ילדים. מתנגדי ההפלרה טוענים כי מדובר בהתערבות כפויה בהרכב מי השתייה שלנו, וכי הפלואור עלול לגרום נזק לבריאות ולסביבה. עוד נטען כי הקמת מתקני ההפלרה מייקרת את עלות מי השתייה. עד היום ההנחיה אינה מיושמת במלואה, וחלק מהרשויות לא מוסיפות פלואור למים.
לפני חמש שנים המליצה ועדה שהקים משרד הבריאות, בראשותו של פרופ' אבנר עדין, לבטל את התקנות
המחייבות את הרשויות המקומיות להוסיף פלואור למי השתייה. עם זאת, משרד הבריאות לא קיבל את ההמלצה. בימים האחרונים העלתה גרמן, השרה החדשה ממפלגת יש עתיד, סטטוס בפייסבוק ובו כתבה: "כולם יודעים ומכירים את עמדתי בנושא ההפלרה. מיד אחרי החג אקיים דיון יסודי עם כל הנוגעים בנושא, לרבות עמותת 'אדם, טבע ודין'" כדי להבין את כל הצדדים ולקבל החלטה מושכלת ואחראית."
גרמן התבטאה בכמה הזדמנויות נגד הוספת הפלואור למים. בדיון שנערך בכנסת לפני כמה שנים אמרה: "אמא שלי לימדה אותי שלא שוחטים פרה בשביל שניצל קטן, ולהפליר מים בשביל אחוז קטן שצריך את ההפלרה זה לשחוט פרה גדולה בשביל שניצל קטן."
גרמן צפויה לבחון תוכנית נוספת ושנויה במחלוקת של משרד הבריאות: להוסיף למים המותפלים מגנזיום, חומר שהוצא מהם בתהליך ההתפלה. תומכי המהלך אומרים שהחומר חשוב לבריאות, אך המתנגדים מציינים שעודף מגזנזיום דווקא פוגע בבריאות, וכי תהליך הוספתו ייקר משמעותית את מחירי המים.