שתף קטע נבחר

 

החלל מתקרב: 6 שעות מכדור הארץ לתחנת החלל

במקום יומיים של מסע, הגיעו שני קוסמונאוטים ואסטרונאוט לתחנת החלל תוך 5 שעות ו-45 דקות בלבד. "ככל שהתחנה קרובה יותר, כך אנחנו מרגישים טוב יותר", אמרו מהחלל

החלל מתקרב אלינו: שני קוסמונאוטים רוסים ואסטרונאוט אמריקני השתמשו בסוף השבוע האחרון בקיצור דרך משמעותי כדי להגיע לתחנת החלל, והגיעו אליה שש שעות בלבד אחרי השיגור מקזחסטן. נתיב האקספרס, שבו השתמשו בפעם הראשונה כדי להטיס צוות לתחנה, קיצר בכך לא פחות מ-45 שעות מהמסלול הרגיל.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות

קשיש הוכה בחולון: 'רק רציתי שלא יהרסו ספסלים'

לעזוב את הבית בגיל 15: הפנימיות - קולג' ישראלי

החלל מתקרב: 6 שעות מכדור הארץ לתחנת החלל

 

האסטרונאוט האמריקני כריס קאסידי והרוסים פאבל וינוגרדוב ואלכסנדר מיסורקין פתחו כך ברגל ימין את השהות המתוכננת בת ה-5.5 חודשים שלהם בתחנה. הצוות של קפסולת סויוז החנה עצמו בתחנת החלל פויסק אתמול (יום ו') ב-5:28 לפנות בוקר שעון ישראל, בדיוק חמש שעות ו-45 דקות אחרי השיגור.

 

שיגור הקפסולה בקזחסטן, בסוף השבוע (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שיגור הקפסולה בקזחסטן, בסוף השבוע(צילום: AFP)

 

בכל המשימות הקודמות, אם זה במעבורות החלל של נאס"א שכבר לא פעילות או בקפסולות הרוסיות סויוז, לקח לפחות יומיים להגיע לתחנת החלל - מעבדת מחקר שעלתה 100 מיליארד דולר וטסה במרחק 400 ק"מ מעל כדור הארץ. "ככל שהתחנה קרובה יותר, כך אנחנו מרגישים טוב יותר. הכול הולך טוב", אמרו הקוסמונאוטים בשדר רדיו למפעילי הטיסה מחוץ למוסקבה, לאחר שהגיעו לתחנת החלל.

 

רוסיה ניסתה את המסלול המהיר, שדורש תמרונים מדויקים מאוד, במהלך שלוש טיסות מטען לא מאוישות - לפני שהטיסה לראשונה צוות באותו מסלול. במסיבת עיתונאים לפני השיגור אמר הקוסמונאוט וינוגרדוב כי המהנדסים הרוסים החלו לבדוק נתיבים חדשים להגעה לתחנת החלל כבר לפני שלוש שנים.

 

היתרון המרכזי של המסלול החדש הוא שהצוות לא צריך לשהות יומיים בתוך הקפסולה הקטנה. בנוסף, האסטרונאוטים יכולים להגיע לתחנת החלל לפני שהם מושפעים מההשפעות של המיקרו-גרביטציה, ובהם בחילות, הקאות וסחרחורות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
הקוסמונאוט וינוגרדוב. 5.5 חודשים בחלל
צילום: EPA
מומלצים