המשבר הצפון-קוריאני: ארה"ב דחתה ניסוי טילים
שר ההגנה הייגל מנסה להפיג את המתיחות ודחה תרגיל הגנה, שבמהלכו היה אמור להיות משוגר טיל ארוך טווח - כדי שלא יפורש על ידי צפון קוריאה כהחרפת המשבר. האמריקנים מאמינים שסין משנה מדיניות: "איבדה אמון בפיונגיאנג"
הממשל האמריקני עושה כל מאמץ להרגיע את המתיחות מול צפון קוריאה : שר ההגנה צ'אק הייגל החליט לדחות תרגיל הגנה מטילים שאמור היה להתקיים בסוף השבוע הקרוב, בשל החשש מפני הסלמה במתיחות מול המדינה המסוגרת.
המתיחות בחצי האי הקוריאני, כותרות אחרונות
עוד התגרות: צפון קוריאה הגבירה ייצור ארטילריה
"ארה"ב מזהה שינוי במדיניות סין כלפי צפון קוריאה"צפון קוריאה לשגרירויות זרות: בחנו אפשרות להתפנות
ארה"ב: לא נופתע אם צפון קוריאה תעשה ניסוי טילים
הלילה (א') פורסם כי הייגל החליט כבר ביום שישי לדחות את תרגיל ההגנה מטילים בליסטיים שאמור היה להיערך בימים הקרובים בבסיס חיל אוויר ונדנברג שבקליפורניה. התרגיל, שבמהלכו היה אמור להיות משוגר טיל ארוך טווח, שהיה מתוכנן מבעוד מועד, ואינו קשור למתיחות בצפון קוריאה, יידחה לחודש הבא כדי ששיגור הטילים במהלכו לא יפורש בצפון קוריאה כהחרפת המשבר.
המדינה הקומוניסטית המבודדת הזיזה במהלך השבוע האחרון שני טילים לטווח בינוני (4,000 ק"מ) מסוג מוסודאן לחופה המזרחי, הקרוב יותר ליפן, והטעינה אותם על משגרים. ההערכה במערב היא שצפון קוריאה מתכוונת לבצע ניסוי בטיל, ולא מתקפה מפתיעה.
מזכיר המדינה ג'ון קרי צפוי להגיע בתקופה הקרובה לסין, המדינה היחידה שמסוגלת לטפל ביעילות בצפון קוריאנים. בוושינגטון מעריכים כי בניגוד לעבר, הפעם יש לסין אינטרס מובהק להפעיל לחצים על צפון קוריאה.
בוושינגטון סבורים שהמהלכים האחרונים של צפון קוריאה, הניסויים הגרעינים ושיגור טילים, מדאיגים את סין ויביאו לשינוי מדיניותה. בעבר עצמו הסינים עיניהם אל מול האיומים של פיונגיאנג על הדרום, ולא התייחסו אליהם ברצינות.
צפון קוריאה מהווה חיץ בין הכוחות האמריקנים לגבול סין, ובייג'ינג היא התומכת הכלכלית והדיפלומטית הגדולה ביותר של פיונגיאנג. עכשיו הסינים מודאגים, מכיוון שמאחורי האיומים של המדינה המבודדת יש נשק גרעיני וטילים. החשש הסיני בא לידי ביטוי בהכרזות נדירות נגד צפון קוריאה, שהסינים מגדירים את מהלכיה האחרונים "מצערים".
קורט קמפבל, שהיה עד לפברואר האחרון עוזר מזכירת המדינה הילרי קלינטון למזרח אסיה, אומר כי הסינים "הגיעו למסקנה שהפעולות של צפון קוריאה בחודשים האחרונים ובשנים האחרונות, פוגעים באינטרס הסיני ובביטחון הלאומי שלהם. יש שינוי מרומז במדיניות החוץ הסינית. אני חושב שסין איבדה אמון בצפון קוריאה".
בממשל האמריקני חשים בשינוי הזה וסבורים שזו הזדמנות דיפלומטית משמעותית. דוברת מחלקת המדינה, ויקטוריה נולנד, הגדירה את התגובות של ארה"ב וסין למהלכים של צפון קוריאה כמשותפות. "צריך להכיר בכך שהאיומים הם משותפים, וזה יהיה הרבה יותר יעיל אם נוכל לפעול יחד".
גם פטריק קורנין, שהיה בכיר במחלקת המדינה בממשל ג'ורג' בוש הבן אומר כי "יש הזדמנות לארה"ב וסין לחדש את שיתוף הפעולה שלהן באסטרטגיה משותפת", אבל הזכיר כי בעבר "שיתוף הפעולה לא היה מספק".
לפי שעה, האמריקנים עדכנו את הסינים על כוונתם לתגבר את מערך ההגנה שלהם מטילים במזרח אסיה כדי להגן על הכוחות האמריקנים החונים באזור ועל דרום קוריאה ויפן. כעת נותר לראות למה יוביל ביקורו של קרי בבייג'ינג.