שתף קטע נבחר

 

צפון קוריאה קראה לזרים בדרום: התפנו מהמדינה

הרטוריקה התוקפנית נמשכת מצד פיונגיאנג: "אין ברצוננו לפגוע בזרים בדרום קוריאה במקרה שתהיה מלחמה". מוקדם יותר הציבה יפן סוללות של טילי פטריוט באזור טוקיו. היפנים נקטו צעדים דומים בעבר לקראת שיגורים שערכה צפון קוריאה

צפון קוריאה קראה היום (יום ג') לאזרחים הזרים שנמצאים בשטח דרום קוריאה להתפנות מהמדינה במקרה של מלחמה. כך דיווחה סוכנות הידיעות הרשמית של המדינה הקומוניסטית המבודדת. צעד זה רק מוסיף למתיחות באזור. "אין ברצוננו לפגוע בזרים בדרום קוריאה במקרה שתהיה מלחמה", ציטטה סוכנות הידיעות KCNA את דובר ועדת השלום של אסיה-פסיפיק.

 

עוד חדשות בעמוד הפייסבוק של ynet

צפון קוריאה תתקוף בנשק גרעיני? כל התרחישים

 

מומחים לצפון קוריאה מעריכים כי תקיפה צפון קוריאנית ישירה בסיאול לא סבירה לחלוטין ושהאזהרה האחרונה מכיוון פיונגיאנג לא שונה מאיומי עבר שמטרתם להגביר את המתיחות בין שתי המדינות האויבות.

 

מנסה לחזק את תדמיתו מבית ומחוץ. קים ג'ונג און בגבול עם הדרום (צילום: AP) (צילום: AP)
מנסה לחזק את תדמיתו מבית ומחוץ. קים ג'ונג און בגבול עם הדרום(צילום: AP)

עוד טוענים המומחים כי מבול נבואות הזעם של צפון קוריאה נועד גם לשנות את המדיניות של סיאול ו-וושינגטון כלפי פיונגיאנג, לקרבן אליה ואף להביא אותן לשולחן המשא ומתן כדי להשיג סיוע חדש למדינה הענייה ומוכת הרעב. בנוסף, הרטוריקה התוקפנית גם נועדה לחזק את תדמיתו של השליט הצפון קוריאני הצעיר קים ג'ונג און כלפי חוץ ובעיקר כלפי פנים.

 

עוד חדשות מהעולם :

האמריקנים שינו דעתם: הרוב נגד הפיקוח על נשק

ביום הזיכרון לשואה: 11 מזוזות הוצתו בניו יורק

 

מוקדם יותר הציבה יפן סוללות של מערכת פטריוט לקראת האפשרות שצפון קוריאה תערוך ניסוי בטילים בליסטיים.

בין היתר, הוצבו הסוללות בבסיסי צבא.

 

היפנים נקטו צעדים דומים בעבר לקראת שיגורים שערכה פיונגיאנג, ומעולם לא ניסו לפגוע בטיל ששיגרו הקוריאנים. הם צפויים לנסות ליירט טילים רק במקרה שיש סכנה ברורה כי יפגעו באדמת יפן.


נערכים למלחמה? חיילים דרום קוריאנים (צילום: AP) (צילום: AP)
נערכים למלחמה? חיילים דרום קוריאנים(צילום: AP)

 

מערכות ההגנה הוצבו לאחר ששר ההגנה היפני, איטסונורי אונודרה, הורה אתמול לצבא המדינה ליירט כל טיל שתשגר צפון קוריאה לעבר יפן. כך מסר דוברו. הדובר הוסיף כי אונודרה הורה גם על שליחת משחתת יפנית לים מצוידת בטילי יירוט במקרה של שיגור צפון קוריאני.

 

במקביל, משרד ההגנה של דרום קוריאה הודיע אתמול כי לא נראה שצפון קוריאה מתכוננת לניסוי גרעיני רביעי בעתיד הקרוב. זאת, רק כמה שעות לאחר שגורם ממשל בכיר צוטט כאומר שפיונגיאנג מתכוננת לניסוי כזה, ושר דרום קוריאני אישר כי קיימים סימנים לכך. "לא מצאנו תנועות יוצאות דופן שמראות שצפון קוריאה מעוניינת להוציא לפועל ניסוי גרעיני", אמר דובר משרד ההגנה, בהתבסס על מעקב אחר הפעילות סביב אתר הניסויים.

 

למרות הניסיון האמריקני להרגיע את הרוחות, גורמים בפנטגון אמרו הלילה לעיתון "ניו יורק טיימס" כי ארה"ב מתכננת להגיב על כל פרובוקציה של צפון קוריאה בפרובוקציה נגדית. "התגובה האמריקנית תהיה מיידית אבל מידתית לעבר מקור הירי. בעבר הפגיזה צפון קוריאה אי בדרום שבו יש מתקנים צבאיים ולא הייתה תגובה, אך הפעם היא תגיע", אמרו.

 

ובחזרה לצפון קוריאה, עובדים צפון קוריאנים המועסקים באזור התעשייה קאסונג שפועל באזור הגבול בשיתוף דרום קוריאה, לא התייצבו אתמול לעבודה. זאת, לאחר שבימים האחרונים הצהירה פיונגיאנג על כוונתה להשבית את המקום בשל המתיחות עם שכנתה ועם ארה"ב. במתחם מועסקים כ-50 אלף עובדים מצפון קוריאה.

 

בשבוע שעבר הודיעה צפון קוריאה כי נכנסה ל"מצב מלחמה" מול דרום קוריאה וכי מעתה כל העניינים הנוגעים לשתי המדינות "יטופלו בהתאם". הממשלה בדרום קוריאה פרסמה בתגובה הצהרה שבה ציינה כי האיום הנוכחי אינו חדש וכי הוא מהווה המשך להחלטתו של מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און להגביר את הכוננות הצבאית.

 

בעיקרון, בין שתי המדינות ממילא מתקיים "מצב מלחמה" טכני, מאחר שהקונפליקט המזוין ביניהן בשנים 1953-1950 הסתיים בהפסקת אש ולא בהסכם שלום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רטוריקה תוקפנית. קים ג'ונג און
צילום: AP
פטריוט. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים