רנואר תשלם רבע מיליון שקל בגין פגיעה בעובדים
חברת האופנה הודתה והורשעה בעבירות על חוקי עבודה נגד עובדים ובני נוער שהעסיקה. בהסדר הטיעון נקבע כי היא תשלם קנס גבוה ותתחייב להימנע מביצוע עבירות למשך שנתיים - אחרת תיאלץ לשלם את הקנס המירבי בחוק בסך 1.2 מיליון שקל
חברת האופנה רנואר תשלם קנס פלילי בסך 250 אלף שקל בגין עבירות על חוקי עבודה - כך פסק באחרונה בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע. על פי פסק הדין, רנואר תימנע מלבצע עבירות על החוק למשך שנתיים, אחרת תיאלץ לשלם את הקנס המירבי הקבוע בחוק בסך 1.2 מיליון שקל.
כתבות נוספות על זכויות עובדים בערוץ הקריירה :
- מבצע ארצי לאכיפת זכויות עובדי רשתות שיווק
- מדריך: זכויות חולי סרטן במקום העבודה
- הבוס הפר את הזכויות שלכם? ביהמ"ש בעדכם
- עוד חדשות בעמוד הפייסבוק של ynet
גזר הדין הגיע בהמשך להודאת החברה במסגרת הסדר טיעון, לפיו העסיקה 8 עובדים ו-4 נערים תוך שעברה על חוקי עבודה. בין האישומים בהם הודתה החברה כלולות עבירות על חוק עבודת נוער, חוק שעות עבודה ומנוחה ואי מסירת הודעה לעובד.
נגד החברה הוגשו שני כתבי אישום, בעקבות ביקורות שנערכו על ידי מפקח אגף האכיפה במשרד הכלכלה. בכתבי האישום, שהוגשו באמצעות משרד עוה"ד חן אביטן, החברה הואשמה, בין היתר, בעבודה בשעות הלילה, בזמן המנוחה השבועית, בעבודה מעל 8 שעות ביום, בעבירה של של אי מסירת הודעה לעובד המפרטת את תנאי ההעסקה ובאי תשלום גמול על שעות נוספות מכוח חוק שעות עבודה ומנוחה.
"הסדר מרתיע"
החברה הורשעה בעבירות המיוחסות לה בהסדר הטיעון שנחתם על פי הודאתה, והוסכם כי מנכ"ל החברה יהיה ערב לכלל התחייבויות החברה ויישם את הנהלים והחובות על פי חוק ביחס לכלל העובדים, תוך פיקוח ובקרה לשמירה על זכויותיהם.
בגזר הדין, שהתקבל בתחילת החודש, אישרה נשיאת בית הדין האזורי, אורלי סלע, את ההסדר בין הצדדים. נקבע כי מדובר בהסדר מרתיע, המאזן בין חשיבות אכיפת חוקי העבודה הרבים שהופרו לבין הודאת החברה, ש"חסכה הן מזמנו של בית הדין והן מזמנם של הצדדים", והתחייבותה להימנע מעבירות דומות בעתיד.
יחזקאל אופיר, מנהל אגף האכיפה במשרד הכלכלה, ציין כי "גזר הדין מחזק את מדיניות האכיפה של המשרד ואת החשיבות בשמירה על זכויות עובדים, הן כאשר מדובר בעבירות להן השפעה ישירה על השכר, ובין אם על תנאי העסקה של העובדים. מטרת האכיפה היא להגן על העובדים בכלל ועל אוכלוסיות עובדים מוחלשים בפרט, כשבני הנוער נתפשים כאוכלוסייה מוחלשת הזקוקה להגנה מיוחדת".