משיח חדש: משיח בא לאינטרנט
זמר ופרפורמר חסר מודעות עצמית ומצחיק מגיע ליוטיוב הקרוב אליכם. עוד לא ראיתם? צפו עכשיו. היוצר אודי כגן מספר על הטלוויזיה שלא רצתה אותו ועל הרשת שמחבקת
הוא זמר, אמן בידור וראפר-בידיבופ-שתמיד-נמצא-בטופ. הכירו את משיח, הכוכב הראשי של סדרת רשת חדשה שגם נושאת את שמו. משיח היא דמות שהשתמרה משנות השמונים. הוא מגלם בתוכו שילוב מגוחך בין עידן "האינטרנט והמיחשובים", כלשונו, שבו חייבים להיות מעודכנים, לבין סגנון דיבור והופעה לא עדכניים כלל. ערוצי הטלוויזיה דחו את משיח, ואם הייתה לו מודעות עצמית - הוא ודאי היה מתאכזב, אבל בינתיים הוא נהנה מכר היצירה הנרחב שמעניק לו האינטרנט.
הישארו מעודכנים בכל הידיעות החמות גם בעמוד הפייסבוק של ynet
לפני שפרץ להוויה ביוטיוב, משיח התקיים במשך שנים במוחו של אודי כגן (31), אחד משני יוצרי הסדרה שגם מגלם את דמותו של הזמר. "אבא שלי היה בעל אולם אירועים מפורסם בשנות השמונים, 'בית המהנדס'", מספר כגן. "וכמעט כל תל אביבי שגדל כאן, ערך בו את בר המצווה שלו". אחרי שעות בית הספר, הוא ואחיו היו אוכלים שניצלים ומכינים את שיעורי הבית בבית המהנדס, וכך זכו להכיר את כל הזמרים שעבדו שם. "ניר שמח, גד ביטון - בראש שלי מדובר בדמויות מיתולוגיות", מספר כגן.
הדמויות הללו, שנוטות להצטייר כפתטיות, היפנטו את כגן והתנחלו לו בזיכרון. "תמיד הדהים אותי איך הם לא לוקחים שום דבר ללב", הוא מוסיף. "לא משנה מה היה קורה, הם תמיד היו יושבים מבסוטים, אוכלים פסטלים. תמיד קנאתי בזה. גד ביטון למשל, שהיה גם הדי.ג'י בבר המצווה שלי. היה עולה עם אורגן אורות ואומר דברים כמו 'ועכשיו חברים, הנה משהו חדש מאמריקה, ראפ', ומתחיל לשיר. אני לא שופט אותם, הייתי מאוהב בהם. הם חיו בסרט משל עצמם".
כדי להבין טוב יותר על מה כגן מדבר, אתם יכולים להציץ בסרטון שהעלה גולש ליוטיוב, המציג קטע ראפ של ביטון:
מסלול הפוך: מהטלוויזיה לרשת
הדבר היה ככה: לפני כשנה וחצי, כשישב עם חברת ילדות שלו, דנה פוליג, הציג בפניה את הרעיון לעשות סדרה על זמר אירועים, "אמן אנטרנטיימנט" שכזה, שתהיה מבוססת במידה רבה על אותן דמויות מיתולוגיות. פוליג, יוצרת עצמאית שגם היתה עוזרת במאי בסדרה "חטופים", התלהבה, והשניים יצאו לדרך.
לאחר שגיבשו את הרעיון, כגן ופוליג יצרו קשר עם מספר מפיקים, ואפילו קיבלו מימון להתחיל לפתח את הסדרה לטלוויזיה. אך כשסיימו לכתוב אותה, הערוץ שעימם היו בקשר חזר בו מהחלטתו ובחר שלא לקנות את "משיח". "הוא מצחיק", הם אמרו - אבל יותר מידי נישתי. השניים לא ויתרו וניסו לפנות לזכייניות אחרות, אך גם אלו דחו את הסדרה והסבירו שהיא פשוט לא מתאימה להם כרגע.
"לאורך התהליך, יחד עם הרצון הגדול למכור את הסדרה, התחיל לבעבע גם חשש גדול לגבי מה שיקרה אחרי שיקנו אותנו", מתוודה כגן. " מה יקרה אם פתאום אצטרך לשבת עם אנשים עם הומור שונה משמעותית משלי, או שפתאום יגידו לי 'טוב, רן דנקר ישחק את הדמות של זיו'. באיזשהו מקום, בכל פעם שאמרו לנו 'לא', הרגשתי גם מעין הקלה, עד שממש התביישתי להגיד לדנה שבעצם אני רוצה שזה יהיה באינטרנט ושנעשה את זה לבד".
החלטתם של ערוצי הטלוויזיה שלא לאמץ את משיח לא פגעה במוטיבציה של כגן ושותפתו. אחרי שקיבלו את הבשורה על הסירוב האחרון, כגן ופוליג ערכו שינויים בתסריט כך שיתאים לרשת, דיללו את מספר הדמויות, קיצרו את אורכו של הפרק והעלו אותו לאוויר.
לא לקטר - ליצור
"בשלב זה לא כבר מעניין אותי אם זה עולה בערוץ 2 או לא", אומר כגן. "אני אוהב את הסדרה הזו, את הרעיון שעליו היא מבוססת ומבחינתי, החלום הרטוב הוא להמשיך לעשות אותה. אם אתחיל להתעסק בסוגיות של כסף או אטבע בשאלות של 'למה הטלוויזיה לא מפנה מקום לתוכן נישה', לא אכתוב כלום בחיים שלי". כגן מספר שבעבר זה היה ככה. "ביליתי את שנות ה-20 שלי בתלונות על כמה הכל גרוע", הוא אומר, "אבל בסופו של דבר הגעתי למסקנה שזה לוקח לי יותר אנרגיות מאשר פשוט להתיישב ולכתוב. אני מאוד גאה בזה שחשבנו על משהו, עשינו אותו והוא יצא, ונהנה מתגובות אישיות שאני מקבל בפייסבוק, ביוטיוב וכולי".
באופן מעט אירוני, אחרי שמשיח עלתה לאוויר האינטרנט, כגן ופוליג התחילו לקבל הצעות חדשות. "זה מצחיק", אומר כגן, "מה, לא הבנתם שהתחלנו משהו אחר לחלוטין? אבל אני מניח שכך זה עובד, כמו שמשיח אומר, 'כשאת זורקת מטבע לתוך הים, הראשונים לקפוץ עליו הם הדגים הקטנים".
את הסדרה ביימו: דנה פוליג אודי כגן ויובל נטר, כתבו והפיקו: דנה פוליג, אודי כגן, יובל נטר. שיחקו: עמית איצקר, אודי כגן.