שחפת במכללה: "מנסים להרגיע, אך יש היסטריה"
בזה אחר זה קיבלו 160 סטודנטים ואנשי צוות במכללה למנהל בראשון לציון זימון לבדיקת שחפת, לאחר שנודע כי סטודנט במוסד נדבק בחיידק. חלק מהסטודנטים דואגים: "יש פניקה והיסטריה, אסור להישאר שאננים". אחרים נשמעו רגועים יותר
"מנסים להרגיע אותנו ושהסיכוי להידבק נמוך, אבל בכל זאת יש היסטריה". הפרסום הראשון ב-ynet על סטודנט במסלול האקדמי המכללה למנהל בראשון לציון שנדבק בחו"ל בשחפת, גרם לדאגה רבה בקרב לומדים במוסד. אחרים נשמעו רגועים יותר. כ-160 סטודנטים ואנשי סגל של המכללה זומנו לבדיקת שחפת שתתקיים ביום ראשון הקרוב, בלשכות הבריאות המחוזיות במשרד הבריאות.
הסטודנט שנדבק לא ידע על דבר מחלתו ואובחן רק לאחר ששב ללימודים. בינתיים הוא ימשיך להיות מאושפז בבידוד בבית חולים במרכז הארץ, ויוסיף לקבל טיפול תרופתי, לאחר שהבדיקות שנערכו לו גילו כי השחפת שבגופו עדיין פעילה. גם בני משפחתו החלו לקבל טיפול תרופתי נגד המחלה.
לעדכונים נוספים - כנסו לעמוד הפייסבוק של ynet
עוד בערוץ החדשות של ynet:
תינוקת נדרסה למוות ליד ביתה, הנהגת נחקרה
פרופ' שטרנהל: 'טייטל הוא תוצר של הסביבה שלו'
סטודנטית במכללה שהתבקשה להגיע לבדיקת שחפת סיפרה כי "זה מאוד מלחיץ וממש לא נעים, במיוחד כשאתה לא יודע מי הסטודנט שנדבק בחיידק. מנסים להרגיע אותנו ואומרים שהסיכוי להידבק נמוך, אבל בכל זאת יש היסטריה. נאמר לנו שסטודנטים נבחרו לבדיקה באופן מדגמי ובסטודנטים שהיו בקרבתו. אני באופן אישי מעדיפה להיות מאלה שנבדקים ושאדע שהכול בסדר, מאשר להיות מאלה שלא נבדקים. זאת סיטואציה לא נעימה, ואנחנו מקווים שהכול יעבור בשלום".
במייל ששלחה הנהלת המכללה לסטודנטים נכתב כי "צוות מטעם המכללה כבר פנה באופן אישי לאותם סטודנטים במייל ובטלפון על מנת להזמינם להרצאה של משרד הבריאות המיועדת לקבוצה זו בלבד, בה יינתנו פרטים אודות המחלה, תהליך הבדיקה ומועדיה".
מתן חיון, סטודנט במכללה, לא קיבל זימון להיבדק, אך סיפר על לחץ ששורר בקרב הסטודנטים. לדבריו, "ישנה פניקה בקרב הסטודנטים. אנחנו כבר הלכנו הביתה ואז סטודנטים התחילו לקבל טלפונים ומיילים שסיפרו על סטודנט שנדבק במחלה. במייל הסבירו את כל ההשלכות והתסמינים וניסו להרגיע אותנו, אבל נראה שהם חושבים פשוט שסטודנטים רבים עלולים להידבק".
חיון אמר עוד כי "אני מקווה שלא אקבל זימון, אבל אימא שלי דואגת מאוד והיא רוצה שאבדק בכל מקרה בכדי להסיר כל חשש. אני טיפוס לחוץ אז נראה לי שאבצע את הבדיקה בלי קשר".
"חשוב שלא נישאר שאננים"
מנגד, יש סטודנטים שסבורים כי העניין יצא מפרופורציה. אחת מאותם סטודנטים אמרה כי "די קשה להידבק במחלה הזו. אני חושבת שלאט לאט הרוחות יירגעו ונחשוב רק על הסטודנט שבבית החולים ונאחל לו בריאות". עם זאת, הסטודנטית אמרה כי "כולם צריכים ללכת להיבדק, אני עכשיו הולכת להתקשר לרופא שלי, זה חשוב מאוד שלא נישאר שאננים".
רז, סטודנט אחר שזומן לבדיקה, אמר כי "מדובר בלחץ טבעי, כי זה משהו שהוא חדש לנו. אנחחנו לא נתקלים בו ביום יום. ישנו החשש הקל, אבל בעיקרון מנסים להיות רגועים. אנחנו משעות הצהריים בטלפונים בין החברים, בודקים מי קיבל זימון להיבדק ומי לא, אנשים היו לחוצים בהתחלה, אבל עכשיו כבר רוב הסטודנטים מגיבים בצורה הגיונית ורגועה יותר".
"מנסים לייצר פניקה"
יו"ר אגודת הסטודנטים גיא שריקי אמר כי "מרגע שהודיעו לנו
את הדבר פעלנו בכל דרך אפשרית כדי לוודא שהסטודנטים מוגנים. היה לנו חשוב לדעת מה עמדתו של משרד הבריאות בנושא ושהסטודנטים יקבלו תשובה לכל שאלה שתעלה להם. הסטודנטים באופן טבעי הופתעו, אבל מנסים לייצר יותר פניקה ממה שבאמת יש. עכשיו כבר צוחקים על זה".
מהמכללה למנהל נמסר בתגובה: "המכללה נמצאת בקשר שוטף עם משרד הבריאות ופועלת על פי הנחיותיו מרגע שנודע לה על גילוי המחלה. צוות מטעם המכללה פנה באופן אישי לאותם סטודנטים במייל ופונה בטלפון, וזימנם להרצאה של משרד הבריאות שבה יינתנו פרטים אודות המחלה ועל תהליך הבדיקה ומועדיה".