לא צריך לרוץ למיון: מכשיר נייד לבדיקת ספירת דם
המכשיר מבצע את בדיקת הדם המאתרת זיהומים חמורים, באמצעות טיפת דם קטנה הנלקחת מהאצבע. התוצאות מופיעות בתוך חמש דקות על המסך. מחקרים מצביעים כי רמת הדיוק של המכשיר זהה לזו של מעבדה
סוף לטרטור? מכשיר נייד חדש, מבצע בדיקת ספירת דם לאיתור זיהומים חמורים, והתשובות מתקבלות תוך דקות ספורות.
- עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
המכשיר HemoCue מבצע את בדיקת ספירת הדם במכשיר נייד, קל משקל בקלות, דרך טיפת דם הנלקחת בדקירה קטנה מהאצבע. תוצאת כדוריות הדם הלבנות מופיעה על המסך בתוך דקות ספורות, וקובעת האם מדובר בזיהום חיידקי הדורש טיפול אנטיביוטי, או ויראלי.
עוד כתבות במדור טכנומדיק
- המצאה ישראלית: לטפל בחולים דרך הסמארטפון
- הפיתוח שיציל תינוקות: גרב המונע מוות בעריסה
הצלה לחולי אסתמה: מכשיר גלי רדיו פותח ריאות
מידת הדיוק של הבדיקה במכשיר - כמו במעבדה
חום גבוה אצל תינוקות, ילדים וגם אצל חלק מהמבוגרים, דורש פעמים רבות את ביצועה של ספירת דם למדידת כמות כדוריות דם הלבנות. ערך גבוה שלהן, מעיד לרוב על זיהום חמור, הדורש אישפוז.
כל המספרים
המדריך המלא: כך תפענחו את בדיקות הדם שלכם
איתי גל
מה זה המוגלובין? האם 'סטייה שמאלה' מסוכנת? מדוע מבצעים בדיקה של תפקודי הכבד, והאם יש הכנות מיוחדות לקראת בדיקת כימיה של הדם? אם גם אתם עומדים נכלמים מול שלל הקיצורים וראשי התיבות ומשתגעים מהכוכביות שיוצאות מהשורה בטופס בדיקת הדם, המדריך הבא יעזור לכם להבין קצת את המתרחש בטופס התוצאה. להדפיס ולשמור
במרבית המקרים, מופנה המטופל לחדר המיון, לצורך הבדיקה, שמתבצעת בקופות החולים בדרך כלל רק עד השעה 10 בבוקר. אבל המכשיר החדש מבטיח לשים קץ לטרטור.
המכשיר נבדק במספר מחקרים קליניים, שהראו כי מידת הדיוק שלו שווה למידת הדיוק של ספירת דם רגילה במעבדה. המכשיר נבדק גם על מטופלים ישראלים, והראה גם כאן, כי התוצאה מטיפת הדם במכשיר, זהה לתוצאת הבדיקה שבוצעה במעבדות קופות החולים.
מכשיר ספירת הדם ישווק למרפאות וצוותי רפואה, שכבר הביעו התעניינות ברכישתו. מחירו 1950 אירו, ומחיר כל בדיקה עומד על 5.6 אירו.
המשיר שימדוד דם
מומלצים