שתף קטע נבחר

 

ארה"ב תמכור לישראל מטוס-מסוק ומטוסי תדלוק

הייגל ויעלון יסכמו בשבוע הבא על החבילה שחיל האוויר יוכל לקבל כחלק מההיערכות נגד איראן: מטוסי תדלוק KC-135 חדשים לטווח ארוך, מכ"מים למטוסי קרב, טילים נגד מכ"מים וה-V-22, שמוביל כוחות כמטוס וממריא ונוחת אנכית כמסוק

מטוסי תדלוק חדשים, מכ"מים למטוסי קרב, טילים נגד מכ"מים והדובדבן - מטוס-מסוק . כחלק מההיערכות נגד איראן, יוכל חיל האוויר לקבל את כל אלו, בעסקה שתיסגר סופית בשבוע הבא בין שר הביטחון משה (בוגי) יעלון לשר ההגנה האמריקני צ'אק הייגל, שמגיע לביקור ראשון בישראל. כך דווח ב"ניו יורק טיימס".

 

דיווחים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

עוד עדכונים בחדשות ynet:

אחרי הפיגוע: המוסלמים בארה"ב שוב בחרדה

שולח הרעל לאובמה: חקיין של אלביס

 

הייגל יגיע גם לסעודיה ולאיחוד האמירויות, וגם שם ייסגרו עסקאות נשק עם האמריקנים. ליעלון הוא יציג רשימת אמצעי לחימה שהאמריקנים מציעים לישראל, מתוכה ייבחרו האמצעים שנדרשים לתוכנית החומש של השנים הבאות. גורמים ביטחוניים בישראל אישרו כי העסקה תיחתם בשבוע הבא ואמרו כי המימון לה יגיע מכספי הסיוע.

 

צפו במטוס-מסוק בפעולה:

 

העסקה תכלול גם פצצות חימוש מדויקות ומתקדמות לחיל האוויר, שכמותן נעשה שימוש רב במהלך מבצע עמוד ענן. צה"ל זקוק להן על מנת לממש את יכולת "התקיפה הכירורגית" שלו, למשל על אלפי היעדים שנצברו בלבנון.

 

הדיונים על מכירת הנשק התנהלו בשנה האחרונה בין שר הביטחון הקודם אהוד ברק לבין שר ההגנה לשעבר לאון פאנטה, ובחודש שעבר בפגישה של ברק עם הייגל בפנטגון. בעקבותיהם הוחלט כי ישראל תוכל לרכוש לראשונה בהיסטוריה את המטוס-מסוק "אוספריי" V-22, שמסוגל להוביל כוחות כמטוס ולהמריא ולנחות כמסוק.

 
ישראל תיקנה 6-8 אוספריי? המטוס-מסוק על הקרקע (צילום: AP) (צילום: AP)
ישראל תיקנה 6-8 אוספריי? המטוס-מסוק על הקרקע(צילום: AP)

 

הרמטכ"ל בני גנץ ביקר לפני חודשיים בוושינגטון וטס במטוס-מסוק, המשמש את הצבא האמריקני להעברת כוחות מיוחדים. צה"ל רוצה לעשות שימוש דומה באוספריי, המילה האחרונה בעולם המבצעים המיוחדים. המטוס-מסוק טס במהירות גדולה לטווחים ארוכים ומסוגל לנחות אנכית. האמריקנים השתמשו בו לחילוץ צמד טייסים שנפלטו ממטוס F-15 שנפל בלוב.

 

ב"ניו יורק טיימס" נכתב כי ישראל ביקשה לקבל 6-8 אוספריי, בסידור מיוחד מחוץ לתקציב הסיוע הביטחוני, וביום חמישי הוצג בקונגרס הסיוע האמריקני הצבאי לישראל, לסעודיה ומדינות אחרות במפרץ. צה"ל יקבל גם את הדור החדש של מטוסי התדלוק KC-135, שיאריכו את זרועו של חיל האוויר הישראלי במרחב, ויאפשרו לו למשל לתקוף באיראן.

 

עם שני רוטורים. ה-V-22 (צילום: AP) (צילום: AP)
עם שני רוטורים. ה-V-22(צילום: AP)

 

במסגרת העסקה תקבל ישראל גם טילים חדשים המסוגלים להשמיד מערכות מכ"ם נגד מטוסים, וכן תרכוש גם מכ"מים מתקדמים למטוסי קרב. בכיר בפנטגון אמר ל"ניו יורק טיימס" שהמטרה היא להבטיח שלישראל ימשיך להיות הכוח הצבאי הטוב באזור כדי להרתיע את איראן ואחרות, אבל מבלי שזה יראה כתמיכה אמריקנית בהאצת התוכניות לתקיפה ישראלית עצמאית של הגרעין האיראני. 

 

F-16 לאיחוד האמירויות, טילים לסעודיה

ישראל היא אחת התחנות של שר ההגנה הייגל בביקורו במזרח התיכון. הוא מתכוון לסכם בימים הקרובים על עסקאות נשק בשווי 10 מיליארד דולר לישראל, סעודיה ואיחוד האמירויות, שמיועדות לחזק את המדינות הללו מול איראן. במקביל הבטיחה ארצות הברית לישראל לשמור על יתרונה האיכותי בעסקאות עם מדינות המפרץ הפרסי.

 

איחוד האמירויות תרכוש 26 מטוסי F-16 מצוידים בטילים מדויקים עם יכולת לירות ממרחק לעבר מטרות קרקעיות, בעסקה בהיקף 5 מיליארד דולר. סעודיה, שממתינה ל-84 מטוסי F-15 שרכשה בעסקה בשנת 2010, תוכל לצייד אותם בטילי אוויר-קרקע אמריקנים מתקדמים, שיימכרו לה בעסקה הנוכחית.

 

מכירות הנשק הוצגו בקונגרס ביום חמישי, וכללו הבטחות לחברי קונגרס ידידי ישראל שהעסקאות עם סעודיה ואיחוד האמירויות לא יפגעו ביתרונה האיכותי של ישראל.

 

בהכנת הידיעה השתתף יואב זיתון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
V-22. ממריא ונוחת כמסוק
צילום: חנן גרינברג
KC-135. הזרוע הארוכה
מומלצים