ניסה לסחוט את אשתו בהליך הגירושין - וישלם
בעל ואישה הסכימו על הליך גירושין - אלא שאז הפתיע הבעל עם דרישה לקבל פטור מתשלום המזונות לשני ילדיו. בית הדין הרבני לא אהב את הניסיון: "כך מתנהלים סחטנים מהסוג השפל ביותר"
בני זוג מהקהילה החרדית-ליטאית להם שני בנים קטינים, נפרדו לאחר שמונה שנות נישואים. הבעל הגיש תביעת גירושין, והאישה הגישה תביעות מזונות ומשמורת. במקביל הודיעה כי היא מוכנה להתגרש באופן מיידי.
אלא שאז החליט הבעל להתנות את הגט בתנאים שונים, ובהם פטור ממזונות וקבלת כספים ורכוש מהאישה. לטענתו הכנסותיו זעומות ואינן עולות על 2,000 שקל, והוא נתמך על-ידי מוסד גמילות החסדים "קופת צדקה אלמונית", אשר מסייע לו בניהול הליך המשפט היקר. עוד הודיע הבעל כי אמנם אינו מעוניין במשמורת על ילדיו, אולם הוא דורש כי האישה - שעברה לגור עם הילדים בחיפה - תשוב לחיות לידו בבני-ברק.
יש כסף לעו"ד אבל לא לילדים?
בפסק דינו, הוקיע בית הדין הרבני האזורי בתל-אביב את התנהלות הבעל, אשר במהלך הדיונים בתיק, הטיח יחד עם בא כוחו אישומים חמורים ומכפישים כלפי האישה "בסגנון בזוי ונקלה", כך על-פי פסק הדין. "הבעל מרבה לדבר על דאגתו לעתידם הרוחני של ילדיו. אנו נאלצים לקבוע שאין פיו ולבו שווים. אדם שטובת בניו הקטינים מול עיניו אינו מכפיש את אמם על כל גבעה ותחת עץ רענן. כך מתנהלים רק סחטנים מהסוג השפל ביותר", נכתב.
"האב מעוניין שהבנים יגורו לידו, כשהאם תשמש 'שמרטפית' מטעמו, ושבנוסף לכך ה'שמרטפית' גם תפרנס, תכלכל ותדאג לכל צרכיהם של הבנים", נכתב בפסק הדין. זאת בתגובה לדרישת האב כי האם תשוב לבני ברק.
בית הדין תמה כיצד מוכן הבעל להשקיע כל כך הרבה כסף שניתן לו מצדקה ב"מלחמת הקודש" והכפשת אם ילדיו, תוך מימון שכר טרחת עורך דינו. ומנגד, אינו מוכן לפרנס את ילדיו. התנהלותו, כך נקבע, עלולה לפגוע בילדים באופן בלתי הפיך.
בית הדין החליט לחייב את הבעל בגט ובמזונות ילדים זמניים של 3,500 שקל לחודש. לבסוף קרא בית הדין לרבנים המפקחים על קופת הצדקה, שלא להעניק חסות ולאפשר הנאה מכספיה לבעלים המעגנים את נשותיהם ופוגעים בילדיהם.
רוח חדשה בבית הדין הרבני?
"למרות שבני הזוג פרודים רק שנה ולא נראה כי הוכחה עילת גירושין, בית הדין התרשם כי בכוונת הבעל לעגן את אשתו, ולכן כבר עתה חייב אותו בגט, ואף הודיע כי במידה ולא יתן הגט במועד שיקבע - יפעיל עליו סנקציות", מפרשת עו"ד אילנה דור העוסקת בענייני משפחה.
עו"ד צבי טהורי סבור כי "מדובר בתחילתה של מהפכה". לדבריו, "גברים סברו כי בית דין רבני הינו ערכאה שיפוטית נוחה למימוש מזימתם לזכות ביתרונות רכושיים, תוך שימוש בסירוב לתת גט כאמצעי לחץ. כעת נראה שפני הדברים משתנים, ויש לברך על כך".
- לעיון בפסק הדין
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין