שתף קטע נבחר
 

סגן שר הביטחון: הקיצוץ יפגע באלפי עובדים

ח"כ דנון מזהיר: "הקיצוץ בתקציב הביטחון מטריד את עובדי התעשיות הביטחוניות, ברור להם שהם יהיו הראשונים להיפגע". בהקשר להצעה להנפיק 20% ממניות רפאל ותעשייה האווירית טוען ח"כ חיים כץ, יו"ר ועד עובדי התעשייה האווירית: זו טיוטה, איני מאמין שנושא כה משמעותי יובא במסגרת חוק ההסדרים

סגן שר הביטחון, ח"כ דני דנון, התריע היום (ד') כי הקיצוצים הצפויים בתקציב הביטחון יגרמו לפגיעה בפרנסתם של אלפי עובדים בתעשיות הביטחוניות.

 

חוק ההסדרים: הסבסוד למוסדות חרדיים יקוצץ

לפיד יציג לנתניהו: קיצוץ תקציבים והעלאות מסים

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

"הקיצוץ מאוד מטריד את עובדי התעשיות הביטחוניות, ברור להם שהם יהיו הראשונים להיפגע", אמר. "כבר עכשיו מרגישים מצוקה בכל המפעלים בשל עיכובים בהזמנות. אם הקיצוץ יהיה בהיקפים שהאוצר מדבר עליהם, זה יגרום לצמצום בהזמנות, שיגרמו לפיטורים חלקיים במקרה הטוב ולסגירת עשרות מפעלי תעשייה במקרה הרע".

 

כדוגמה דנון ציין את איום הסגירה שריחף השבוע מעל מפעל "נייט לייט" בקצרין ושהוסר לבסוף, לאחר שמשרד הביטחון הקדים את ההזמנות של 2014, מה שאפשר למפעל מרווח נשימה עד סוף השנה. "זו דוגמה מצוינת, כי 60 עובדים היו בסכנת פיטורים", אמר, "זה אולי נשמע מעט, אבל במקום כמו קצרין זה משמעותי. משום כך אנו חוששים מפגיעה בפריפריה בנושאים הללו".

 

דנון התייחס לסעיף המופיע בטיוטת חוק ההסדרים לפיו מדינת ישראל תנפיק 20% ממניות הרשות לפיתוח אמצעי לחימה (רפאל) ו-20% ממניות התעשייה האווירית (תע"א). "זה לא עוד מפעל שמוכרים", אמר. "צריך לשקול את העלות הכלכלית. גם היום יש חלוקת דיוודנד נאה מהתעשיות הללו. זה נכס בריא ומניב שהמדינה הולכת ומפריטה. אולי עדיף לגבות עוד דיווידנד במקום להעביר לידיים פרטיות. אם זה ייושם, יהיו התניות מבחינת זהות הבעלים וגישה למידע".

 

באשר להשפעה אפשרית של מהלך זה על העובדים בהן אמר דנון כי "כל מהלך כזה, אם יתבצע, חייב להיות בשיתוף ועדי העובדים ובהסכמתם, באופן שישמור על היציבות של העובדים והמפעלים. עם זאת מדובר במפעלים חזקים ורווחיים, שאין בהם סכנת פיטורים. מצד שני יש תעשיות שלמות שבאמת יכולות להיפגע, כמו פרויקט המרכבה או תעשיות תומכות מפעלים בפריפריה. צמצום בהזמנות משמעותו איבוד כדאיות כלכלית ופגיעה באלפי עובדים".

 

רפא"ל מעסיקה מעל 6,000 עובדים ובתעשייה האווירית הועסקו נכון לשנת 2012 כ-16,500 אלף עובדים וכ-3,400 עובדים נוספים בחברות הקשורות אליה. נושא הפרטת התעשייה האווירית נמצא על השולחן מזה שנים רבות ובמשרד האוצר ניתן אור ירוק למהלך כבר בשנת 2011.

 

גורמים בתעשייה האווירית ציינו כי נושא שכזה יצריך את אישור העובדים, אך טרם דיברו איתם בנושא והם מתייחסים לזה כאל טיוטא בלבד. ח"כ חיים כץ (הליכוד - ישראל ביתנו), יו"ר ארגון העובדים בתעשייה האווירית, מסר, כי "מדובר בטיוטא להצעת חוק. איני מאמין כי נושא כה משמעותי יובא במסגרת חוק ההסדרים. להבנתי מדובר בטיוטא להצעת חוק בלבד ולכן נחכה בסבלנות להצעת החוק הסופית על מנת ללמוד את הנושא לעומק".

 

מהנהלת רפאל נמסר כי הם ילמדו את הנושא ולאחר מכן יביעו את עמדתם.

 

בהנהלת התעשייה האווירית לא רצו להתייחס כרגע לנושא.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מכ"מ של התעשייה האווירית
צילום: התעשייה האווירית לישראל
מומלצים