להשתמש בסלולר בלי חברת החשמל
יש לכם סמארטפון, טאבלט ועוד סמארטפון מהעבודה. כל המכשירים האלה דורשים אנרגיה והרבה ממנה, ואתם לא הולכים לראות שקע בזמן הקרוב. כתבנו האמיץ נפרד מהשקע בקיר ובמשך שבוע טען את האייפון שלו מסוללות נטענות בלבד
הסיטואציה מוכרת לכל בעל סמארטפון - הסוללה פשוט לא מספיקה לכל היום. בשוק יש מגוון פתרונות טעינה כמו קייס שמכיל סוללה, אך הוא מעבה את המכשיר ומכביד עליו. לשם כך חברת אדוויס מייבאת לישראל את קו הסוללות הנטענות שלה, המיועדות לטעינת כל סוג מכשיר, העובד על מתח מ-USB. בדקנו האם אפשר להחזיק את הטלפון, במקרה זה אייפון 5, חי ופועל על ידי הטענתו מסוללות בלבד וללא שימוש במטען קיר. לשם כך השתמשנו במשך שבוע בסוללות הנטענות APB2200, APB3000 ו-APB5000 המיועדות לכל מכשיר הפועל או נטען ממתח USB.
APB2200
דגם זה מכיל סוללה בקיבולת של 2200 מיליאמפר המספיקה בפועל לטעינה אחת מלאה ועוד קצת. משקלה 80 גרם והיא מעוצבת כמו סוללת AA מוגדלת עם חיבורים. את הטעינה מפעילים על ידי לחיצה על כפתור שנמצא בחלקה העליון, מה שידליק נורה ירוקה שגם מתריעה על סוללה חלשה. את הסוללה טוענים דרך כבל USB ייחודי, כשאת המכשירים ניתן לטעון דרך הכבל המקורי שלהם.
אם יש לכם חשמל בבית, בואו להיות חברים בפייסבוק של ynet
בחוברת ההוראות מתואר באיור מתאם בין המחבר הייחודי לבין מיקרו USB, אך הוא לא מוזכר במילים ואכן לא מצורף. באדוויס אומרים "הואיל והסוללה אוניברסאלית וביכולתה לטעון סוגים שונים של מכשירים ניידים , אוזניות אלחוטיות וכו איננו יכולים לייבא מיגוון של מחברי USB, מה גם שהחיבורים הללו משתנים בהתאם ליצרנים , ולדגמים." ואכן יש יותר מסוג אחד של חיבור אך הסטנדרט בשנים האחרונות הוא מיקרו USB או 30 פין ולייטנינג של אפל. מתאם שכזה היה מאפשר להשתמש בכבל הקיים כדי לטעון מגוון רחב של מכשירים, אך במקום זאת יש לסחוב את כבל הטעינה של הסוללה, ובנוסף כבל נפרד שיתחבר אל המכשירים. בכך כל רעיון הניידות קצת מתמסמס.
בעד: מקיים את ההבטחה, טעינה מלאה ועוד קצת של הסוללה.
נגד: צריך להסתובב עם שני כבלים כדי לעשות שימוש מלא.
מחיר: 169 שקל
APB3000
הפעם עם קיבולת של 3000 מיליאמפר, דגם זה מבטיח 2 טעינות מלאות של הטלפון ואכן מקיים. במשקל 86 גרם הוא שוקל קצת יותר מאחיו הקטן אבל נותן יותר. את בדגם הזה טוענים דרך כבל מיקרו USB למחבר USB A רגיל. כשהסוללה מלאה, הופכים את הכבל כך שמחבר ה-USB A הרגיל מתחבר לסוללה, ואת המיקרו USB מחברים אל המכשיר. בכך משתמשים רק בכבל אחד. אם יש לכם אייפון תמיד אפשר לשים מתאם או להגרר עם הכבל הייעודי.
מבין כל הסוללות, הדגם הזה משתמש בכבל הסטנדרטי והנפוץ ביותר, מה שעושה אותו גם השימושי ביותר מביניהן. על הסוללה ישנן 5 נורות, אחת אדומה המסמנת טעינה, ועוד ארבע הנכבות לפי כמות האנרגיה שנשארה. לחיצה על כפתור הבדיקה תגלה כמה סוללה נשארה.
בעד: קל משקל, דק ונוח לשימוש.
נגד: היה נחמד לו הייתה מגיעה עם כבל מתקפל.
מחיר: 229 שקל
APB5000
זהו הדגם בעל הקיבולת הגבוהה ביותר - 5000 מיליאמפר, שבמסגרת הניסוי החזיקה את האייפון שלי חי וברמת סוללה גבוהה במשך שלושה ימים. להבדיל משתי הסוללות הקודמות, דגם זה מסוגל לטעון גם אייפד, הדורש זרם גבוה. בחלקה העליון ישנן 2 יציאות USB, אחת מסומנת כ-500 מיליאמפר והשנייה 1 אמפר. אם תנסו לחבר אייפד ליציאת ה-500 או לסוללות האחרות תקבלו חיווי האומר "אין טעינה", במחבר 1 אמפר זה עובד מצוין.
התאכזבנו לגלות שאת הדגם הזה טוענים דרך המחבר המיושן מיני USB, אותו אחד שהמיקרו USB החליף. וכך כמו בדגם APB2200, גם כאן תאלצו להסתובב עם לפחות 2 כבלים. הסוללה בגודל ובמשקל של כונן קשיח חיצוני 2.5 אינץ' ועליה ישנן 3 נורות לחיווי מצב הסוללה. כדי להפעיל את הטעינה יש ללחוץ על הכפתור בחלקה העליון, הנורות ידלקו והטעינה תתחיל, אך הנורות לא יכבו עד שתפסיקו את הטעינה - למרות שאין צורך בהן כל הזמן.
במשקל 149 גרם, שזה יותר מהאייפון עצמו, זו סוללה שטובה לא רק לסמארטפון, אלא לשלל המכשירים שלוקחים לדרך. שכן עם קיבולת של 5000 מיליאמפר זו לא סוללה, זה מצבר.
בעד: קיבולת גדולה, לא כבד במיוחד, הטענה סימולטנית של 2 מכשירים.
נגד: צריך להסתובב עם 2 כבלים לפחות, נורות שלא נכבות.
מחיר: 299 שקל
סיכום
המשימה אכן עברה בהצלחה - האייפון פעל מסוללות בלבד למשך שבוע. עם זאת ההרגל הטבעי להשאיר את המכשיר מחובר למטען כל הלילה אינו יעיל במקרה זה, שכן המכשיר מושך אנרגיה מהסוללה הניידת כדי לשמור את הסוללה המובנית על 100%, כך שעד הבוקר הסוללה הניידת ריקה.
הסוללות מיועדות למקרה חירום, כשבסמארטפונים אפשר להגיע למקרה חירום אנרגטי כמעט ביום, כך שמשתלם להחזיק כזו סוללה עמכם בתיק. מבחינתנו הסוללה המנצחת היא APB3000. עם קיבולת גבוהה, כבל אוניברסלי, תג מחיר סביר ומשקל הגיוני, היא תוכל להחזיק את המכשירים שלכם חיים גם הרחק מהשקע.