שתף קטע נבחר

 
צילום: אביהו שפירא, רויטרס, EPA

אסד יגיב לתקיפות? "המפתח בידי איראן"

"אין לסוריה לוקסוס להגיב", מעריכים חוקרים, אבל "תלוי אם איראן מוכנה למלחמה גדולה או קטנה". ואם כן - איך זה יקרה? "יותר סביר שבאמצעות סיוע לטרור של חיזבאללה"

תושבים בדמשק ואולי גם הנשיא הסורי, בשאר אסד, שמעו את הדי הפיצוצים בתקיפות שערכה הלילה (יום א') על-פי פרסומים זרים ישראל. היעד לתקיפה, שבוצעה ליד נמל התעופה של דמשק, היה משלוח נשק איראני שיועד לחיזבאללה. השאלה כעת היא אם הנשיא הסורי, שטרוד במאבק עקוב מדם נגד המורדים בארצו, ירצה לפתוח חזית נוספת ולתקוף את ישראל - לאחר שתי תקיפות בשלושה ימים.

 

תקיפה בסוריה? כתבות אחרונות

איראן מגיבה: ישראל פועלת לפוצץ את האזור

"פאתח 110": מדויק, קטלני ומגיע עד תל אביב

בשל הרגישות בצפון: נדחה קמפיין פיקוד העורף

 

לפי גורם ישראלי, "ישראל תקפה ליד נמל התעופה של דמשק ומטרת התקיפה הייתה טילים איראניים" בפרברי דמשק, שיועדו לחיזבאללה.

 

המורדים טוענים: זו התקיפה בדמשק

המורדים טוענים: זו התקיפה בדמשק

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פרופ' משה מעוז מהמחלקה ללימודי האיסלאם והמזרח התיכון באוניברסיטה העברית אמר כי אמנם מדובר בפגיעה בריבונות הסורית, אך לא ברור אם לאסד יש אינטרס ויכולת להגיב. "הם מודעים שהייתה פגיעה בריבונות", הוא אמר. "מדינה לא יכולה להשאיר את המצב כך. תגובה סורית, שתעשה

 בתיאום עם חיזבאללה ואיראן, יכולה להוביל לתגובה ישראלית חריפה ועלולה להוביל אפילו למשהו אזורי. לכן זה תלוי באיראן אם היא מוכנה למלחמה גדולה או קטנה". הוא הזכיר כי איראן הכריזה בעבר שהיא ערבה לביטחונה של סוריה ואם זו תותקף היא תתערב.

 

"יש אפשרות נוספת שסוריה תבלע את זה ותחכה להזדמנות נוספת", הוא הוסיף. "ההשערה שלי שבשלב זה היא תבליג, כי אין לה את הלוקסוס לפעול. אולי הסורים יזהירו או יתקפו סמלית, אבל המפתח בידי איראן שתחליט אם זה הזמן להגיב".

 

תקיפות בסוריה: משדר מיוחד באולפן ynet    ( צילום: אבי חי, ניצן דרור)

תקיפות בסוריה: משדר מיוחד באולפן ynet    ( צילום: אבי חי, ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פרופסור דן שיפטן, ראש המרכז לחקר הביטחון הלאומי באוניברסיטת חיפה ופרופסור אורח באוניברסיטת ג'ורג'טאון בוושינגטון, הסביר גם הוא את הלבטים שבהם נתקל אסד. "לסורים מוטיבציה אחת להגיב ומוטיבציה אחת שלא להגיב", הוא אמר. "יש להם מוטיבציה להגיב על מנת להצטייר בעולם הערבי כמי שנלחם בישראל ולהוכיח שהאמריקנים והישראלים הם חזית אחת נגד השלטון הפטריוטי הסורי. מצד שני יש להם מוטיבציה שלא להגיב כי המשטר נמצא במצב מאוד קשה, והנכסים הכי יעילים שלו מול המורדים חשופים לפעולה ישראלית".

 

הוא העריך שלא תהיה תגובה חזקה. "יותר סביר שהם לא יגיבו או יגיבו באמצעות

 סיוע לחיזבאללה בפעולות טרור, אבל לא בפעולות ישירות נגד ישראל", הוא אמר. "לא אומר זאת בוודאות, כי המשטר הסורי הראה כמה שיקולים לא מובנים במהלך המאבק שלו, אבל הרושם שלי שעדיין יושבת שם חבורה עם ראייה אסטרטגית והיא מבינה הקשרים רחבים ולא כדאי לה להגיב. אני מרגיש טיפה לא נוח עם העובדה שהם הודו בתקיפה השנייה כי ישראל השאירה להם מקום לעמימות. האיראנים יכולים לייעץ, אבל ההחלטה תתקבל בסופו של דבר בדמשק. האיראנים לא יכפו על סוריה מה לעשות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אסד ואחמדינג'אד. הנשיא ומייעץ
צילום: AP
באדיבות אוניברסיטת חיפה
פרופ' דן שיפטן
באדיבות אוניברסיטת חיפה
מומלצים