הנה הכסף: אתר חדש לאיתור החסכונות שלכם
15 מיליארד שקל ש"נותק הקשר עם בעליהם", ממתינים אי שם בקופות חברות הביטוח. אחרי שנים של חוסר ודאות, כעת יתאפשר לציבור לברר היכן נמצא הכסף. הכירו את האתר החדש שהשיק היום משרד האוצר
מיליארדי שקלים ממתינים בקופות המנופחות של חברות הביטוח, בתי ההשקעות וקרנות הפנסיה. מדובר בכספי חוסכים שמסיבות שונות "נותק איתם הקשר", כאשר חוסכים רבים כלל אינם מודעים לחסכונות הללו.
- לחצו כאן
לאתר החדש לאיתור החסכונות
- האם בקרוב נגלה חשבון בנק אבוד?
- התקציב: מס הכנסה יעלה ב-1.5%, המע"מ באחוז
-
לכתבות נוספות היכנסו לעמוד הפייסבוק של ynet
לנוכח העובדה שאיש לא ממש טורח לאתר את אותם חוסכים, היורשים שלהם או המוטבים, נהנים בינתיים הגופים הפיננסיים מהון זמין ודמי ניהול מנופחים.
כספי החסכונות הללו המופקדים בקופות הגופים המוסדיים - קרנות הפנסיה, חברות הביטוח ומנהלי קופות הגמל - נאמדים ב-15 מיליארד שקל, עם זאת לא בכל המקרים ניתן לומר בוודאות כי מדובר בחשבונות מנותקי קשר.
בשנתיים האחרונות חשפנו כאן ב-ynet לא פעם את המציאות העגומה הזו. כעת נאותו סוף סוף באוצר לשים לתופעה הזו סוף, או לייתר דיוק - לאפשר לציבור החוסכים לדעת בדיוק היכן נמצא הכסף.
כפי שפורסם לראשונה ב ynet, אגף שוק ההון ביטוח וחיסכון במשרד האוצר משיק היום את האתר לאיתור חסכונות. בעזרת האתר ניתן יהיה לאתר את סוג החיסכון הפנסיוני של החוסך (קרן פנסיה, קופת גמל, קרן השתלמות או פוליסת ביטוח) והיכן הוא מופקד (באיזה גוף פיננסי).
עם זאת, האתר לא יאפשר קבלת מידע מעבר לכך כגון - מה סכום הכסף שנצבר.
הגולש נדרש להשיב על מספר שאלות שיסונכרנו מול מאגרי מידע ממשלתיים - וכן למלא מספר תעודת זהות ומועד הנפקת התעודה.
אז איך מאתרים חיסכון?
נכנסים לאתר האינטרנט.
- ממלאים את הפרטים.
- מקבלים פלט - הכולל את שם הגוף המוסדי המחזיק בכסף, ואת סוג החיסכון.
- פונים באופן עצמאי אל הגוף המוסדי המחזיק בחיסכון.
- הגוף הפיננסי חייב לתת מענה בתוך זמן סביר (יידרשו מהחוסך מסמכים ואישורים שונים).
- במקרה של בקשה למשיכת כספים - הגוף הפיננסי מחוייב לעשות זאת תוך 4 ימים.
באגף שוק ההון מציינים כי מטרת הממשק היא לסייע באיתור כספים שהחוסך או יורשיו אינם מודעים להם, לכן לא ניתן יהיה לקבל נתונים על חיסכון פעיל (שמופרשים אליו כספים באופן שוטף) או כזה שבוצעה בו פעולה בשנה האחרונה.
יש לציין כי קיימות היום חברות רבות המתמחות באיתור כספי חסכונות פנסיוניים, החברות הללו דורשות בתמורה בין 15% ל-25% מסך הכספים שאותרו, סכום שיכול להגיע לעשרות אלפי שקלים ואף יותר. "כעת השירות הזה הופך למיותר", אומר ל ynet רג'ואן גרייב, המשנה לממונה על שוק ההון ביטוח וחיסכון באוצר.
גרייב מוסיף כי בעקבות השקת האתר, ייתכן ובתקופה הקרובה יצטבר עומס במחלקות השירות של הגופים הפיננסיים, בעקבות פניות של חוסכים, ולכן השלמת התהליך במקרה של משיכת כספי החיסכון, עשויה להתעכב.
חשוב לציין עוד כי חיסכון פנסיוני הוא אפיק השקעה משתלם בעיקר בזכות הפטור ממס על הרווחים. לכן, גם אם מאתרים חיסכון, כדאי לשקול היטב את משיכת הכספים.