בין הגזירות: שכר הח"כים והנשיא יקוצץ ב-10%
הצעת התקציב שפורסמה הבוקר כוללת בתוכה גם הפחתה של 10% בשכרם של בכירים ברשויות השלטון. אם חברי הכנסת עצמם יאשרו את ההפחתה, יירד שכרם מ-38 אלף שקל לכ-35 אלף שקל. שכר הנשיא יירד בכ-5,000 שקל, שכר השרים וראש הממשלה יירד בכ-4,000 שקל
משכורתם של חברי הכנסת, ראש הממשלה ונשיא המדינה תיפגע במסגרת תקציב המדינה החדש . על פי הצעת התקציב לשנים 2014-2013, יופחת שכרם של נושאי משרה ברשויות השלטון ב-10%.
- קראו את הצעת התקציב המלאה
- הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet
ההפחתה תחול על התקופה שבין 1 ביוני 2013 עד 31 בדצמבר 2014 והיא נוגעת למשכורתם של נשיא המדינה, ראש הממשלה וחברי הכנסת, השרים, ראשי רשויות, רבנים בערים וראשי מועצות דתיות. שכר הנשיא עומד היום על כ-53,500 שקל ברוטו בחודש (ויירד לכ-48,200 שקל אם ההצעה תעבור בכנסת), שכר ראש הממשלה על 46,600 שקל (ויירד לכ-42 אלף שקל), שכר השרים, הנגיד פישר ומבקר המדינה על כ-41,900 שקל (ויירד לכ-38 אלף שקל) ושכר הח"כים על כ-38,300 שקל (ויירד לכ-35 אלף שקל).
ההפחתה לא תחול על החזרי הוצאות ולא תפגע בגובה ההפרשות לפנסיה. על פי חישובי האוצר, תביא ההחלטה לצמצום הוצאות בהיקף של 45 מיליון שקל ב-2013 ו-70 מיליון שקל ב-2014.
יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, העלה את ההצעה לקצץ ב-10% את שכר השרים והח"כים בפנייתו לאוצר לפני כחודש על רקע הגזירות המתוכננות על הציבור. הוא אמר בפנייתו כי נבחרי הציבור חייבים לתת דוגמה אישית לבוחריהם בוויתור על חלק משכרם למשך שנה וחצי.
הפרשנות של סבר פלוצקר באולפן ynet
הבוקר, כשעברו בלשכתו של ליברמן על הצעת חוק ההסדרים שנשלחה לשרים הם הופתעו לראות כי האוצר אימץ את הצעתו להחיל את הקיצוץ בשכר הח"כים והשרים.
דובר ישראל ביתנו אמר כי פניית ליברמן לאוצר לא היתה סוד בשעתו וכשנודע עליה איש מהנוגעים בדבר לא דיבר נגדה. בעקבות הפרסום בחוק ההסדרים פרסם ליברמן את ברכתו לאוצר על כך שקיבל את הצעתו.
ואולם, הסמכות להחליט על הקיצוץ בפועל נמצאת בידי ועדת הכנסת לגבי שכר הח"כים ובידי ועדת הכספים לגבי שכר השרים. השינויים בשכר הח"כים נעשים בדרך כלל בהמלצות של ועדה ציבורית בראשות הכלכלן ראובן גרונאו.
הקיצוץ אמור להגיע לאישור הוועדות לאחר הנחת חוק ההסדרים על שולחן הכנסת, במסגרת הכנת סעיפי החוק לקריאה שנייה ושלישית. הקיצוץ יתבצע בפועל לאחר אישור התקציב וחוק ההסדרים במליאת הכנסת, שצפוי בסוף יולי או בראשית אוגוסט, אבל הוא אמור לחול למפרע אם תתקבל הצעת האוצר כפי שהופיעה בתקציב, החל מ-1 ביוני.