פקחים שפכו אקונומיקה לסירים במסעדה סודנית
בעל מסעדה בדרום ת"א טוען שבידיו רישיונות וקבלות לגבי מזון שרכש באותו יום, אך פקחי משרד הבריאות טענו שהאוכל לא עמד בתנאים והשמידו מאות קילוגרמים של מזון לעיני הסועדים
"עושים הכול כדי שנלך מפה, רק בגלל שאנחנו שחורים", כך לדברי עבדאללה מוסטפה, בעל מסעדה סודנית בנווה שאנן בדרום תל-אביב, שמתקשה לעכל את הנזק שהותירו אחריהם הפקחים ששפכו אתמול (יום א') אקונומיקה לתוך סירי המזון שלו. הם פעלו במסגרת מבצע רחב היקף של פקחי משרד הבריאות שהשמידו סחורות ומזון שאיכותו אינה ראויה למאכל. במבצע השתתפו משרד הבריאות, רשויות המכס וההגירה וכן עיריית תל אביב.
עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
עוד דיווחי חדשות ב-ynet:
הקיצוץ: צמצום בחי"ר, התמקדות במודיעין
מניקסון לבנגזי. פרשת ווטרגייט של הילרי קלינטון
"אמרתי להם שיש לי קבלה ורישיונות, אבל זה לא עניין אותם. הם שפכו אקונומיקה והשמידו את הכול", סיפר מוסטפה. הפקחים טענו שהאוכל לא עמד בתנאי הסף והשמידו מאות קילוגרמים של בשר ואוכל מבושל שהוחזק בסירים במסעדות, לעיניהם הנדהמות של הסועדים האפריקנים.
אלאדין אבאקר, סועד סודני שפקד את המקום בעת הפשיטה, תיאר בעמוד הפייסבוק שלו את מה שהתרחש. "שאלנו למה אתם עושים את זה? אמרו שהמקום פוגע בבריאות הציבור. אמרנו להם שזה המקום היחיד שכבר ארבע שנים אוכלים בו את כל הארוחות שלנו ואף אחד לא קיבל מעולם קלקולי קיבה, אפילו לבנים אוכלים פה. המפקח אמר: 'אנחנו לא יודעים מאיפה אתם קונים את הבשר'".
אבאקר סיפר שאחת העובדות פרצה בבכי. "כולם חוץ מהמשמידים היו עם דמעות מההשפלה. היא אמרה 'את הבשר לא הבאנו מסודן או אריתריאה'. הוספתי: 'הם קונים את הבשר מאדם יהודי עם כיפה, למרות שאנחנו לא חייבים לאכול בשר כשר'. המלצרית אמרה לנו: 'ראיתי דברים מאוד קשים בחיים כמו עינויים בסיני אבל זה השפיל אותי יותר ממה שקרה בסיני', ושאלה למה הם עושים את זה. אמרתי לה: 'הם מתכוונים למרר את החיים שלנו על מנת שנחזור לאפריקה, מרצון'".
בעל המסעדה סיפר שהפקחים לא היססו להשמיד את כל מלאי המזון במסעדה, אף שניסה להציג קבלה שהסחורה נרכשה באותו היום. "לא הייתי במסעדה כשהגיעו הפקחים", אמר מוסטפה. "התקשרו אליי עובדים ואמרו שאני חייב להגיע מיד, כשהגעתי אמרו הפקחים שהם צריכים לבצע בדיקה בתוך המסעדה וביקשו לראות היכן מוחזק האוכל. במטבח הם אמרו שהמזון לא טוב, שאסור לאכול ממנו ושהם ישמידו את כולו - 260 קילוגרם של בשר ועוד כמויות של אוכל מבושל. הראיתי להם את הרישיון של המסעדה, אמרתי להם שקניתי את הבשר מחנות בשוק הכרמל ושיש לי אפילו קבלה. אבל זה לא עניין אותם, הם לקחו אקונומיקה ושפכו על הכול, גם על האוכל בסירים".
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "במבצע מיוחד שערכה המשטרה אתמול אחר הצהריים ובלילה עם גופים ורשויות שלטוניות שונות ביניהם משרד הפנים, מכס, עיריית תל אביב, נציגי משרד הבריאות ואף בנוכחות שופטים, יצאו צוותים של לשכת הבריאות תל אביב במטרה לבצע פעילות פיקוח של המשרד בדרום העיר. במסגרת הפעילות התגלו תנאים תברואתיים ירודים, מזון שנשמר בתנאים ובטמפרטורה לא ראויים ומזון ממקורות לא ידועים. לפיכך הוחלט על השמדת מזון מיידית.
"כחלק מתהליך השמדת המזון מתבצע שימוש בחומרים כימים המתאימים למטרה זו במטרה לשמור על בריאות הציבור".
בעיריית תל אביב טוענים כי השמדת המזון לא קשורה למבצע שערכו במקום, וכי פקחי העירייה פעלו בנושא הרישוי בלבד. "לא מדובר על פקחי עיריית תל אביב-יפו, אלא בתברואנים של משרד הבריאות שפעלו נגד עסקים שמכרו מזון ללא היתר או בתנאים לא תברואתיים. במקביל בוצעה אמש פעילות אכיפה משותפת של משטרת ישראל ועיריית תל אביב-יפו נגד עסקים בלתי חוקיים אשר הפרו צווי סגירה באזור התחנה המרכזית בדרום העיר. במהלך הפעילות נסגרו שבעה עסקים בלתי חוקיים".