דו"ח OECD: שיעור העוני בישראל - הגבוה בארגון
מהנתונים עולה כי שיעור העוני בישראל עומד על כ-21% מכלל האוכלוסייה, לעומת 13.8% בשנת 1995. לפי הדו"ח, ישראל היא אחת מחמש המדינות שבהן הפער בין העשירים לעניים הוא הגבוה ביותר
תעודת עניות רשמית למדינת ישראל: מדו"ח שפירסם היום ארגון המדינות המפותחות (OECD) עולה כי שיעור העוני בישראל הוא הגבוה ביותר מבין 34 המדינות החברות בארגון. מהנתונים עולה כי שיעור העוני בישראל עומד על כ-21% מכלל האוכלוסייה, לעומת 13.8% בלבד בשנת 1995.
מיליון בישראל עניים מרצון. להמשיך לעזור להם?
מחקר: העלאת מס הכנסה תקטין את האי שיוויון
כל הסיפורים החמים - בפייסבוק של ynet
ישראל עקפה השנה את מקסיקו והפכה למדינה המובילה בשיעור אזרחיה העניים. שיעור העוני במקסיקו עומד על כ-20.4%. לפני כשנה דורגה ישראל במקום השני בשיעור המשפחות העניות בקרב המדינות החברות ב-OECD.
עלייה משמעותית בעוני נרשמה גם בטורקיה, יפן, אוסטרליה, ניו זילנד, שוודיה וגרמניה.
לפי הדו"ח, ישראל היא אחת מחמש המדינות שבהן הפער בין העשירים לעניים הוא הגבוה ביותר. מקדימות אותה רק צ'ילה, מקסיקו, טורקיה וארצות הברית. עם זאת, יצויין כי ישראל היא מבין המדינות הבודדות שבהן נרשמה צמיחה בהכנסות של משקי הבית.
המשבר העולמי תרם לעוני
עוד נכתב בדו"ח כי "המשבר הכלכלי העולמי החמיר בצורה ניכרת את פערי ההכנסות בקרב התושבים של הכלכלות המובילות בעולם, וכתוצאה מכך גדל הסיכון שהחלשים ייפגעו בצורה קשה יותר". על פי הנתונים שנאספו, נמצא כי פערי ההכנסות עלו בתקופה שבין 2008 ל-2010 בשיעור גבוה יותר מהעלייה שנרשמה ב-12 השנים קודם לכן, בקרב 34 המדינות החברות בארגון כמכלול.
עוד מדגישים בדו"ח כי התוצאות משקפות רק את תחילתו של הסיפור. שכן, הצמיחה הכלכלית בכמה מהמדינות החברות בארגון עדיין נותרה חלשה, וחלקן אף נפלו בחזרה למיתון. "במידה והצמיחה המקרטעת תמשיך ויושמו אמצעים לקונסולידציה פיסקאלית, היכולת של מערכת הרווחה להפחית את פערי השכר ההולכים וגדלים ואת רמות העוני, תעמוד בספק".
"יותר ילדים יהיו עניים"
מנכ"ל המוסד לביטוח לאומי, פרופ' שלמה מור-יוסף, אמר באחרונה ל"כלכליסט" כי "הקיצוץ בקצבאות הילדים יוריד עוד 40-50 אלף ילדים אל מתחת לקו העוני ואנחנו עכשיו נלחמים כדי למנוע את זה".
מנכ"ל הביטוח הלאומי הוסיף כי "140 שקל לילד לחודש, ללא שום דיפרנציאציה למספר הילדים, ובוודאי כאשר מסתכלים על מה שקורה במדינות ה-OECD שאנחנו נותנים מעט לעומתן, כל זה מוציא את כל הטעם מהרעיון של קצבת הילדים. אולי כבר עדיף לעשות עם הכסף משהו אחר".