שתף קטע נבחר
 

הלילה צעיר

משהו טוב קורה בסצנת האלכוהול-אוכל-בילויים הירושלמית: עוד ועוד מקומות חדשים צצים ומושכים אליהם מקומיים, תיירים ומבקרים מבחוץ. כמה מהמקומות הטרנדיים שהצטרפו לזירה

יום חמישי בלילה, ורחוב יפו הירושלמי נראה כמו שדרה מרכזית בבירה אירופית - ולא רק בגלל קווי המתח של הרכבת הקלה המרשתים אותו בחינניות.

 

עוד חדשות בעמוד הפייסבוק של ynet

 

קורעים את העיר. רחוב יפו, ירושלים (צילום: עמוס פרידלין) (צילום: עמוס פרידלין)
קורעים את העיר. רחוב יפו, ירושלים(צילום: עמוס פרידלין)

עוד בערוץ האוכל:

 

המוני אדם גודשים את הרחוב המוזנח לשעבר, שועטים אל עבר הבילוי הלילי שמצפה להם. תוסיפו את הקרירות המאפיינת את הבירה, ותקבלו בקלות תחושה של רחוב ראשי בלונדון, למשל.


משהו טוב קורה בזמן האחרון בסצנת האלכוהול-אוכל-בילויים הירושלמית. מקומות חדשים צצים חדשות לבקרים, והסצנה המקומית, מישמש של תיירים, מקומיים ומבקרים מערים אחרות שמחפשים ריגושים, מבעבעת. הנה כמה מקומות טרנדיים להפליא שהצטרפו לזירה.

 

 

מבשלים בירושלים. אסף גרניט ב-"מחניודה" (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
מבשלים בירושלים. אסף גרניט ב-"מחניודה"(צילום: תום להט)

 

הטרנדי: בר השכנה

שוק מחנה יהודה הוותיק הפך בשנים האחרונות ללב הסצנה האלטרנטיבית של חיי הלילה הירושלמיים. השוק האותנטי של הבוקר מתחלף בלילה למקום צעיר ושוקק, מבלי לאבד טיפה מהצבעוניות שלו.

 

ריח הדגים מתחלף בריח משכר של עראק, בירה ויין. בפאתי השוק נפתח לפני חודשים אחדים בר "השכנה‭,"‬ שהפך עד מהרה למקום שפשוט חייבים להיות בו. קודם כל המרפסת, יותר נכון רצועת מרפסת דקיקה והומה אדם, המחייבת את יושביה להתחכך פיזית איש ברעהו, מה שכבר מכניס את כולם לאווירה. כשיורדים מדרגות ספורות מתחת לפני הרחוב, יש בר מרובע קטנטן שבו מתקיימות הופעות ויש גם עמדת די-ג'יי.

 

תבואו, יש עראק (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תבואו, יש עראק(צילום: shutterstock)

 

6 שותפים לקחו את פינת החמד הזו, שהייתה בעברה גלריה, והפכו אותה ל-"בר שמזיזים בו ישבנים‭,"‬ כפי שמגדיר אחד מהם. המטבח מציע טאפאסים חלביים כמו גם רולים של סביח, סלטים קלילים, פיצות חמודות, וכמובן מגש גבינות מהשוק.

 

בהיצע האלכוהול: 15 סוגי יינות ולימונצ'לו הום-מייד נפלא. אהבתי: מדי שישי בצהריים מגישים דיל של ג'חנון מצטיין, בירות וג'ז.

 

  • רחוב בית יעקב ‭,054-4561191 ,11‬ א'-ה' ושבת מ-‭19:00‬ עד הלקוח האחרון. שישי ‭10:30‬ עד כניסת השבת.

 

המשמח: המוציא

"המוציא‭,"‬ המקום של אבי לוי, זוכה העונה ה-2 של מאסטר שף, משקף באופן מדויק למדי את בעל הבית. מצד אחד נחבא אל הכלים, כלומר נמצא בסמטה פיצית שקל מאוד לפספס, אבל ככל שמתקרבים מבינים שהגעתם למקום הנכון: פתאום צלילי הדיסקו הערבי שממלאים את הרחוב, ואינספור אנשים בתור, והאוכל, הו האוכל. עם כל ביס אתה מרגיש יותר ויותר חיים כהן, ופשוט חייב להגיד ללוי משהו על איך לוקחים מעורב ירושלמי והופכים אותו לשירה צרופה.

 

דיסקו ערבי ואוכל לא נורמלי. "המוציא" (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
דיסקו ערבי ואוכל לא נורמלי. "המוציא"(צילום: בועז לביא)

 

לא נדיר לראות ב"המוציא" מחזות של אנשים מוחאים כפיים, שרים בקולי קולות או רוקדים ליד הבר, תלוי אחרי כמה צ'ייסרים של ערק. בעוד שבשעות האור מדובר במסעדה לכל דבר ועניין, בערב מקבל המקום טוויסט שהופך אותו למאורת בליינות. ובכל זאת, זה קודם כל מקום של אוכל.

 

האוכל של לוי משלב בין סגנון בישול צפון אפריקאי שורשי לבין מטבח ירושלמי, שהוא תוצר של קיבוץ גלויות. זה אומר הרבה קציצות, הרבה רסק עגבניות, הרבה שמן, תועפות של בצל. אוכל של מאמות, שאפשר לדמיין אותו מתבשל בתוך סירי ענק.

 

מתחילים עם חלה חמימה תוצרת הבית ולצידה שלל סלטים ברמות חריפות כאלה ואחרות, וממשיכים עם סיגר ממולא שקדי עגל ושפונדרה, רצועות חזה עוף עם עשבי תיבול לצד תבשיל ארטישוק ירושלמי, רצועות דגים פריכות ברוטב אלג'יראי - ולקינוח צילום עם השף הסלב. יאמי. אהבתי: לחלוק ללוי שבחים ולחוש כמו אייל שני.

 

  • רחוב משיח בורכוף ‭,02-6310050 ,4‬ א'-ב' ‭12:00‬-‭17:00‬ ג'-ה' ‭12:00‬-‭,22:00‬ ו'-‭12:00‬-‭16:00 ‬

 

הבשרי: בורגרס בר

לא מעט סניפים יש לרשת בורגרס בר בירושלים. הנציג במושבה הגרמנית, ברחוב עמק רפאים הנחשב לאחד מצירי הבילויים המרכזיים בעיר, מגלם בצורה הטובה ביותר את תת-המותג שהקימה הרשת, ה-B בר. הרעיון הוא לשלב את חוויית ההמבורגרים עם חוויית הבילוי בערב, והוא מיועד למי שאוהב את ההמבורגר שלו עם בירה או וויסקי, ובשבילו לצאת לאכול המבורגר טוב זה בילוי בדיוק כמו לצאת למסיבה או לסרט.

 

בשרי. בורגרס בר (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
בשרי. בורגרס בר(צילום: דן לב)

 

ה-B בר הראשון הוקם ליד סניף הדגל של הרשת, וכעת הלוגו השחור משתרע על פני בלוק שלם ברחוב. זהו בר עם מבחר בירות מקומיות ובינלאומיות לצד מבחר של משקאות חריפים נבחרים. ולצד הדרינק תפריט עם מבחר מהבורגרס בר.

 

התוצאה היא בר שכונתי המאפשר להעביר ערב שלם עם החבר'ה או עם הדייט לצד בירה מהחבית או וויסקי משובח ומנה מפנקת מהמטבח. וכל זה בזמן שעל המסך מוקרן הסופר קלאסיקו. במיוחד בשביל הבליינים יצרו ברשת גם קונספט חדש של מיני-המבורגרים מתערובות שונות של בשר. כולם מגיעים במיני לחמניות שבדיוק יצאו מהתנור.

אהבתי: את ההתייחסות לקציצת הבשר כבילוי בפני עצמו.

 

  • רחוב עמק רפאים ‭,02-5612333 ,20‬ א'-ה' ‭10:00‬־‭,3:00‬ שבת ‭19:00‬־‭,3:00‬ שישי מ-‭10:00‬ עד שעתיים לפני כניסת השבת.

 

ההיסטורי: באשר רסטו צ'יז בר

בסוף המאה ה־19 נבנו בירושלים השכונות הראשונות מחוץ לחומות. המבנה שבו נמצא היום בר היין של באשר - ההוא מחנות הגבינות המיתולוגית - שייך לאחת השכונות הללו. זה מקום שעושה כבוד למקורות שלו: תקרת הקשתות הגבוהה שוחזרה, ואפילו בור המים שבאותה עת היה נהוג לבנות מתחת למבנים עדיין שם, במרתף.

 

מעבר לעיצוב היפהפה, הדבר הראשון שבולט בכניסה לכוך החשוך הוא ריח הגבינות והיין, שמיד מכה בראש יחד עם המוזיקה בווליום, שמבהירים מיד לאיזה ז'אנר משתייך המקום. זה המקום לשתות כוס יין - במרתף יש יותר מ־200 סוגים, רובם ישראליים - מלווה באחת ממנות הפתיחה הנפלאות, למשל ברוסקטה רוקפור עם תאנים שיכורות ביין, או קרפצ'יו אננס שבושל בבלסמי מצומצם ורכז רימונים ומשמש מצע הולם לגבינת סנט-מור. 

 

מבחר מרשים של גבינות ויין (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מבחר מרשים של גבינות ויין(צילום: shutterstock)

למי שטיפה יותר רעב מומלץ לא לוותר על ניוקי מיקס עם גאודה, פסטו ועגבניות, שהוא למעשה קובה ניוקי, כדורי ענק מלאים בכל טוב. הפלייליסט מעט גלגלצי ונטול אישיות, אבל היתרונות האחרים של המקום מכפרים על כך.

אהבתי: את ההקפדה על הפרטים הכי קטנים בעיצוב.

 

  • רחוב אגריפס ‭,02-5340400 ,21‬ א'-ה' ‭16:00‬-‭2:00 ‬ 

 

הוותיק: מייקס פלייס

מייק, צלם עיתונות שפרש, פתח ב־1993 מקום חמים וביתי בירושלים, וכפי הנראה לא ידע שבזאת הוא מייסד מסורת שתתפשט לכל הארץ, מדן ועד אילת. את הסניף התל־אביבי כולם מכירים, אך גם הסניף הירושלמי החלוצי ממשיך לעשות חיל.

 

הוא נמצא בפינה אסטרטגית ברחוב יפו, ומחלל קטן בראשית ימיו הוא גדל ברבות הימים להיות בר ענק וסניף הדגל של הרשת. יש נישות ישיבה אינטימיות, יש חללים גדולים יותר לקבוצות, ויש מסכי טלוויזיה ענקיים עם שידורי ספורט שמוסיפים לכל הבלגן השמח. השולחנות יוצאים גם אל החלל הסמוך לכיכר ציון, מה שמזמין מסיבות רחוב מאולתרות.

 

התפריט הוא תפריט ברים אולטימטיבי: טורטיות, כנפיים, אצבעות עוף, פטריות מטוגנות, פיצות ונאצ'וס. אבל גם מי שמגיע מהבית עם רעב יותר מקליל, ימצא פה את מבוקשו בדמות איזה סטייק או שניצל. אהבתי: את התחושה הבינלאומית שמספק תמהיל הבליינים.

 

אוכל מגוון. טורטיות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אוכל מגוון. טורטיות(צילום: ירון ברנר)

 

  • רחוב יפו ‭,054-7991220 ,33‬ א'-ה' מ-‭11:00‬ עד הלקוח האחרון, ו' עד כניסת השבת, שבת מיציאת השבת.

 

האריסטוקרטי: ‭Mirror Bar‬

אפשר לנחש איזה מין מקום הוא המירור בר קודם כל לפי המיקום שלו, במלון ממילא היוקרתי מול חומות העיר העתיקה. הצצה אל החבורות שעושות דרכן אל הבר לא משאירה מקום לספק. אנחנו מדברים על שמלות קטנות, תכשיטים גדולים ועקבים גדולים עוד יותר. זה מקום שיש בו דרס-קוד בלתי רשמי אך מחייב להפליא, של לבוש אלגנטי ומעלה.

 

מה שותים פה? וויסקי, מה נראה לכם?! (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מה שותים פה? וויסקי, מה נראה לכם?!(צילום: shutterstock)

 

המירור גם נראה כמו מקום שתרצו להתלבש יפה לכבודו. הוא שאב את שמו, כצפוי, מקירותיו המחופים מראות, שיחד עם התאורה העמומה מעניקים לו מראה מנצנץ. את תשומת הלב מושך מיד הבר הארוך, אחד הארוכים שראיתי מימיי, שמשתרע לאורך החלל, ומעליו גוף תאורה המורכב מאלפי טבעות זכוכית השזורות זו בזו במלאכת מחשבת. כנראה המיקום מחייב: הבר נמצא במלון שכבר נבחר לא פעם לאחד ממאה המלונות היפים בעולם.

 

זה המקום לרבוץ בו על ספה עם כוס אלכוהול איכותי, לאכול מנות כבדות כמו סטייק אנטרקוט או לנשנש פוקאצ'ה עם מטבלים, ואז לצאת להתאוורר באחת ממלאי המרפסות הקטנות המקיפות את החלל ולפנטז שאתם נשארים לבלות את הלילה בסוויטה הנשיאותית.

 

יש גם לאונג' וויסקי וסיגרים, למי שאוהב, ומוזיקה בווליום גבוה במיוחד.

 

אהבתי: את התחושה של בילוי עם שועי עולם.

 

  • רחוב המלך שלמה ‭,02-5482230 ,11‬ א'-ה' ‭19:00‬־‭,2:00‬ ובשבת משעה לאחר צאת השבת עד חצות.

 

המוזיקלי: אברם מיוזיק בר

בכיכר הדווידקה, מהמקומות המוזנחים בעיר, העמוס בתי עסק שנראים לא מאוד אטרקטיביים - דווקא שם נמצאת פנינה כמו אברם מיוזיק בר. קל לטעות בה מבחוץ: שלט קטן, ויטרינות מוגפות בווילונות בד אדומים ומעט דהויים. אבל מבט אחד על התור בחוץ מבהיר שמשהו טוב קורה כאן בפנים.

 

קברניטי המקום חלמו לפתוח בית חם למוזיקאים מקומיים, בדומה למוסדות דומים בחו"ל בהם גדלו אמנים כמו בוב דילן למשל. וכך, בעוד בשעות היום מתפקד המקום כבית קפה, בלילה הוא מארח הופעות חיות ומשקה את אורחיו בעיקר באלכוהול. תפריט ההופעות מגוון - ממוזיקה אתנית דרך ג'אז ועד רוק. במהלך השנים הופיעו פה אמנים כמו דנה ברגר, יהלי סובול, שם טוב לוי, אלון אולארצ'יק ואחרים. לכו תדעו, אולי ממש עכשיו מופיע שם הדילן הבא. אהבתי: את החמימות המקומית שאפשר למצוא רק כאן.

 

  • רחוב יפו ‭,077-4450701 ,97‬ פתוח בימים א'-ה' ושבת מ־‭21:30‬ עד הלקוח האחרון, בשישי מ־‭13:00‬ עד כניסת השבת.

 

  • הכתבה פורסמה במקור במוסף "מסלול", של "ידיעות אחרונות". 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן לב
בקטע בשרי. בורגרס בר
צילום: דן לב
מומלצים