אביו של מוחמד א-דורה: "אז הבן שלי עדיין חי?"
ועדה ישראלית קבעה שהנער שהפך לסמל האינתיפאדה נראה חי בסוף הסרטון המפורסם, ואביו ג'מאל הגיב בביטול: "למה ישראל משנה את הגרסה שלה כל הזמן?". לדבריו הוא יסכים לוועידת חקירה בינ"ל לבדיקת המקרה ולשם כך יסכים גם לפתיחת הקבר
דו"ח ועדת הבדיקה הממשלתית על אודות פרשת הילד מוחמד א-דורה תפס את אביו ג'מאל בהפתעה. "אז הם אומרים שבעצם מוחמד עדיין חי?", הוא שאל אמש (א') בציניות בראיון טלפוני ל-ynet מביתו בעזה. א-דורה כמובן דוחה מכול וכול את מסקנות הדו"ח, שלפיו בנו לא נהרג מאש צה"ל בתחילת האינתיפאדה השנייה - קביעה שמתבססת על כך שבסוף הסרטון המפורסם הוא נראה מזיז את ידו ורגלו. יצוין כי בדו"ח לא טענה ישראל שהילד לא מת, אלא רק שהדבר לא קרה במהלך אירוע הירי עצמו.
- עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:
- תיעוד הירי ברב מרצבך: החייל יורה מטווח קצר
- הלינץ' בפורים: 'הוא איבד הכרה, המשכנו להרביץ'
- "תג מחיר" בדואי: אבנים כל מכוניות ביישוב בנגב
האב, שנראה בסרטון מנסה לגונן על בנו מפני יריות, הוסיף: "אם מוחמד לא נפגע מהכדורים, אז מי בדיוק ירה עליי
ופצע אותי? הרי כשהצבא הישראלי ירה ופגע בנו, ישראל הודתה שהיא ביצעה זאת. אז למה היא משנה כל פעם מאז את הגרסה שלה?".
הדו"ח מתבסס על חומר גלם של ערוץ הטלוויזיה הצרפתי "פראנס 2" -קטע שלא שודר - ובו נראה א-דורה זז אחרי שנפסק הירי, והמסקנות הוגשו לראש הממשלה בנימין נתניהו. הוועדה הוקמה בספטמבר 2012 בראשות השר משה יעלון ובדיקותיה נסתיימו באחרונה בראשות השר יובל שטייניץ. "אם ישראל מוכנה להקים ועדת חקירה בינלאומית שתוכיח איך מוחמד מת - אז גם אני מוכן לכך ואשתף פעולה איתה", אמר ג'מאל א-דורה.
אתה גם מוכן שקברו של בנך ייפתח לשם כך?
"קודם ישראל צריכה להכריז על הסכמתה לחקירה בינלאומית. אחריה יהיה אפשר לדבר על האפשרות של פתיחת הקבר. אבל אני בספק אם ישראל תסכים כי היא מפחדת מתוצאות שיוכיחו שצה"ל אחראי למוות של בני. נתניהו וגם הממשלה שלו מפחדים מזה".
בדו"ח נטען שיש אפשרות שהקליעים שנורו לידך וליד בנך לא היו של חיילי צה"ל.
"אז למה בולדוזרים של צה"ל הגיעו לצומת אחרי התקרית והרסו את כל הקירות שהיו שם? כדי למחוק את האמת.
במו עיניי ראיתי שירו עלינו מהמוצב של הצבא הישראלי שהיה בסמוך".
ג'מאל א-דורה ובנו מוחמד בן ה-12 הפכו לסמל אינתיפאדת אל אקצא שפרצה בשנת 2000. השניים נקלעו ביום השני למלחמה לחילופי ירי בצומת נצרים והילד נהרג. מכאן הגרסאות חלוקות: בעוד הפלסטינים האשימו את ישראל במותו של מוחמד א-דורה, טענו גורמים בישראל כי הוא מת כתוצאה מירי של הצד הפלסטיני.
לאחר שקיבל את הדו"ח אמר נתניהו: "ההתמקדות במקרה הזה חשובה. זה הוציא את דיבתה של ישראל וזוהי דוגמה לדה-לגיטימציה שאנחנו חווים כל הזמן. יש רק דרך אחת להילחם עם השקר והיא דרך האמת". השר שטייניץ הוסיף כי "זו עלילת דם נגד ישראל, בנוסף לעלילות דם נוספות כמו בג'נין. הכתבה בטלוויזיה הצרפתית הייתה מופרכת".
מנכ"ל המשרד לנושאים אסטרטגיים, יוסי קופרווסר, אמר לאולפן ynet כי "לא בדקנו כלל אם הילד חי או לא כעת, אם הוא נקבר או שמא חי. בדקנו רק מה שקרה באותו אירוע. אנחנו מצפים מהצרפתים להתנצל על מה שהם אמרו בכתבה, ולשמור על אתיקה עיתונאית. גם דרייפוס זוכה אחרי 13 שנה, כך שיש לממצאים האלה חשיבות".