"סטודנטים בפריפריה סובלים ממצוקת דיור"
יו"ר התאחדות הסטודנטים אורי רשטיק אמר בדיון מיוחד של ועדת הכלכלה לציון יום הסטודנט הבינלאומי כי המצוקה נוצרה עקב אי תקצוב מספיק לבניית המעונות המתוכננים. על פי דבריו, אושרו בעבר 20 אלף יחידות דיור לסטודנטים בפריפריה אך נמצא תקציב ל-4,800 מיטות בלבד
לא רק בב"ש: 150 מעונות סטודנטים בקריית אונו
בקרוב בדרום ת"א: מגדל מגורים ובנייני מעונות
איפה המעונות שהבטיח נתניהו לסטודנטים?
רשטיק סיפר כי לפני 8 חודשים הקצתה רשות מקרקעי ישראל קרקעות להקמת 10,000 חדרי מעונות בנוסף על הקרקעות ל-10,000 חדרי המעונות שאושרו בעבר אך טרם הוקמו. "מדובר ב-20 אלף חדרים שחסרים במעונות, למרות שהקרקעות הוקצו גם לרשויות שבתחומן אין מוסדות לימוד אקדמאים, אבל קיימים בסביבתם", אמר רשטיק. לפי נתוני ההתאחדות יש מעונות רק ל-10% מהסטודנטים. 43% מתגוררים בשכירות.
"ההחלטה הדרמטית של הרשות נועדה גם לחזק יישובים בפריפריה כדי למשוך אליהם צעירים הלומדים במכללות האזוריות, כפי שדרשה התאחדות הסטודנטים. המוסדות האקדמיים היו צריכים לחתום על הסכמי הבנייה, אבל המעונות נשארו על הנייר כי ההסכמים טרם נחתמו בגלל שלוועדת התקצוב של המועצה להשכלה גבוהה היה תקציב לבניית כמה אלפי חדרים עבור 4,800 מיטות בלבד, טיפה בים", אמר רשטיק.
הוא ציין כי "אין טעם בהכרזות של הקצאת אלפי יחידות דיור, כשהן לא מגובות בתקציב הולם. דווקא באזורי הפריפריה החברתית-כלכלית קיים היצע נמוך של מעונות, שמתווסף להיצע דל של דיור להשכרה ביישובים הסמוכים, ומותיר את הסטודנטים במצוקה חמורה. מעונות הם חלק מהגדלת הנגישות להשכלה הגבוהה ולצמצום פערים חברתיים". ועדת הכלכלה שמעה וכאמור קראה לממשלה להסדיר בהקדם את התקציב החסר למעונות.