שתף קטע נבחר

 

המענק לרכישת דירה בפריפריה בוטל

לפני כשנתיים אושר סיוע בגובה 100 אלף שקל לרוכשים דירה בפריפריה. כעת, במסגרת הגזירות הכלכליות, הורה האוצר לבנקים לבטל מיידית את המענק, ממנו נהנו עד כה כ-600 זכאים. מאות רוכשים שכבר החלו בהליך רכישת הדירה, חוששים כי יצטרכו להוסיף עוד עשרות אלפי שקלים

מאות רוכשים חוששים: המדינה מפסיקה את המענקים - אנחנו נצטרך לגייס עוד עשרות אלפי שקלים לדירה. שנתיים אחרי שהחלו, האוצר הורה לבנקים להפסיק את המענקים לרוכשי דירה ראשונה בפריפריה. במסגרת הגזירות הכלכליות, החליטו באוצר לבטל את המענקים בסך 100 אלף שקל לרוכשים דירה ראשונה בישובים המועדפים.

 

בועת הנדל"ן: גם בפריפריה כבר יקר לשכור דירה

"סטודנטים בפריפריה סובלים ממצוקת דיור"

מיולי 2011: 100 אלף שקל לרוכשי דירה בפריפריה

רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו , ואנחנו נפרסם תגובות נבחרות

 

ביולי 2011 התקבלה החלטת משרד השיכון לתת מענק לרוכשים דירה ראשונה ברשימה מוגדרת של ערים בפריפריה מתוך רצון להקל על זוגות צעירים וכן לעודד את התפתחות הערים הללו בבניה רוויה (בתים משותפים).

  

האוצר הודיע כי בכוונתו לבטל את ההטבה, אך במשרד השיכון קיוו כי היא תישאר בתוקף לפחות עד ה-6 ליוני. בפועל הורה האוצר לבנקים למשכנתאות לא לאשר, החל מהיום (ה') מענקים חדשים. הוראת האוצר מתבססת על החלטת ממשלה שהתקבלה לפני 10 ימים.

 

במציאות הנוכחית, רוכשים פוטנציאלים רבים שכבר החלו בהליך לרכישת הדירה, חוששים כי יצטרכו כעת לגייס עוד עשרות אלפי שקלים, מעבר למה שתכננו. הוראת האוצר יוצרת אי ודאות בקרב אותם רוכשים שכבר אושר להם מענק אך טרם קיבלו אותו בפועל. גורמים באוצר טוענים כי בימים הקרובים יחליטו מה לעשות לגבי אותם רוכשים.

 

הרוכשים בחריש ישלמו יותר

מנתונים שהגיעו לידי ynet עולה כי במהלך שנה ושמונה חודשים מאז החל מתן המענקים בפועל, מומשו קרוב ל-600 בקשות במסגרת הזכאות כאשר הישובים המובילים הם נהריה דימונה ונתיבות.  

 

מעניין לציין באופן מיוחד את הישוב חריש, שלמרות שאינו ממוקם בפריפריה, החליטה הממשלה להכלילו ברשימה, זאת מכיוון שהוא מוגדר כישוב חדש. על פי ההגדרות היבשות, המענק ניתן רק לרכישת דירה בפרויקט שקיבל היתר בניה. ואמנם רבים מאלו שתכננו לרכוש דירה בחריש, במסגרת שלל קבוצות שהתגבשו, אך עדיין נמצאות בתחילת הדרך, ו"בנו" על קבלת המענק - יצטרכו כעת "להביא מהבית" עוד כמה עשרות אלפי שקלים להגדלת ההון העצמי.

 

במשרד האוצר חששו מביקושים גדולים במיוחד בעיר חריש  - מה שהיווה גורם מרכזי לביטול ההטבה. עם זאת, גם באוצר מודעים לכך כי כמות הרוכשים העומדים בקריטריונים - נמוכה, וכי רבים מהרוכשים בחריש הם משקיעים או משפרי דיור, שאינם זכאים להטבה. בפועל, הוציאה המדינה עד כה כ-30 מיליון שקל (מענק מותנה) כהטבות לרוכשים.

 

המענק, שניתן באמצעות הבנקים למשכנתאות, מחולק למעשה לשני חלקים: מענק מותנה בסך של 60 אלף שקל - הלוואה בריבית של 2% לתקופה של עשר שנים, שאינה עומדת לפירעון כל עוד הזכאי מחזיק בדירה שעבורה ניתן המענק. בתום כל שנה ממועד מתן המענק המותנה, נמחקת עשירית מקרן ההלוואה המקורית.

 

החלק השני הוא מענק בהיקף של 40 אלף שקל בממוצע שיינתן לקבלנים עבור סבסוד הפיתוח של דירות בפרויקטים חדשים. הסבסוד אמור להוזיל את עלות הבנייה של דירות אלו, ולהביא להורדת מחיריהן בהתאם.

 

המענק ניתן לדירות בבניה רוויה (לא בתים פרטיים) ברשימה מוגדרת של ישובים הכוללת את אופקים, בית שאן, בועיינה-נוג'ידאת, דימונה, טבריה, חורה, חריש, ירוחם, כרמיאל, כפר מנדא, מגדל העמק, מעלות תרשיחא, יפיע, מצפה רמון, נהריה, נחף, נצרת, נצרת עילית, נתיבות, סח'נין, עכו, ערד, צפת, קרית שמונה, רהט, שדרות, חצור הגלילית, אל-סייד ושלומי.

 

תנאי הזכאות כוללים משפחות, גם ללא ילדים, חסרות דירה, המבקשות לרכוש דירה ראשונה ביישובים הרלוונטיים וכן יחידים חסרי דירה בני 35 ומעלה, בעלי תעודת זכאות של משרד השיכון המבקשים לרכוש דירה ראשונה.

 

ח"כ איציק שמולי (העבודה) אומר בעקבות הפרסום ב ynet, "אחרי שזרקה הממשלה סיסמאות על טיפוח הפריפריה ואפשרויות הדיור הזולות עבור זוגות צעירים בה - היא מנחיתה מכה נוספת על ראשם של הזוגות הצעירים אשר תרחיק מהם מאוד את החלום לבנות בישראל את ביתם. הדבר מקומם עוד יותר נוכח העובדה שרבים מהם כבר התחייבו בחוזה מול הקבלן על סמך ההטבה שהובטחה להם ובאוצר מנצלים עד תום את חוסר האונים הזה". שמולי הודיע כי ייפגש הערב עם קבוצת תושבים מחריש, על מנת "להיערך למאבק משותף בגזירה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים