טחנו אותן בכיף: עוגיות טחינה
יש להן מרקם פריך, הן קלות להכנה ואפילו נחשבות לסוג של פינוק בריא - רוני ונציה עם מתכון של עוגיות טחינה עם צנוברים - ללא ביצים!
בימים כתיקונם טחינה היא מטבל פופולרי ואהוב במיוחד, שמקשט לנו את הפלאפל, השניצל או הסלט ועד שנות ה-80 לערך, זה היה השימוש העיקרי של הטחינה.
עוד בערוץ האוכל:
- יומני קארי: מתכונים וטיפים עם מחית קארי תאילנדית
- ארז מציג: בומבה של במיה
- אח, יא בלאדי! מתכוני חצילים של רפי כהן
הקונספט של לקחת את המטבל הזה צעד אחד קדימה ולהפוך אותו למעשה לסוג של קינוח מתוק - מעוגיות דרך עוגת טחינה וסילאן ועד לגלידה בטעם טחינה(!) - התקבל בברכה במטבח הישראלי ואומץ בחום על ידי רבים - ובצדק. לעוגיות טחינה יש מרקם פריך, הן נימוחות ואפילו אפשר להתפנק בעוד עוגיה ("טוב אחרונה ודי!"), מבלי לחוש רגשות אשם קשים, מאחר ומדובר בעוגיה קלילה יחסית ולא בפצצת קלוריות עתירת שומן.
שימו לב: העוגיות במתכון שלפניכם מכילות שומשום (ממנו הרי עשויה הטחינה) ולמרות שיש לו ערך קלורי די גבוה - הוא מכיל גם חלבונים וחומצות שומן חיוניות. על מנת לקבל עוגיות טחינה שהן גם טעימות וגם בריאות, מומלץ להשתמש בטחינה העשויה משומשום מלא ונחשבת לבריאה ומזינה יותר.
טיפ: כדי שהעוגיות הכיפיות האלה יהיו באמת נימוחות, צריך להקפיד שהבצק יהיה לח ולעבד אותו כמה שפחות. ולא, זו לא טעות, אין פה ביצים!
המרכיבים ל-50 עוגיות:
1/2 כוס + 1 כף טחינה גולמית איכותית (140 גרם)
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 כפית תמצית וניל טהור
1 כוס + 2 כפות קמח (160 גרם)
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
אופציה:
1/2 כפית הל טחון
לקישוט:
2-1 כפות צנוברים
אופן ההכנה:
- מקציפים בקערת מיקסר, בעזרת וו הגיטרה, את החמאה והסוכר 3-2 דקות במהירות בינונית, עד שמתקבלת תערובת קרמית מעט תפוחה. מוסיפים את הווניל והטחינה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח ואם רוצים גם את ההל לקערה בינונית ומוסיפים בתנועות קיפול לתערובת החמאה עד לקבלת בצק אחיד במרקם לח, רך וקצת שמנוני שכמעט אינו נדבק לידיים מלבד מעט פירורים.
- אם הבצק פירורי ויבש מוסיפים 2-1 כפיות טחינה, ואם הוא לח מדי מוסיפים 2-1 כפיות קמח. לשים מעט ומעבדים את הבצק כמה שפחות, רק עד לקבלת בצק שאפשר לעצב ממנו כדורים.
- בידיים מקומחות מעצבים כדורים בקוטר 1 ו1/2- ס"מ ומניחים אותם במספר תבניות מרופדות בנייר אפייה, במרווחים של 3 ס"מ ביניהם.
- מהדקים בעדינות צנובר אחד במרכז כל עוגייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות, במשך 14-12 דקות - עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות וצבען זהוב בהיר. מצננים 10 דקות בתבנית על רשת ואז מעבירים את העוגיות לרשת לצינון מלא.