שתף קטע נבחר

פרץ מתריע: פגיעה במילואים - מדרון מסוכן

שר הביטחון בימי מלחמת לבנון ה-2 התייחס לקיצוצים במערך המילואים, וקרא לבחון חלופות לפני מימוש הגזירה: "למדנו שלא ניתן לשלוח גדודים למלחמה בלי שקדמו לכך אימונים טובים"

החלטה פופוליסטית או הכרחית? במערכת הפוליטית נזהרים מביקורת פומבית על החלטתו של הרמטכ"ל, רב-אלוף בני גנץ, לקצץ במערך האימונים והתעסוקה המבצעית של אנשי המילואים, אולם יש גם מי שמתעקש להזכיר את הסכנות שבכך: "אחד הלקחים ממלחמת לבנון השנייה היה שלא ניתן לשלוח גדודים למלחמה בלי שקדמו לכך אימונים טובים", ציין השר עמיר פרץ, ששימש שר הביטחון בתקופת המלחמה. "פגיעה במילואים היא מדרון חלקלק ומסוכן".

 

רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם

 

בשיחה עם ynet, סיפר פרץ, שמשמש היום השר להגנת הסביבה, כי "קיבלתי את מערכת הביטחון וזמן קצר לאחר מכן פרצה מלחמת לבנון השנייה. שני הדברים המהותיים ביותר שהתגלו לי אז היו מצבו הקשה של מערך האימונים ומערך המילואים. מצבו היה קשה מהרבה בחינות. תהליכי ההצטיידות, התיאום, הכשירות והאימונים של אותן יחידות".

 

על רקע החלטת הרמטכ"ל על ביטול כלל התעסוקות המבצעיות של גדודי המילואים בשנה הנוכחית, ביקש פרץ לא לשכוח את לקחי המלחמה ההיא: "אחד המשמעותיים שבהם היה המסקנה שלא ניתן לשלוח גדודים למלחמה בלי שקדמו לכך אימונים טובים. צה"ל הוא הארגון היחיד שאמור להיות מוכן בזמן אפס לפעילויות מורכבות, זו לא שאלה בכלל".

 

פרץ הבהיר כי אינו מבקר את ההחלטה הנוכחית, אבל הודה כי הקיצוץ במערך המילואים הוא תמיד הנוח ביותר: "הסיבה שזה הסעיף שהכי נוח לקצץ ממנו היא כיוון שאין קול זעקה. בשונה ממקומות אחרים, איש מילואים שלא יזומן לתעסוקה או אימון, ימשיך בשגרת חייו השוטפים ויהיו עוד כמה גורמים שיביעו שביעות רצון מכך".

 

לצד זאת, הביע פרץ תקווה כי הסערה סביב הגזירות על מערך המילואים לא מהווה רק "מלחמה תקשורתית". לדבריו, "אסור לשכוח שמאבקים כאלה יוצרים בסופו של דבר מציאות שבה הדברים הרגישים ביותר יכולים להיחשף. עדיף היה שהדברים יתנהלו במסגרות הנכונות".

 

הוא רמז גם כי לפני שמקצצים בתחום כה רגיש, ראוי לבדוק חלופות נוספות: "יכול להיות שהגיעה השעה לבחון אם כל מערכי צה"ל הקיימים הם מערכי הלחימה הנדרשים גם בעתיד. נוצר מצב חדש, כשמדברים לדוגמה על לוחמת טילים שתופסת את מרכז הלחימה, ונשאלת השאלה אם כל כוחות היבשה נדרשים כיום". לדבריו, "שאלות נוספות שדורשות תשומת לב הן היקף ההצטיידות וצי המטוסים. מדובר בנושאים כבדים שיש לבחון אותם לפני הקיצוץ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרץ. "צה"ל צריך להיות מוכן"
מומלצים