שתף קטע נבחר

ביהמ"ש מציג: כך נלחמים בכריתת עצים מוגנים?

אדם שהוביל בולי עץ אורן, המוגדרים בישראל כעץ מוגן, נתפס ונשפט בפעם השנייה. בית משפט השלום הרשיע אותו בעבירה פלילית - אך ספק אם העונש הקל ירתיע

מה העונש הראוי למי שסוחר בעצים מוגנים? אדם שנתפס בזמן שהוביל ברכבו בולי עץ אורן מוגן, ללא רשיון ובניגוד לחוק, הורשע בפלילים וחוייב בתשלום קנס נמוך. זאת, שבוע בלבד לאחר שהורשע בעבירה דומה.

 

 

עצי אורן. הקנס על פגיעה בהם - 2,000 שקל (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ) (צילום: עמוס בן גרשום, לע
עצי אורן. הקנס על פגיעה בהם - 2,000 שקל(צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)

 

בית משפט השלום בצפת, ציין כי לפקודת היערות אשר מכוחה מורשע הנאשם, חשיבות עליונה שכן היא נועדה להגן על עצי הטבע. על מנת להחליט מהו העונש הראוי לנאשם בגין העבירה המיוחסת לו, ביהמ"ש התייחס לפרמטרים כגון: הערך החברתי הנפגע, מידת הפגיעה בערך זה, מדיניות הענישה הנהוגה ונסיבות הקשורות בביצוע העבירה. כנהוג במשפט הישראלי, גם מצבו הכלכלי של הנאשם הוכנס למערך השיקולים.

 

השופט אורי גולדקורן ציין כי מאחר שמדובר בהובלת עצים שנכרתו - להבדיל ממעשה הכריתה שהמוביל לא לקח בו חלק - מידת הפגיעה בערך של הגנה על עצי הטבע אינה גבוהה. בתגובה לטענת הנאשם כי לא ידע שהובלת עצים מוגנים היא עבירה פלילית, השופט השיב כי אינה הגיונית. זאת, משום ששבוע קודם לביצוע העבירה, הוא הורשע ונגזר דינו בביצוע עבירה דומה - נסיון לנטילת והובלת עצים מוגנים ללא רישיון.

 

אז מה העונש? בית המשפט גזר על נאשם קנס בסך 2,000 שקל או 10 ימי מאסר. כמו כן, הוא חויב לחתום על התחייבות של 3,000 שקל להימנע מביצוע עבירות דומות. בנוסף, נקבע כי תמומש התחייבות הנאשם מהרשעתו הקודמת בסך 2,500 שקל - התחייבות שכשלה להרתיע אותו מלעבור את העבירה בשנית.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הובלת עץ מוגן? תשלם קנס נמוך
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
מומלצים