הכוח הנשי בדור החדש של נאס"א
מחצית מהאסטרונאוטים החדשים שבחרה סוכנות החלל האמריקנית הן נשים. יותר מ-6,000 איש התמודדו על שמונה מקומות בלבד וראשי נאס"א מבהירים בתוקף: השיקול בבחירת דור האסטרונאוטים החדש הוא מקצועי בלבד ואינו קשור למגדר
סוכנות החלל האמריקנית נאס"א בחרה אתמול (יום ב') שמונה אסטרונאוטים חדשים שייצאו למשימות בחלל, מתוכן ארבע נשים. שמונת האסטרונאוטים נבחרו מתוך 6,100 מועמדים שהגישו בקשה להתקבל לשורות סוכנות החלל.
עוד חדשות בעולם :
שיחד וריגל אחרי אשתו. ר"מ צ'כיה התפטר
המדליף: אין לי כל סיכוי למשפט הוגן בארה"ב
טוב למוראלס: הדמוקרטיה בבוליביה עברה טוויסט
טרנד ביזארי ביפן: מלקקים אחד לשני את העין
רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם
השמונה יתחילו להתאמן בחודש אוגוסט הקרוב במרכז החלל ג'ונסון שביוסטון, בירת טקסס, במטרה להצטרף ל-49 האסטרונאוטים שפעילים היום בנאס"א. ההכרזה מגיעה במקביל לציון 30 שנים היום להמראתה ההיסטורית של האישה הראשונה לחלל, סאלי רייד, ב-1983.
רייד הצטרפה למשימתה השנייה של מעבורת החלל צ'לנג'ר יחד עם עוד ארבעה אנשי צוות. במהלך המשימה הצוות פרס שני לוויינים וביצע ניסויים. האסטרונאוטית שיצאה למשימה בגיל 32 נחשבת עדיין לאזרח האמריקני הצעיר ביותר, אישה או גבר, שטס לחלל.
ג'יי בולדן, האחראי על יחסי הציבור של נאס"א, הבהיר בראיון לרשת CNN כי השיקול היחידי שעמד בפני הוועדה שבחרה את האסטרונאוטים היה כישוריהם של המועמדים. "יש לנו כמות גדולה של נשים השנה. אבל חשוב להבהיר שהבחירה היא על בסיס מיומנות, ולא הייתה קשורה בשום צורה למגדר", ציין בולדן.
מנהל נאס"א צ'רלס בולדן בירך את האסטרונאוטים החדשים. "חוקרי החלל החדשים הללו הצטרפו אלינו כי הם יודעים שאנחנו עושים דברים גדולים ונועזים ומפתחים תוכניות להגיע כמה שיותר רחוק", אמר בולדן.
השמונה הם: ג'וש קסדה (39) וויקטור גלובר (37), טייסים ששירתו בחיל הים האמריקני, טיילר הייג (37), איש חיל האוויר
האמריקני, כריסטינה המוק (34) ממנהל האוקיינוסים והאטמוספירה הלאומי של ארה"ב, ניקול אונפו מן (35) מחיל הנחתים, אן מקליין (34) טייסת מסוקים, ג'סיקה מייר (35), פרופסורית באוניברסיטת הרווארד ואנדרו מורגן (37) מנתח צבאי.
למי שתהה, הדרישות לקבלה לסוכנות החלל האמריקנית הן: תואר ראשון בהנדסה, מקצוע מדעי או מתמטיקה ושלוש שנות ניסיון רלוונטי. בדרך כלל פניות מוצלחות כוללות הכשרה משמעותית בהנדסה או במדעים וניסיון משמעותי בטיסה במטוסי סילון "בעלי ביצועים גבוהים".