שתף קטע נבחר

הכירו את השגרירים האמיתיים של ישראל

הציונות לא מתה וההוכחה לכך היא אלף בוגרי ארגון StandWithUs שנרתמו למשימת ההסברה. אופיר, ראניה, יוני, נועה, ליאורה, גילי, יניב וחיה מפיצים את אהבת ישראל בעולם

בימים אלו חוגג ארגון StandWithUs את סיום המחזור השביעי של תוכנית המנהיגות שלו. על מנת לציין אירוע מרגש זה, הרשו לי להחזיר אתכם לשנת 2006. בזמן שטילי חיזבאללה נחתו על צפון הארץ, אשתי ואנוכי ארזנו את חפצינו ועשינו עלייה. מה עבר לנו בראש? האם נפלנו מדעתנו והיינו עיוורים לסכנות האפשריות? מי יודע. מה שברור הוא שהיינו בטוחים, ועדיין, שקיבלנו את ההחלטה הנכונה.

 

שיחה שניהלתי עם בחור בבריטניה גרמה לי להרגיש מאוד לא בנוח. "הציונות מתה", אמר לי לפני העלייה שלי ארצה, "זו מילה גסה". הוא המשיך והסביר כי אלה הקוראים להיעלמותה של ישראל השתלטו על השיח. זו בהחלט לא הייתה ההערה היחידה ששמעתי בנושא הזה, עד לנחיתה בנתב"ג, כאשר עובד הביטחון בביקורת הגבולות שאל אותי: "למה באתם?"

 

הציונות לא מתה: חברי הטוב טעה. אחת המטלות הראשונות שקיבלתי כשהצטרפתי ל-StandWithUs הייתה לתור את הארץ ולראיין מאות סטודנטים ישראלים שנרשמו לתוכנית מנהיגות ארצית בדיפלומטיה ציבורית. חיפשנו מועמדים תוססים, מוכשרים, חדורי תשוקה ומוטיבציה שבאמצעות ההעצמה שלנו יוכלו להפוך למנהיגיה ולשגריריה העתידיים של מדינת ישראל. וזה בדיוק מה שקרה. אחד אחד, הם נכנסו לחדר ראיונות, ישראלים צעירים בשנות העשרים לחייהם, מהצפון ועד לדרום, מרקע שונה, מיקרוקוסמוס של החברה הישראלית - ספקטרום שלם של תפישות ודעות פוליטיות, אך עם דבר אחד המאחד בין כולם: אהבה לישראל וציונות.

 

ציונות לא הייתה מילה גסה, היא הייתה סמל חיובי, מקור השראה ואמונה שאליה הסטודנטים התייחסו בראיונותיהם. חלקם חזרו זמן לא רב קודם לכן משירות מילואים במלחמת לבנון השנייה והם הביעו באופן שאף דובר רשמי לא היה יכול את הצורך של ישראל בביטחון לצד צימאון עמוק לשלום. בשנים שעברו מאז, היה לנו הכבוד והעונג לפגוש ולהכשיר מאות צעירים ישראלים מששת הקמפוסים שבהם אנו פועלים. הם שואפים לייצג את מדינתם בצורה הטובה ביותר. מעולם לא הייתה חשיבות כזו עצומה לדיפלומטיה ציבורית ויצירת תשתית לדיפלומטיה ברמה האישית (people-to-people diplomacy), וזה בדיוק מה שהסטודנטים שלנו עושים.

 

הלוואי שהייתי יכול להכיר לכם באופן אישי את כל אלף בוגרי הארגון משבע השנים האחרונות שנבחרו מתוך אלפים הנרשמים לתוכניות שלנו בישראל. אבל מכיוון שקצרה היריעה, בחרתי להציג לכם רק נציגות מתוך הדור הבא של מנהיגי ישראל ושגריריה הציוניים: הם גאוות המדינה.

 

אופיר פלג

אופיר היה סטודנט מצטיין, הן בתוכנית שלנו והן באוניברסיטת תל אביב שבה למד. לאחר שסיים את התוכנית כסטודנט בשנת 2008, ריכז את פעילות הארגון בקמפוס ולאחר שנתיים מונה למנהל התוכנית הארצית. הוא גם נשלח מטעמנו לארה"ב לדבר בקמפוסים ולספר את הסיפור האישי שלו כחייל בצה"ל. אופיר עבר מעיסוק בדיפלומטיה ציבורית לדיפלומטיה פורמלית וכיום עובד במחלקה המשפטית במשרד החוץ. "זו הייתה חוויה ששינתה את חיי. למדתי כיצד לייצג את ישראל לקהלים שונים והדבר איפשר לי להכיר אנשים מכל העולם".

 

ראניה פאדל

כאשר נשאלה בראיון טלוויזיוני מה הייתה עונה לטענה כי ישראל היא מדינת אפרטהייד, ראניה הייתה די ברורה: "מדובר באחד משני מקרים: או שהאדם משקר או שהוא לא יודע מה היה משטר האפרטהייד". כאשר נשאלה מדוע הצטרפה לתוכנית שלנו, ראניה, השייכת לקהילה הדרוזית ונולדה בכפר מראר ענתה: "זו המדינה שלי, טבעי עבורי להצטרף לארגון כדי ללמוד כיצד להגן על המדינה שלי בצורה הטובה ביותר". ראניה הצטרפה אלינו בשנת 2010 והשתתפה במשלחת של הארגון לצפון אמריקה שבה פגשה מאות סטודנטים וחברי קהילה בצפון מערב ארה"ב. "קיבלנו עובדות, מידע וכלים לשנות את המציאות ולהפוך את העתיד לטוב יותר. אנחנו עובדים עבור ישראל ובעיקר עובדים כדי להשיג שלום".

   

יוני שניצר

נולד למשפחה אוסטרלית שעשתה עלייה. יוני הצטרף אלינו בשנת 2009 והתמנה לרכז את פעילותנו באוניברסיטאות בר אילן, חיפה והטכניון. לבו של יוני במזרח הרחוק דבר שהפך אותו למוביל אחד הפרויקטים היותר אמביציוזיים של הארגון: יחד עם חבריו לקבוצה, ארגן משלחת לסין על מנת לקדם קשרי תרבות ואקדמיה עם ישראל. בתנאי מזג אוויר קפואים, השתתפה הקבוצה בתערוכת האומנות בעיר חרבין באחד הפסטיבלים הגדולים בעולם לפיסול בשלג וקרח. בתערוכה השתתפו ראש העיר חרבין ושגריר ישראל בסין. במסגרת המשלחת נפגש יוני ושוחח עם סטודנטים מאוניברסיטת הילונגיאנג על אודות יהדות וישראל. כיום יוני ממלא תפקיד מרכזי באחת היוזמות החשובות בעולם היהודי - הוא יועצו המיוחד של מנכ"ל תגלית ישראל.

 

יוני שניצר. התגייס להסברה בסין ()
יוני שניצר. התגייס להסברה בסין

 

נועה מאיר

כשהכרנו את נועה לראשונה, היא כבר שירתה את המדינה בהצטיינות כקצינה בכירה, דוברת ומאוחר יותר כראש הדסק הצפון אמריקאי באגף האסטרטגיה של צה"ל. נועה סיימה את התוכנית שלנו בשנת 2009. אינטליגנטית וכריזמטית שלאחרונה סיימה שליחות מטעם הסוכנות היהודית בבית הלל באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון. במילותיה שלה: "תוכנית ה-StandWithUs Fellowship היא הדבר הטוב ביותר בדיפלומטיה הישראלית: סטודנטים צערים, מבריקים ומוכשרים יוזמים ומוציאים לפועל פרויקטים שמקרינים החוצה את היבטיה המגוונים של ישראל". 

 

אופיר יחזקאלי

בזמן שפוליטיקאים היו עסוקים בגיוס קולות בזמן הבחירות השנה, אופיר דאג לכך שישראלים יממשו את זכותם הדמוקרטית ופשוט יצביעו. אופיר הוא מנכ"ל "מתפקדים", ארגון חוצה מפלגות שהוקם על ידי צעירים על מנת לעורר שינוי ארוך טווח ואסטרטגי במערכת הפוליטית בישראל, דבר שהם מאמינים שיסייע בקביעת מדיניות וקבלת ההחלטות מצד הממשלה. היכולת של אופיר להניע אנשים היא מה שמשך אותנו אליו, כשנבחר לקחת חלק בתוכנית בשנת 2007. הוא שימש כיו"ר אגודת הסטודנטים במרכז הבינתחומי, וכיום הוא עורך דין מוסמך ומשרת כקצין מילואים ביחידה לתיאום פעולות צה"ל בשטחים. אופיר משקיע מאמצים רבים ומקדיש את זמנו לעורר פעילות אזרחית בקרב חבריו ועמיתיו.

 

ליאורה גולומב

בשנה שעברה, כאשר ישראלים מבאר שבע ועד לתל אביב מצאו עצמם בסכנת פגיעה מטילי חמאס, ליאורה הייתה באוסטרליה. מעבר להזדהות העמוקה עם אחיה ואחיותיה בבית, היא יזמה קמפיין סולידריות עם ישראל ברחבי אוסטרליה ובעולם. בתור שליחת הסוכנות היהודית לאגודת הסטודנטים היהודיים באוסטרליה, היוזמה של ליאורה לעודד אנשים לצלם את עצמם בביגוד אדום ולפרסם תמונות אלה ברשתות המדיה החדשה הייתה דרך מבריקה להזכיר לעולם שמיליון תושבי ישראל נאלצו לתפוס מכסה בעת אזעקת צבע אדום. ליאורה מקדישה חשיבות רבה להכשרה שלה במהלך תוכנית המנהיגות שלנו. היא גאה להיות להיות חלק מקבוצה "יצירתית, אכפתית ומוכשרת של מנהיגים צעירים שפועלים לשפר את תדמיתה של ישראל בעולם". באמצעות פעילותה באוסטרליה וניו-זילנד היא מקרבת סטודנטים מרחבי העולם לישראל.

 

גילי פינקלשטיין

בתקופת לימודי התקשורת של גילי במכללת ספיר בשדרות, היא נאלצה לתפוס אינספור פעמים מחסה מהרקטות שנורו אל העיר מרצועת עזה. בדומה לחבריה הסטודנטים, גם גילי נשארה בעיר ולקחה חלק בליווי משלחות הארגון לאזור על מנת לחשוף אנשים למציאות שעמה מתמודדים מאות אלפים. כיום מנהלת תקשורת ואסטרטגיה בארגון Presentense ובעבר אחראית על תכנון אסטרטגי ב-McCann Erickson. גילי סיפרה לי כי "התוכנית אפשרה לי לצבור ניסיון עשיר בניהול ושיווק של פרויקט למען ישראל. החוויה תרמה לצמיחה האישית והמקצועית שלי גם יחד".

  

יניב ריבלין

עבור יניב, בוגר התוכנית משנת 2008, השתתפותו בתוכנית היוותה פלטפורמה עשירה של הזדמנויות. לאחר שסיים את התוכנית באוניברסיטה העברית בירושלים, הוא התקבל לתוכנית היוקרתית Sauvé Scholars באוניברסיטת מקגיל בקנדה. לאחר מכן המשיך ללימודי תואר שני בבית הספר לממשל ע"ש קנדי באוניברסיטת הרווארד. במסגרת לימודיו, מנהיגותו וכישוריו הדיפלומטיים של יניב בלטו כאשר ייסד את כנס ישראל הראשון מסוגו בקמפוס. כיום, יניב ממשיך להשפיע בעולם היהודי במסגרת תפקידו כמנהל תוכניות בקרן לין וצ'ארלס שוסטרמן. 

 

חיה אסתר פומרנץ (צילום: נחמה פרטין) (צילום: נחמה פרטין)
חיה אסתר פומרנץ(צילום: נחמה פרטין)

 

חיה אסתר פומרנץ

חיה, ילידת לוס אנג'לס, זוהתה על ידנו כשואפת למצוינות כאשר נבחרה לקחת חלק בתוכנית בשנת 2011 באוניברסיטת בר אילן. היא נשיאת אגודת מועדוני מודל האו"ם וחברת ועדת ההיגוי הגלובלי של ACCESS בקונגרס היהודי האמריקני. לחיה אסתר היה תפקיד חשוב בהבאת סטודנטים מובילים למדעים מאירופה כחלק מכנס בנושא ננו-טכנולוגיה שהיא וחבריה לקבוצה ארגנו באוניברסיטת בר אילן. ההישג האחרון שלה התרחש בשבוע שעבר כאשר נבחרה ליו"ר אגודת הסטודנטים היהודיים העולמית. אנו מאחלים לה המון הצלחה.

  

מייקל דיקסון, מנכ"ל StandWithUs ישראל. StandWithUs, ארגון הסברה חינוכי הפועל לחיזוק מעמד ישראל על-ידי קיום של תוכניות מנהיגות לסטודנטים, הכשרות, הרצאות וכנסים והפצה של חומרים כתובים ואינטרנטיים.

 

גולשים מוזמנים להציע טורים במייל הבא: opinions@y-i.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נחמה פרטין
מייקל דיקסון
צילום: נחמה פרטין
לא מדינת אפרטהייד. ראניה פאדל
מקרינים החוצה את ישראל. נועה מאיר
פלטפורמה של הזדמנויות. יניב ריבלין
מומלצים