לא קיבלה קצבת ילדים, ביטוח לאומי טען: אשמתה
המוסד לביטוח לאומי טען כי לא העביר את קצבת הילדים לאישה במשך ארבע שנים - מכיוון שזו לא עדכנה את פרטי החשבון שלה. השופטת לא קיבלה את הטיעון וחייבה בתשלום מלא
אישה שלא קיבלה קצבאות ילדים שהובטחו לה במשך למעלה מ-4 שנים, ביקשה מהמוסד לביטוח לאומי לשלם את הכספים בדיעבד. המוסד סירב, כיוון שלטענתו היא בעצמה אשמה - משום שלא עדכנה את פרטי חשבון הבנק שלה. בית הדין לעבודה קבע שזו לא עילה למניעת הקצבה.
בתביעה שהוגשה לבית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב בסיוע עו"ד יעל בועז, התובעת טענה כי בין השנים 2006 ל-2010 לא הודיע לה ביטוח לאומי כי היא צריכה לעדכן את פרטי חשבון הבנק שלה. עוד טענה כי המוסד אפילו לא שלח כל הודעה המעדכנת אותה מה עלה בגורל תביעתה לקבלת הקצבה.
במוסד לביטוח לאומי טענו באמצעות עו"ד יפית מזרחי-לוי כי שילמו את קצבאות הילדים שהגיעו לתובעת, אלא שאלו חזרו לאחר שהתקבלה הודעה על סגירת חשבון הבנק של התובעת. עוד ציינו כי פנו מספר פעמים לאישה כדי לקבל פרטי חשבון עדכניים, אך פניותיהם לא נענו. כהוכחה צירפו לכתב ההגנה את המכתבים שנשלחו לתובעת.
זו מצידה טענה בתגובה שמעולם לא קיבלה את המכתבים, ואלו לא נשלחו בדואר רשום - אם נשלחו כלל.
אין הוכחה למשלוח
השופטת ד"ר אריאלה גילצר-כץ קבעה כי על פי מבחן השכל הישר, לו התובעת הייתה מקבלת מכתבים מהמוסד לביטוח לאומי לעדכון פרטים, בוודאי הייתה טורחת להשיב עליהם. "ראוי שמכתבי הדחיה העוסקים כולם בתחום הבטחון הסוציאלי ישלחו בדואר רשום ולא בדואר רגיל, מאחר שלאמור במכתבים אלה משמעות קריטית על המבוטחים", כתבה בהכרעתה.
השופטת קבעה כי מאחר שמדובר בבטחון סוציאלי, בכל מקרה של ספק יש לפרש את החוק לטובת המבוטח. וכך התקבלה גרסת התובעת - לפיה המכתבים מהמוסד לביטוח לאומי לא הגיעו לידיה. התביעה התקבלה, והמוסד נדרש לשלם את קצבאות הילדים משנת 2006 עד 2010. בנוסף, השופטת פסקה כי המוסד ישלם 5,000 שקל בעבור שכר טרחת עורך דין, ו-500 שקל בעבור הוצאות משפט.
- לעיון בפסק הדין
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
מומלצים